Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Наскоро разбрах, че имам хепатит В

(1/2) > >>

ilityd:
Здравейте,наскоро и аз се заразих с хепатит Б,изпаднах в ужас защото имам близнаци на 4г., уведомих педиатърката им която помолих да разучи въпроса дали те са напълно защитени тъй като имат ваксината и тя ме уведоми че е звъняла в РНЗОК където са потвърдили за тяхната пълна безопасност и тази ваксина била за цял живот и няма нужда от реимунизация.Ще се радвам да споделите още мнения и личен опит по темата.Относно моето състояние сега си правя изследвания назначени от гастроентерелог и ми предстои преглед за да каже за състоянието ми..

Силвана Лесидренска:
Здравей,


Наскоро си се инфектирала или наскоро си разбрала, че имаш хепатит В? Това са две различни неща. Едното може да е остър хепатит, второто-хроничен. По отношение на ваксината - тя не е доживотна!!!! Няма две мнения по въпроса. Антителата не могат да бъдат константа за период от 60-70 години например, ето защо, на всеки 10 години се следи тяхното ниво. Антитела под 10 единици/мл се считат за ниски. Освен това, около 10-15% от хората не изграждат изобщо антитела след ваксинация, затова е необходимо да се пусне изследване за антитела след поставяне на третата доза.

Какво правим обаче, ако антителата са недостатъчни?
- ако изобщо не е създаден имунитет, т.е. никога не са се появявали антитела, се повтаря отново целия цикъл ваксинация
- ако е имало имунитет, но е спаднал, лекарите се делят на две групи: такива, които препоръчват слагането на една доза, която да активира отново имунен отговор,  и такива, които смятат, че не е необходимо, тъй като тялото има клетъчна памет и при евентуално инфектиране, имунната система ще разпознае вируса и ще се събуди. Аз лично клоня по-скоро вече второто мнение.

За теб е важно да се прецени дали имаш нужда от терапия или не. Повече информация има в тази наша брошура, която силно ти препоръчвам да прочетеш: https://www.hepactive.org/sites/default/files/2019-11/hepactive_hbv_brochure_2019.pdf

п.с. Създадох твоя тема, защото беше писала в чужда ;)

Успех,
Силвана

ilityd:
Здравейте,заразих се преди около 5 месеца,тогава ходих на гастроентеролог,но той не ми обърна особенно внимание,не ми назначи изследвания и ме успокои,че можело организма ми сам да се пребори и аз оставих нещата така,което явно беше огромна грешка..сега отново реших да посетя друг лекар който вече се зае сериозно с проблема ми и ми назначи изследвания чиито резултати са:
Anti-HBc total >10.00 /положителен/
HBeAg положителен
anti-HBeAg отрицателен
Асат,Алат и ггтп в норма
От изчетеното до сега в интернет разбрах че вече съм с хроничен,прегледа при гастроентеролога е в събота,но аз не мога да си намеря място,бих помолила да ми дадете информация за изследванията..

Силвана Лесидренска:
За хроничен хепатит говорим 6 м. след инфектирането. Прочети брошурата, вътре ще откриеш полезна информация, която ще ти даде предварителна яснота относно нещата, които да питаш лекаря в събота.

Наката:
Здравейте.
Съжалявам че пиша в чужда тема.
Но почвам силно да се безпокоя за второто ми дете,което е на близо 4 години.
Него не съм го тествал за антитела,защото гастроентеролога ми каза че е още малък и засега да не се безпокоя.
По голямото ми дете беше с 8 еденици и една ваксина ги вдигна на 9000 ,но сега като се замисля май ще трябва да тествам и малкото ми дете,щом има 10,15 процента който не развиват анти тела

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия