Автор Тема:  Здравейте лоши чернодробни показатели 9 г след края  (Прочетена 683 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен joro

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 353
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте, когато ми откриха хепатита тук хората страшно много ми покогнаха. Сега пак са ми кофти изследванията. На 6тия месец, 1 г след края и 5г след края псрите ми бяха отрицателни но сега от едно известно време изследвнията са ми лоши и докторите вдигат рамене ... Много ще съм благодаре отново за полезен съвет както преди ...

   MCV/ср. обем на еритроцитите       90.10       fl    82-98   
     RBC/еритроцити                               5.15       T/L    М 4.2-6.2 Ж 3.7-5.4   
     RDW/девиация на ер. разпред.       13.60       %    11.0-16.0   
     HCT/хематокрит                               0.46       L/L    М 0.37-0.55 Ж 0.35-0.44   
     PLT/тромбоцити                               341       G/L    130-440   
     MPV/ср. обем на тромбоцитите       9.10       fL    7.5-11.5   
     WBC/левкоцити                               12.90       G/L    3.5-10.5   
     HGB/хемоглобин                               150       g/L    M 130-180 Ж 115-160   
     MCH/ср. Hgb. конц. в ер.               29.10       pg    26.5-32.0   
     MCHC/ср. Hgb. съдърж. в еритр.       323       g/L    295-360   
БИОХИМИЯ/BIOCHEMISTRY
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
Глюкоза/Glucose                      4.52       mmol/l     3.3-6.4   
Холестерол/Cholesterol              4.88       mmol/l     от 2.3 до 5.0   
HDL-холестерол/HDL-cholesterol        1.34       mmol/l     1.2-3.0   
Триглицериди/Triglycerides           1.80       mmol/l     0.50 до 2.1   
ASAT(GOT)                             36.84       U/l     <= 37   
ALAT(GPT)                                     83.26       U/l     <= 41   
GGT                                             63.67       U/l     <=49

Неактивен Силвана Лесидренска

  • Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • *******
  • Публикации: 2843
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Ако имаш съмнение за реинфектиране с хепатит С, трябва да пуснеш ПСР. Пусни и хепатит В. Ензимите може да са завишени и от много други неща-неправилно хранене, употреба на алкохол, стеатоза и т.н.  Трябва да посетиш гастровнтеролог, ако не си.

Неактивен joro

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 353
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Ваксинирах се поне 2-3 пъти за Б, няма как да пропусна остър хепат. По скоро се чудя какво друго може да е? Псра след 5тата година го направих заради тези резултати , тогава професор Антонов ги умаловажи, но няколко години продалжават да са си така ... Утре имам час в Токуда . Не пия алкохол. Какво друго може да е ?:(

Неактивен joro

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 353
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Приятели отнов съм изплашен. Днес бях в болница пуснаха ми отново пср (който ще е готтов след 10 дни) пуснаха ми сумати други изследвания и ме гледаха с фиброскан. Оказа се че имам мн силна инсулинова резистентност и фиброза 1ва степен (което не било кой знае какво) и стеатоза 3 та степен (което било трагично). Та гастроентеролога ми каза че ще развия диабет а ендокринолога каза че съм пред цироза. Странно как двата лекаря си размениха ролите.Утре пак съм там за други изследвания.
Някой дали може да ме ориентира какво знаì всичко това и какво следва

Неактивен Наката

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 39
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
 Бързаш - виж първо резултата,фиброскана не винаги е точен.Колко хора имат завишени чернодробни ензими - цироза ли имат?А колкото за диабета хора вече отдавна не умират!

Неактивен snd242

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • ****
  • Публикации: 119
  • Пол: Мъж
  • Генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Ако приемаш някакви медикаменти може да е от тях! Предимно ГГТ се увеличава при прием на хапчета.
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007