Не-вирусен хепатит > Алкохолен хепатит

 Стеатохепатит

<< < (2/3) > >>

Lubo:
Здравейте отново!

Вчера и днес си правих изследвания в Софиямед. Гледаха ме на модерния егограф и ми направиха кръвни и чернодробни изследвания. Кръвните и чернодробните показатели са в норма, но ехографа показва нехомогенна хиперехогенност. Казаха ми че имам стеатоза без хепатит. Мен обаче ме притеснява нехомогенната структура и си мисля, че може би имам фиброза. Другия вариант е стеатозата да не е равномерна. Тези варианти не ги коментирахме, а проф. Чернев ми каза, че имам лека стеатоза и ми каза да спра хепатопротекторите и диетата (?). Някъде четох, че може да има фиброза с нормални показатели. Може би е добре да си направя биопсия?

Lubo:
Оказва се, че неравномерната структура е признак за фиброза и цироза. Не мога да разбера, защо проф. Чернев твърди, че имам стеатоза.

Силвана Лесидренска:
Професор Чернев има толкова богат клиничен опит, че ако има цироза, той ще я види.
Очевидно наистина си е стеатоза, недей се вкарва в излишни филми с фиброза и т.н.

Lubo:
Днес пак ходих на преглед при проф. Григоров един месец след първоначалния преглед. Каза ми, че има подобрение и в някои зони черния дроб се е възстановил. Така структурата му е станала нехомогенна както излиза на ехографа. Каза ми, че най-вероятно напълно възстановяване на структурата няма да стане.
Продължавам с диетата и протекторите и след два месеца пак съм на преглед.

Lubo:
Някой наясно ли е с холестазата. По специално интахепаталната. Вече трети месец имам сърбежи, а изследванията са в норма. Проф. Григоров каза, че не сигурен дали имам холестаза, но тези сърбежи са доста съмнителни, а и няма от какво друго да са. Има ли някакъв начин да се разбере със сигурност. Може ли с биопсия да се диагностицира интрахепатална холестаза?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия