Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Имам нужда от съверт за ваксина срещу Хепатит В

(1/1)

marielle:
Здравейте,аз  не съм с хепатит,но имам нужда от съвет как стоят нещата с ваксините, от Стара Загора съм и тук лекарите ,които съм попитала не дават никаква конкретна информация ,затова се обръщам към вас.Моят случай  е следният.Приятелят ми има хроничен хепатит В , вероятно от доста години.Заедно сме от 10 години , имаме и детенце на почти 3г.Научихме за него,когато бях бременна , правихме изследвания няколко пъти аз и дъщеричката ни сме добре и не сме заразени,тя има поставена ваксина още при раждането,а на мен не сложиха,тъй като кърмех.След като спрях да я кърмя се посъветвах с личната ми лекарка тя ме увери,че нямам нужда от ваксина щом толкова години не съм се заразила.Но проф.Антонов от София,при който мъжа ми си следи хепатита му е казал,че въпреки всичко е хубаво да се ваксинирам ,личната ми лекарка отказва да ми постави ваксина-нямала право и ме прати в Хеито,от там ми казаха,че трябва да си направя изследвания и да закупя ваксина и могат да ми я сложат,но не бяха сигурни дали трябва в този сезон,попитах и друго Джипи , каза че може да ми я постави,дори не ми поиска изследвания,но не сега в този грипен сезон,тъй като може да карам тежко и с усложнения вирусите.Чак на пролет.
Попитах накрая и В болница Тракия,гастроентерология казаха,че могат да ми я поставят , само не трябва да съм болна в момента на ваксиниране.Освен това  ми искат още едно допълнително изследване HBV core total Накратко казано,бихте ли ми дали повече информация относно нужните изследвания,схемата на поставяне ,имам и синузит-проблем ли е при евентуално ваксиниране.Обръщам се към вас ,тъй като  съм силно разочарована от нашето здравеопазване и от невежеството на някои така наречени лекари и незная на кой от всички да се доверя,като всеки казва нещо различно

Velimira:
Здравей, ваксина може да си поставиш, щом желаеш, но е абсолютно наложително да си напълно здрава. Ако синузита ти е обострен в момента, по-добре изчакай. В грипен сезон или при грипна епидемия също не е добре да се поставя каквато и да е ваксина.
Относно изследванията - пускала ли си изследвания за антитела? Ако не си пусни си, заедно с HBV Core Total. Последното показва дали си изкарала инфекцията някога. Този маркер е отрицателен при хора с ваксино-индуциран имунитет. Ако резултата е положителен, значи си се сблъскала с вируса, преборила си го и нямаш нужда от ваксина.Същото важи и за положителен резултат от Anti-Hbs изследване. То показва наличие на антитела. Не всички преболедували хепатит знаят, че са го изкарали. Понякога, се кара като по-тежък грип. Стискам палци всичко да е наред!

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия