Вирусен хепатит - Обща дискусия > Общи теми

 И на мен ми откриха хепатит Ц

(1/8) > >>

BigBang:
Здравейте нека първо ви разкажа как се озовах тук и после ако имате някакава полезна информация ще съм ви много благодарен.

И така... Живея в Испания от доста години, до сега съм нямал оплаквания или нищо по което да се усъмня че имам хепатит ц, работя, спортувам не пия или много рядко по бира-две, не пуша, ..... как да предположи човек че е инфектиран.

След като миналото лято си отиде реших да пробвам да продължа да се къпя в морето и през зимата (усещането е чудесно) разбира се когато времето беше поносимо 18º - 19º със слънце.

Януари или февруари ми излезнаха няколко 4 или 5 малки пъпки които много, ама много сърбяха по едната ръка и малко под корема, разбира се аз си помислих че е от храна или ухапване от някаква бубулечка или от солената водата в морето. След няколко дена пъпките спряха да ме сърбят и си казах минаха (пих алергозан).
Но след месец и половина забелязах че останаха тъмни петна където бяха пъпките и не изчезват и реших да отидя да ми направят иследване.
Понежи никога не си бях правил иследване за венерически болести, хепатит и спин поисках пълни иследвания.

След две седмици излязоха резултатите и се оказа че имам анти тела на Хепатит Б и Ц, но от Хепатит Б съм се бил излекувал.
Аз останах потресен, доктора ме погледна и с очудване ме попита а ти не знаеше ли?

После ме прати за нови иследвания за да определят дали вируса на Хепатит Ц все още е в мен или съм се излекувал сам.

След още две седмици ми излязоха резултатите и се оказа че имам вирусен товар - 910768 UI/mL (5.96 log).
Така се здобих с направление за друг лекар който след месец да ми направи по-следващи иследвания. Доктора погледна някакви данни от иследванията и каза че черният дроб не е увреден и че ако е увреден човек придобива жълт цвят (като жълтеница).

И така ето ме тук, в момента в очакване и с надежда за лечение, какво ли не четох, повечето информация е доста стара от 2010г. тук там намерих информация за нови лечения и медикаменти но нямам си и на идея как го лекуват тук в Испания хепатита. Лекаря ми каза всичко да е както си е било само алкохол да не пия.

Но аз реших да си подпомогна организма и сега всяка сутрин пия счукано ленено семе и си правя сок от мед и лимон, в началото добавях и куркума но на някой места четох че не е добра за хора с хепатит въпреки че пише че е полезна за черният дроб??? и реших че след като не ми е ясно по добре да не я пия.
Също така си взех капсули от "Бял трън" на вид е подобно на магарешки бодил, пия ги 3 пъти на ден 2 две капсули по 100мг. били полезни за черният дроб и спомагали за въстановяването му.

Не знам дали е правилно това което пия и затова ако някой който е запознат моля да си каже мнението за това кое е полезно и кое не е?
Четох че по време на лечението не се пиели други хапчета,билки и отвари.

snd242:
Вземи си и Селен, поне 200 микрограма на ден и витамин С с депо ефект. Това докато чакаш.

BigBang:
 Благодаря за информацията snd242 още утре сутринта отивам за селен  :good:

Buba:
Здравей и от мен, аз не разбрах ти на лечение ли си в момента или не? Ако не, тогава нямам мнение за това какви билки трябва да пиеш, но не виждам каква е връзката с това дали са подходящи да се взимат по време на лечението. Иначе нещата, които са ти казали лекарите не ми звучат напълно адекватно. Ако си имал коинфекция и хепатит Б и С, дори единият вирус да е изчистен, това е доста по-увреждащо за черния дроб, отколкото ако си само с единия хепатит. Дали черния ти дроб е увреден и колко, най-точно може да покаже  биопсия, или поне фибротест/фиброскан - това било ли е сред изследванията, които са ти направили? Съветът да си продължаваш както досега, но без алкохол (за алкохола е безспорно, но не е достатъчно), също ми е странен. Би трябвало да се премине към процедура по извършване на изследвания, събиране на документи и подаването им за новото лечение за хепатит С. За едно нещо не съм сигурна, как новото лечение влияе на предишно заразяване с хеп. Б, защото си спомням че четох някъде, че имало случаи лечението за хеп. С да активира вируса на хеп. Б, но май ставаше въпрос за случаите, когато има такъв вирус, а по думите на лекарите ти си излекуван от хеп Б. Все пак ако има по-запознат по темата от мен се надявам да ти отговори. Мнението ми е, че трябва да се увериш, че дроба ти не е сериозно увреден и да потърсиш  мнение на хепатолог дали и как можеш да започнеш новото безинтерфероново лечение в Испания. 

BigBang:
Здравей Buba, не не съм на лечение, но се надявам се на такова. За сега чакам да ми дойде денят в който имам среща при друг лекар за който ми казаха че ще ми направи ново или нови иследвания за да определи до колко е засегнат черният дроб и какъв ген-тип е хепатита.

Мисля че личният лекар когато каза че не е увреден черният дроб нямаше в предвит че не е засегнат а че не е увреден в смисъл цироза/жълтеница поне той така ми каза, че ако е увреден човек придобивал жълт отенак на кожа, очи ... повтори ми го два пъти като на последният се опита да ми покаже някави данни от иследванията на екрана на компютърът му, но аз бях в шок и задавах въпрос след въпрос.

Относно белият трън, медът, лимона и лененото семе - за тях четох в интеренет коментари че помагали за въстановяване на черният дроб и за по лесно отчистване на организма от вредни вещества и така не се натоварва дробът, днес си поръчах и капсули Селен комбинирани с Бирена мая.

Моля за мнеие ако някой знае за куркума дали е полезна за хора който не са все още на лечение :browse:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия