Не-вирусен хепатит > Алкохолен хепатит

 Стеатохепатит

<< < (3/3)

Lubo:
При мен нещата съвсем се объркаха. Показателите продължават да са в норма на фона на сърбежи и леки изпражнения. Установих, че урзофалка и трансметила ми увеличават сърбежите. Ходих при повечето добри хепатолози и засега нищо не е ясно. Едни ми казват да спра урзофалка и трансметила, други да продължавам да ги пия. Вече има съмнение и за автоимунно заболяване най-вероятно провокирано от аклохола. Другата седмица ще ми правят имунологични изследвания, но се оказва, че и те не са 100% сигурни. Един от лекарите предполага че сърбежите са вследствие на алкохолната абстиненция. Предписа ми ериус от което имам известно облекчение. Но на мен такова съвпадение на симптомите ми се струва много съмнително (както и на него разбира се). Другата седмица ще ходя и при проф. Кацаров. Ясно е обаче, че ако няма ясни показатели всичко ще остане в сферата на хипотезите. Четох, че понякога поставянето на точна диагноза за черния дроб може да отнеме до 2 години. Надявам се разбира се всичко да е само едно съвпадение колкото и малко вероятно да е.
Ще се радвам на мнения и коментари по моя проблем.

Lubo:
Въпреки многото изследвания, които направих все още нещата не са много ясни. За съжаление биопсията излезе с "оскъден материал" и на нея не може много да се разчита. Въпреки това е констатирано "изразени стеатозни промени с неубедителни данни за фиброзиране". Отново всички показатели са в норма, включително и автоимунните изследвания. Сърбежите обаче продължават и не е ясно от какво са. Предписаха ми есенциале форте в конска доза и след три месеца отново съм на контролни изследвания. Благодарен съм на проф. Григоров, че се зае с моя заплетен случай. Надявам се да не е нещо сериозно, но като си представя какво може да е изпадам в ужас. Съжалявам много, че пих така безотговорно и всичко това се случи за по-малко от два месеца. Винаги съм си мислел, че всяко зло е за добро, но в този случай не мисля така. Но все си мисля, че нищо на тази земя не става случайно.

Lubo:
Някой знае ли колко време след първата биопсия може да се прави втора и къде е добре да си я направя. Засега си мисля за Токуда или ВМА.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия