Автор Тема:  Ето ме и мен  (Прочетена 170057 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Ето ме и мен
« Отговор #30 -: Април 12, 2008, 04:45:22 »
Имам въпросче.
Ензимите ми преди да започна лечението си бяха в норма, защо сега са завишени. Някой има ли представа какво ще рече това и случва ли се и при други пациенти започнали лечение при нормални стойности на АСАТ, АЛАТ И ГГТ? Белите кръвни телца, тоест левкоцитите, също ми спадат, а до колкото знам те са важни срещу борбата с вируса...???
Благодаря преварително и поздрави на всички!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #31 -: Април 12, 2008, 20:31:38 »
Особено в началото няма нищо ненормално да да ти скочат ензимите, това е показател за чернодробна реакция.
Трябва да си дадеш повече време, нека да минат 2-3 месеца, тогава ще видим как ще са ALT и AST.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен niki

• Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 95
    • Профил
« Отговор #32 -: Април 13, 2008, 02:07:47 »
Имам въпросче.
Ензимите ми преди да започна лечението си бяха в норма, защо сега са завишени. Някой има ли представа какво ще рече това и случва ли се и при други пациенти започнали лечение при нормални стойности на АСАТ, АЛАТ И ГГТ? Белите кръвни телца, тоест левкоцитите, също ми спадат, а до колкото знам те са важни срещу борбата с вируса...???
Благодаря преварително и поздрави на всички!

При мен се случи точно това. Ензимите преди лечение бяха нормални, а след втората инжекция скочиха. Към края на лечението пак бяха в референтните си стойности. И аз смятам че това е реакция от интерферона, както Радо спомена. А относно белите кръвни клетки, не съм чувал за човек на интерферон на който да не му спадат, така че мисля че при теб нещата са както си му е реда. В най-ниските си стойности при мен бяха стигнали до 1,99  :'(

Успех!

Неактивен nevron

• хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #33 -: Април 15, 2008, 09:16:45 »
Здравейте!
Вече мина месец от както започнах лечението. Както ви казах парвите две седмици бяха кошмарни, след това всичко е сякаш не съм на лечение, като изключим една малка подробност, която забелязах преди ден-два. На мястото, където си поставих първата инжекция, или по скоро около това място, са се появили 4, 5 мънички, колкото лещено зърно петънца, сякаш изгоряла кожа в процес на заздравяване. Нито ме болят, нито ме сърбят, но ме притесняват, защото както вече съм споменавала, като малка боледувах от Синдрома на Шон Лайн Хенох. Не съм съвсем сигурна, дали първоначалната фаза на това заболяване се изразява в такива външно видими симптоми, но знам, че при нея започват да се появяват петна по тялото от малки кръвоизливчета под кожата.
Въпроса ми е, дали на някой, който е на лечение, му се случва нещо подобно.
За сега ще чакам да видя дали ще се появят и на други места, и ако това се случи, веднага ще ида при личния да си искам направление за кожен лекар.
Иначе утре имам час при завеждаща случая ми с хепатита докторка по вътрешни болести.
Ще пиша как е минала срешата и се надявам всичко да върви нормално.
Поздрави!

П.П. ...А, и пропуснах да ви се похваля, че от понеделник започвам работа в "Europ Car". Това е една от най-големите интернационални компании за отдаване на превозни средства под наем.
Трябваше да започна евентуално от 1-ви май, но вчера ми се обадиха да ми кажат, че ще започна от по-рано.
За тази работа ходих три пъти на интервю и трябваше да ме одобрят за нея специално от централния им офис в Мадрид. Аз съм изключително горда, защото имаше бая кандидати, включително и 4-5 мои познати, а избраха именно мен. Надявам се работата да ми потръгне и да се справям добре с нея, защото ми се струва добър екипа, а да не говорим, че за такова работно време испанците и въобще всички работещи тук биха се избили (в преносен смисъл).
Става дума за сутрин от 08.30ч. до 13.30ч. на обяд и след това от 16.30ч. следобяд до 19.00ч. вечерта, това от понеделник до петък. В събота само до обяд, а в неделя почивка. Забравих да питам дали през официалните празници също почиват, но това ще го разбера скоро. Освен това за всеки работен ден ти се полагат купони за хранене в ресторант на стойност 6 евро, което си е едно нормално хранене. Аз мисля да ги предоставя на приятеля си, тъй като така или иначе много много не ям, а пък на него няма да има кой да му приготвя обяда, след като аз ще съм на работа по времето в което той се прибира за обяд.
Договора ми ще е първоначално за 6 месеца и после ако им хареса как работя и ако аз съм съгласна да продължа да работя във фирмата, има възможност да ме командироват в офиса си в Жирона, която е на 50-тина км. северно от тук.
Е, малко се отклоних, но трябваше да се похваля, иначе нямаше да съм Аз, такава каквато съм си.

Поздрави и дано всички скоро пишем в раздела "Успешно завършено лечение". Само го гледам и му точа лиги, целия комп е олигавен заради това. :love:
« Последна редакция: Април 15, 2008, 09:37:20 от nevron »
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3247
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #34 -: Април 15, 2008, 09:30:12 »
Спокойно това е напълно нормално!

На мястото на апликацията един ден след като се постави, се появяват малки,кръгли ( колкото монета от 1лв.)  изсъхнали петна. С течение на времето кожата ще загрубее и ще си остане така през цялото време на лечението. Аз съм в 5ти месец от него и мога да те уверя, че приличам на Джаба от Междузвездни бойни  :bravo: Не по чаровната усмивка  ;D , просто кожата си става като шкурка и това е естествен процес. Не се притеснявай, ще изчезнат.

