Въпреки че сама си говоря, да продължа... чак вчера получих заветния чай от виетнамския сайт, но няма нищо общо с Менирана, който купих от Бг - първо, на опаковката пише amarus, а не urinaria. Също така има някакви цифри, които ако са срок на годност, то значи той е изтекъл на първи август (като се има предвид колко се забави доставката, може и така да е).
За мое злощастие си поръчах цели три опаковки, но при това положение няма да ги използвам и ще се върна към Менирана от БГ. Надявам се да пия правилния грамаж и да го приготвям както трябва, защото слагам на око и вода, и чай, не ги меря с точност. Слагам също и лимон и захар, защото иначе ми е гадно. До момента не съм го варила на котлон, а го заливах с киснене в гореща вода за 3-5 минути, но в листовката пише, че за изострени състояния да се вари на котлон в 500 мл, докато половината вода изври. Ако някой иска от виетнамския чай, може да ми пише, две от опаковките изобщо не са разпечатани, а от третата съм отсипала само две чаени лъжички. Не знам, нормално ли е да е толкова горчив? Мениран изобщо не е...