Вирусен хепатит - Обща дискусия > Общи теми

 Помощ

(1/2) > >>

rza16bg:
Здравейте на всички,

През последните 5 месеца имам  14 отрицателни теста за повърхностен антиген за хепатит б и антитела за хепатит ц. Последно имам отрицателен тест анти хб кор тотал. Мога ли да изключа вирусните хепатити като причина за болки в дясно подребрие,неуточнено оригване и леко завишени асат и алат? Докторите вдигнаха ръце от мен. Поставиха ми диагноза раздразнено дебело черво,гастрит и прегтната жлъчка.

BigBang:
поне 6 месеца са нужни мисля си че бяха за хепатит ц за да се изградят антитела, но ако се съмняваш в дроба то тогава си направи фиброскан от който да стане ясно дали дроба е увреден или не е. Погрешно е схващането че само хепатита уврежда дроба, има ред други причини например като се започне от омазняване до алкохола и тн...

rza16bg:
Привет,

Благодаря за отговора. Ще го кажа по друг начин. Последните ми тестове са на 178-ми ден от евентуално заразяване с хепатит като през целия период съм си правил тестове, които са отрицателни. Достатъчнонли е времето да изключа хепатит б и ц?

snd242:
Би трябвало вече да са се показали, ако ги има. Може и да е жлъчката или омазняване на дроба и много други причини, ако гледаш ензимите.

rza16bg:
Гледаха ме 5-6 пъти двама различни гастроентеролози и едно и също. Всичко ти е наред прегъната ти е жлъчката. Твърдят , че е от стреса и т.н. Вярно е че се поболях с тези тестове и поради това се обръщам към вас . И аз си мисля, че трябваше до момента да излезе нещо с тези тестове. Дават среден период за образуване на антитела 12-13 седмици и максимален  26, но доколкото знам при хора със слаба имунна система.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия