Вирусен хепатит - Лечение > Предстои ми лечение

 HCV генотип 1б, Oдобрен за лечение със Zepatier, въпроси за зъболекар и др.

<< < (5/6) > >>

hristo_gb:
Чудех се как ми влияе това което ям и се захванах отново да проучвам възможните взаимодействия на различните храни и лекарството. Едно от нещата, които ми се сториха важни, е че чесънът е противопоказен - води се индуктор на CYP3a4, макар и по-слаб от жълтия кантарион, затова е добре да се използва с внимание или най-добре да не се ползва изобщо, заради възможността на индукторите на cyp3a4 да намалят ефективността на новите лекарства срещу хепЦ. Същото важи и за гинко билоба. Според едно изследване, което намерих се твърди, че чесънът не взаимодейства, но на доста места, включително и тук си пише да се внимава:
https://hivclinic.ca/wp-content/plugins/php/app3.php?r=109&c=garlic

hristo_gb:
Здравейте отново :)
С прибежки и припълзявания успях да изкарам 3 месеца след приключване на лечението, като наближава моментът в който трябва да явя за установяване на ефективността му, а именно дали ще съм постигнал SVR12 :)
Така и не успях да се явя на предните - точно в края на лечението (за които ми казахте и тук, че не са толкова важни) - коронавирусната ситуация ме сгащи точно когато щях да ходя.

Освен че аз самия искам вече да знам дали е успешно, също така доколкото знам съм и длъжен да го направя това изследване, защото в протоколите, които подавах към касата имаше и една декларация, която подписвам и тя беше именно за това - че ще се явявам на всички необходими изследвания.
Това, което ме опасява е следното:

- Дали ще ме приемат в Токуда и дали ще е безопасно да ходя там? Аз съм в Габрово и спазвам все още доколкото мога някои мерки за Ковид19, особено тези за дистанция. А гледам и случаите тези дни пак са нагоре...

- Ако дори и да искам да ида, ми кажат примерно, че не могат да ме приемат на момента, какво ще се случи, ако се окаже, че не съм успял да се излекувам?
Знам че вече се осигурява Восеви от касата, който се прилага за точно такива случаи - на неуспешно лечение с ДААС.
Да, но ако не се явя на трите месеца, може ли да ме отрежат занапред от касата, ако евентуално се развият така нещата - т.е. неуспешно лечение и неявяване на контролен преглед на точно три месеца след приключване на лечението?

Иначе май разбрах още някои неща за моя случай, вкл. и това, че явно съм от хората със по-силен имунитет и всички възможни последствия от това - автоимунни усложнения, поради постоянната засилена активност на имунния отговор и борба на тялото ми с вируса, което между другото обяснява както множеството ми екстрахепатални прояви (в момента имам още няколко такива остатъчни усложнения), така и сравнително ниския вирусен товар, който толкова ме беше учудил в началото (на фона на симптоматиката си). С една дума, не само вируса ме дълбае, даже той по-малко, колкото самият ми имунен отговор, който също може да причини доста поражения на цялата система.
Междувременно си пуснах едни общи кръвни изследвания, но без PCR (май нещо нямам вяра на местния клон на Рамуса и дали ги пращат като хората в София), като вече Алата също ми беше влязъл в нормата, а Асат и ГГТ вече бяха минимални, което е доста добре. Единствения проблем са ми отново нивата на лимфоцитите - още по-нагоре, за сметка на неутрофилите - надолу, но това явно ще иска допълнителни изследвания, защото от както се помня съм с такива отклонения.

Наскоро ми се обади и жлъчката (горе долу тогава си пуснах и изследванията), засега успешно я успокоих със зехтин и лимон - всяка сутрин по една супена лъжица зехтин с няколко капчици лимон.
Като цяло поне се чувствам една идея по-спокоен и повече с акъла си (имам си и спадове като сънливост, уморяемост и т.н., но май стават все по-редки), макар и да е възможно да не си личи на първи поглед от горните ми въпроси :)

Силвана Лесидренска:
Честит край на лечение  :doubleup:

 Обади се на твоя лекар в Токуда и се разберете кога да отидеш. Сега там няма кой знае колко голям поток от пациенти, така че не би трябвало да се притесняваш, особено щом се взимат всички нужни мерки (маски, дезинфекция и тн).
Спокойно, никой няма да ти откаже евентуално лечение с Восеви, защото нямаш пср на 3 м след края на терапията. Особено по време на епидемия.

Стискам палци всичко да е наред.

hristo_gb:
Благодаря Силвана, исках да чуя точно това :) Предполагам лабораториите са по-заети, но когато ида и когато излезе резултата, ще пиша, пък каквото такова :)

Силвана Лесидренска:
Резултатите за хепатит В момента по мои наблюдения излизат малко по - бавно, но не защото са натоварени с ковид, а защото нивото на пср изследвания за хепатит е спаднало и те събират определена бройка проби, за да могат да ги завъртят на машината. Не го мисли това, по-скоро прецени кога искаш да пътуваш. Имайки предвид, че ковид ще остане, може би е по - добре да се ориентираш сега преди да е дошла втората вълна есента (това си е моя теория де). Аз се лекувам в Токуда, бях преди няколко дни, няма струпване на хора, спокойно е.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия