Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Hepatit b

(1/4) > >>

Stilian:
 Здравейте на всички. Моята история е следната спортист професионален занимавам се само с спорт. 2015 съвсем случайно се разболях стомашно чревно натравяне със разтройство. Когато отидох при гастроендокринолог ми каза вероятно имаш хепатит защото виждам че си прежълтял и склерите ти са махимално жълти. Както и да е аз пуснах изследвания и се оказа че имам хепатит б хроничен. Отидох в Варна и си пуснах маркери който и аз не разбирам.                            . Anti HBcIgm отрицателен . Anti Hbc total положителен. HBeAg отрицателен.  Anti Hbe AG положителен. Anti HDV отрицателен. Това беше 2015.  Като до сега до тоз момент съм си пускал само чернодробни и винаги са били надвишени Алат 102. Асат 56   билюрибин 40. ДО 50. И Така миналата година реших да си пусна изследвания в Токуда със Pcr fibroskan ето ги и следните резултати. Hbv (Hepatitis B вирус) PCR количествен - отрицателен . HBsAg резултат 3245. На фиброскана не си спомням нищо какво беше казал доктора. Но след като изчаках изследванията да излязат. Аз звънях на въпросния доктор и попитах какво е това може ли да ми обясните. Думите му бяха момче ти нямаш Хепатит Б, имаш астралискйи антиген. И аз попитах лекува ли се това. Той отговори разбира се купи си само Изопринозин  и почни да пиеш 3 месеца. От близо година не съм пускал изследвания и се претеснявсм. Изопринозин  съм ползвал 1 месец.. Въпроса ми  е защо винаги са ми високи показателите а същност Pcr e отрицателен.  Склерите на очите ми винаги стоят жълти не се променят. Ако някой може да даде съвет какво да правя. Ще бъда благодарен. Дали тоз астралискйи антиген ме влошава или нещо друго не знам.

Силвана Лесидренска:
Хроничния хепатит В може да протича и с негативен вирусен товар, като тогава не се води хепатит, защото хепатит означава чернодробно възпаление, а имаш положителен австралийски антиген, което най-вероятно ще остане с теб през целия ти живот. По-важния показател е количественото измерване на австралийския антиген, който при теб е 3245.  Съветвам те да го следиш веднъж годишно заедно с вирусен товар, ехография и чернодробни ензими. Ако резултатът ти от Фиброскан не е показал чернодробно увреждане, то определено твоето състояние няма нужда от лечение, а само от наблюдение. Изопринозин помага за намаляване на австр. антиген, но се пие продължителнл време по схема, един месец не оказва влияние.

Stilian:
Благодаря за бързия отговор. Ако Хепатит се води чернодробно възпаление. То тогава в какво се обяснява австралийския антиген може  ли да повреди черния дроб. Въпроса ми е от него ли идват чернодробните високи показатели. И това да са ми жълти склерите и доста често ми са случва да виждам с извинение урината си по тъмна от нормалното. Извинявам са че задавам тези елементарни въпроси тук но виждам че има много начетени хора в този форум, който са потърпевши от този така наречен хепатит

Силвана Лесидренска:
Ти нямаш активна инфекция, така че е малко вероятно оплакванията ти да са сързани с това. Писа, че си спортист, това предполагам включва взимането на разни добавки и т. н. Прецени дали не е от тях.

За да разбереш разликата между видовете протичане на заболяването, е задължително да прочетеш тези източници :

https://www.hepactive.org/article/broshura-s-vsichko-nay-vazhno-za-khepatit-v

https://www.hepactive.org/article/pette-fazi-na-proticane-na-hronicnia-hepatit-v

Надявам се да ти стане по-ясно. Най-важното, което трябва да правиш е да се следиш на определен период, защото наличието на австр. антиген е предпоставка за появата на карцином. Вероятността е много малка, но я има, така че както казах - веднъж в годината ехограф, вирусен товар, количествен австралийски и ензими.

Stilian:
Благодаря за отговора. Искам да попитам дали някой е запознат с този имуностимолатор. Имонофан инжекционен разтвор може и перилен.  Произвежда се само в Русия но има вносители който може да се снабди. Получих информация че ти повдига имунната система доста стабилно

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия