Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Здравейте и от мен ..

(1/2) > >>

Hepa B:
Здравейте и от мен предварително се извинявам ако не пиша на правилното
 място ,но наистина се радвам че открих подобен форум за взаймопомощ.
Накратко за мен казвам се Алекс на 30 години ,диагностициран съм с хроничен хепатит Б от 3 години ,случайно заради един сифилис който ми вгорчи живота ,но пък благодарение на него разбрах ,че съм носител ,като цяло единственото което сме правили досега е да следим чернодробни ензими,урината и кръвна картина,чуствам се добре и здрав ,но напоследък започнах да се ровя в нета за повече инфо и малко се стреснах и не можех да си обесня ,защо при толкова тестове и иследвания, гастроентронолога на мен ми прави само кръвна картина и все ми казваше ако има нещо ензимите ще си кажат .. А се оказва ,че не е задължително да е така ..Единсвеното което съм пил е карзил периодично.
Ензимите са в норма като понякога единствено АЛАТ ми е леко завишен с няколко еденици
но ми казват,че няма нищо притеснително и е нормално.
Реших да взема нещата в свой ръце и да се отнеса малко по отговорно и наскоро си пуснах няколко иследвания за всеки случай,защото исках да разбера дали хепатита е активен или съм само носител
и дали е нужно някакво лечение .Честно казано се оплетох много от резултатите ,но до колкото разбирам положението е лошо, а не ми се чака цял месец докато отида при доктора (друг град е )
Работя и нямам възможност да пътувам много от няколко дена съм на тръни иии не ми се иска да пия лекарства цял живот ,но май ще се наложи.А ето ги и тях ..Преписвам всичко дословно.

HBsAg количествен :  >60 000 IU/ML до 0,050

анти-HBsAg   :  <5.0 mlU/ml < 9 отр.9-11 граничен;>11 пол.

анти-HBcIgM - Отрицателен

анти-HBc total - Положителен

HBeAg - Положителен

анти-HBeAg - Отрицателен

Много ще съм благодарен за помоща.

Силвана Лесидренска:
Здравей,

От тези изследвания почти нищо не може да се каже, очевидно си със хроничен хепатит В, трябва да ти се направи вирусен товар и биопсия/еластограф, за да се види какво ти е състоянието на черния дроб и тогава да се вземе решение за лечение.
Надявам се, че си се насочил към сериозен и опитен гастроентеролог, такъв, който може да ти направи горните изследвания. Ако ще ходиш само на физически преглед при някой ''редови'' ГЕ, спести си времето и парите, и се насочи към София.

Успех.
Силвана

Hepa B:
Да съгласен съм ,понеже вирусния товар бил скъп(думи на лекаря ) ми каза че и това е начин да разберем дали е активен ,но единственото което разбирам от тях е че съм с хроничен хепатит ..

Силвана Лесидренска:
Ако се насочиш към специализирана клиника в София, както аз те съветвам, ще те хоспитализират и направят всички изследвания безплатно, включително ПСР. Ще трябва само да си платиш леглоден-а в болницата, което е 5.80 или около 18 лв общо.
От изследванията, които си пуснал до момента и за които си дал не малка сума пари нищо по-специфично не се разбира.


Hepa B:
Благодаря Силвана за отзивчивостта ,наистина съм много притеснен от нерви ми се събудиха хлопанията на сърцето и ме пробождат гърдите ,станал съм много лабилен и имам чувството ,че нямам желание за живот ,замислих се как ще я карам така и как ще имам нормална връзка ,като все ще ме е страх да не заразя момичето с което съм как ще я целувам и ще правим нормалните неща ... абсолютно съм психясал ..  Вчеря си пуснах пак кръвна картина и урина ,обмислям  другата седмица да си пусна пср ще прежаля парите здравето е по важно !
Забелязах из форума ,че има значение Билирубина ,моя май е отрицателен или поне така пише в иследванията ..
но алата продължава да е леко завишен ..
 алат - 55
асат-26
кр ,захар 4,3
Билиръбин/-/отр:Уробилиноген 0,1
Левк.8,71
Хематокрит-0,485
Тромб.-237

Може ли да ми обясните за Билирубуна и защо ме накараха да си направя колиèствен тест (този по горе ) и какво значи той ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия