Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Хроничен хепатит б

<< < (2/2)

Mia:
Благодаря за изчерпателната статия :) След като я прочетох ми възникнаха още въпроси.На мен ми е извършван само физически преглед на черния дроб,не ми е правена ехография или друго изследване.Това трябва ли да ме притеснява?И стойностите на АЛАТ ,които са били 36 ,трябва ли да ме притесняват ?Тъй като в статията се посочват 19 IU/ml.

Силвана Лесидренска:
Че какво ти правят въобще като изследвания? Чернодробните ензими не са чак толкова важни, стига да са в граници. 36 е стандартна граница на повечето лаборатории (даже някъде до 45), ние сме посочили 19, защото това е новият общоприет стандарт в европейското гастроентерологично ръководство, което обаче не значи че се следва от лабораториите по отношение на граници. Така че това не е чак такава драма. Можеш да се притесниш, ако ензимите ти скочат двойно например.
Важното обаче е, да разбереш какви изследвания са ти правени до момента-колко ти е вирусният товар, какво е нивото на HbsAg, дали планират да ти измерят фиброзата по някакъв начин (неинвазивен тест и т.н.). Запиши си всичките въпроси и изискай отговори следващия път като отидеш на лекар. Ако не е тайна в коя държава си?

Mia:
Живея в Холандия.Досега само кръвни изследвания са ми правили.Може би аз не съм питала достатъчно,но покрай раждането и тревогите дали всичко с бебето ще е наред всичко друго ми беше на заден план,пък и доктора ми казваше всичко е наред и така.Този път ще бъда по подготвена ,благодаря сърдечно за насоките :)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия