Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Hepatit b

(1/2) > >>

Ioana.Nikolova:
Здравейте! Мъжът ми има HBsAg +. Стойности асат 64,алат 144,ггт 64.8.Прави си Pcr с резултат 505078.0iu/ml 1722317.0copies.Лекарят, който посещава му изписа Лагоза 150 три пъти дневно и да пуснем нови изследвания след месец. Новите резултати са асат 52.2 алат 149.9 ггт73. 9.Утре сме на преглед отново, но сме притеснени. Какво бихте казали...

hristo_gb:
Аз лично не видях някакво подобрение на ензимите си нито с хранителни добавки съдържащи Силимарин, какъвто е Лагоза, нито с други подобни (Хепасейф, който съдържа пикрориза куроа). Вероятно работят като хепапротектор, но не и при активен вирус, било то Б или Ц хепатит. Нека другите ви обяснят по-добре какво може да се предприеме.

Силвана Лесидренска:
Здравей, Йоана,

Създадох твоя тема за по-голямо удобство, защото беше постнала в чужда ;)

Аз лично бих сменила лекар, който при при очевидно активен хепатит, назначава добавка и проследяване след месец? Вместо това е редно да се види има ли увреждане черния дроб и при нужда да се стартира веднага антивирусна терапия.

Ioana.Nikolova:
Бихте ли ме насочили към специалист, който наистина да е на ти с темата, а също и да обяснява. Сегашната му лекарка никак не обича да комуникира. Мъжът ми е много стресиран, нещо мога ли да му кажа за успокоение. Нещата крайно зле ли са?

Силвана Лесидренска:
Бих препоръчала доктор Балабанска от Токуда, София. Трябва да се направи цялостна оценка на състоянието му, за да се прецени дали има нужда от лечение, какво да е то, или само от наблюдение. Са мо въз основа на вирусен товар  и чернодробни ензими това няма как да стане.
препоръчвам ви да се запознаете с този материал, който сме разработили в помощ на пациентите с хепатит В:

https://www.hepactive.org/article/lechenieto-na-khepatit-b-stpka-po-stpka

(най-отдолу има линк за сваляне на брошурата).

Вие изследвана ли сте?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия