Ами според мен доста лекари нямат навика да четат последните научни изследвания, а по-скоро си карат по утвърдения от тях с годините стереотип при лечението на пациентите си. Цял ден работят, а като се приберат вкъщи правят всичко друго, но не и четене на медицински проучвания. "Човек се учи докато е жив" е фраза малко изтъркана. Хората от един момент нататък спират да се учат.
Затова смятам, че темата, която Радо е написал е добре да се забучи, за да може колкото може по-лесно да достига до търсещите я. Това е доста важна информация. 20% от инфектираните с Хеп. С имат симптоми в острата фаза. Да речем половината от тях ще отидат на лекар и хепатитът им ще бъде диагностициран. Половината от тях (5%) ще потърсят информация в Гугъл на български, да речем 4% ще попаднат в този форум, който е доста голям и не може да бъде изчетен за кратко време. От тия 4%, ние искаме 100% да получат най-нужната и належаща за тях информация. И това е именно тази. Така може и някой лекар да научи нещо ново, благодарение на тоя форум. Бас ловя, че ако пациент снесе тая информация на лекар, оня ще гледа като бик в дискотека и ще мига на парцали. С това здравеопазване човек е по-добре на себе си да разчита.
Аз знам кога и как се заразих с Хепатит Б, дори ходих при консултация директно в Инфекциозна болница. НИКОЙ, никой там не ми каза нищо за ваксинацията, която може да се направи и след контакта с вируса. Казаха ми да ида да се изследвам, без да отчетат факта, че за мен е твърде рано изследването да покаже адекватен резултат. Седмица след заразяването кръвта е все още чиста, при мен беше чиста дори 2 месеца след заразяването. През това време прочетох какви ли не сайтове, но за това, че съм можел да избегна разбовляване разбрах чак след като се бях излекувал по естествения начин.
И така. Аз дори отчитам, че това далеч не са "новости", щото някои от излседванията са отпреди 11 години. Но за мен лично, щом нещо е достигнало като информация в Уикипедията, значи то е утвърден факт. Това е сайт за общо ползване и в него не се пишат разни подлежащи на доказване неща. Случаят с дъщерята на Силви може само да ме остави безмълвен. Какъв е смисълът да се чака за тия лекарства толкова време, щом е ясно, че за 1/5 от пациентите те са належащи веднага заради шанса да се оползотворят почти на 100%, всмисъл да доведа излекуване.
Пак проблем на здравеопазването, а? Хепатит С е проблем на здравеопазването, адекватното му лечение -

също е проблем на здравеопазването.