Теди беше споделила, че мъжа й има същият проблем ( като всички на интерферон  :( ) и използва крем ЕУДЕРМОЛ -5 ,който обаче е българско производство и не знам ще го намериш ли в аптеките в Испания. Но виж, така или иначе кожата ще ти става все по-суха и люспеща се, така че един по-хидратиращ крем,анти-алергичен ще ти свърши работа.

« Последна редакция: Април 15, 2008, 09:36:48 от Силвана Лесидренска »

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 389
    • Профил
« Отговор #35 -: Април 15, 2008, 09:33:52 »
Здравей Неврон :)
Радвам се че всичко върви добре и се чувстваш добре.И аз мисля така относно тези петънца-изчакай малко,не се тревожи излишно за сега,може и да е от някакво раздразнение на кожата просто.Но ако не,отиваи на лекар...
Давай на всеки твой ден шанса да бъде най-добрият в живота ти!

Неактивен sneji

• Немедицинско лице
  • Публикации: 312
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #36 -: Април 15, 2008, 11:08:04 »
Здравей Неврон.Не се притеснявай това е временно явление и всичко ще мине и замине.Пишат ти го и хора който също минават по този път или вече са го минали така,че спокойно и  :applause:за страничните ефекти видяли,че не е толкова страшно и че при теб не се проявят такива.За работата едно огромно ЧЕСТИТО!Сега  като си сред хора и си ангажирана с работа времето ще минава по бързо и неусетно и като се обърнеш назад всичко ще е свършило.Успех в новата работа и занапред само хубави неща в личен и професионален план!Хайде всичко добро и  :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: Само така смело напред.........................................................
 :-* :-* :-* ;) :) :) :) :) :-*

Неактивен Eli

• Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #37 -: Април 15, 2008, 11:50:30 »
Здравей Неврон,

Честито и от мен! :) Надявам се, че ще харесаш новата си работа, а и така ще имаш доста ангажименти, които ще ти помогнат да се откъснеш от ежедневните мисли за лечението. Винаги съм смятала, че ангажираността е в голяма степен помощник, тъй като поне за определени интервали от време откъсва мислите ни от основните проблеми, които ни затискат в момента. Успех!!  :bravo:

Радвам се, че се чувстваш добре по време на лечението. Честно казано не съм запозната с тези петънца, но всички тук казват, че това е нормално.  От мен успех с лечението!! И.. горе главата! Както се казва, не остана  ;)

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 275
    • Профил
« Отговор #38 -: Април 15, 2008, 20:12:06 »
   Здравей Неврон,

На моята дъщеря също се появяват петна на мястото на инжекцията, даже по-големи като размер. Появяването става след около 1 седмица, след поставянето на инжекцията. Друго, което ми прави впечетление при нея е, че по-големи са петната на корема. Тя слага инжекциите на корема и на ръцете и само веднъж в крака. Каза, че в крака е най-болезнено. От клиниката й препоръчаха да сменя мястото на инжектиране: последователно поставяне в корем; лява, дасна ръка; ляв, десен крак, но разбира се това не го спазихме. Тя предпочита да се инжектира в ръцете. След известен период от време при нея, тези петна изчезват, без да използва кремове или някакви други мазила.
    Успех в новата работа!

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #39 -: Април 15, 2008, 20:21:54 »
Невронче, виж как нещата се подреждат лека полека. С работата ще си доста заета и няма да ти минават разни глупости през главата. Така и самото лечение няма да усетиш кога ще мине.

Успех в начинанието :applause:

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #40 -: Април 15, 2008, 21:15:10 »
Здравей, Неврон!

Радвам се, че си успяла да се пребориш за тази работа. Много е важно човек да работи това, което му е приятно да прави. и да е доволен от себе си. Работейки, времето ще минава по-бързо и няма да усетиш как ще минат 11 месеца и ще стигнеш края на лечението.
Постарай се повече да не ти минават никакви мисли за прекъсване на лечението по-рано от определения ти от лекарите срок.
Ти си мъжко момиче и съм сигурна, че ще се справиш и ще издържиш до края.
Така шансовете ти да не се върне вируса след края на лечението са много по-големи, отколкото ако го прекъснеш по средата.
Не се притеснявай за петната по корема. И при мен се появяват някакви петна, но не им обръщам никакво внимание и те се изгубват след време. Като сменяш местата на инжектиране няма да имаш проблеми.
Още веднъж - честито за работата и успех с лечението! :love:

Мери
« Последна редакция: Април 21, 2008, 13:09:05 от Мариана Стефанова »

Неактивен nevron

• хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #41 -: Април 21, 2008, 01:57:37 »
Здравейте, драги друже!
Миналата седмица бях при спеца по мойта болест, както знаете, хепатитна съм, "С", генотип 1б. Та, тя каза, че до момента всичко протича нормално. Пусна ми анализите, стандартните и ПСР, хи хи хи.
Тази седмица, тоест днес, ще давам кръв, а резултата ще разбера в сряда.
Стискайте палци да са добри резултатите и вирусните клетки да са достатъчно намалели за момента.
Ай, от мен това за сега!
Поздрави!

П.П. Днес ми е и първият работен ден. Повикаха ме по-рано от предвиденото. :bravo: :bravo: :bravo:
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #42 -: Април 21, 2008, 08:23:58 »
Поздравления и успех в работата. Разбий ги!!!
ПОжелавам ти хубави резултати. :love:

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
« Отговор #43 -: Април 21, 2008, 08:49:08 »
Стискам палци и на ръцете и на краката :D УСПЕХ с изследванията и УСПЕХ с новата работа и честито! Браво, много си смела! Поздрави от Мариана :love:

Неактивен Eli

• Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
« Отговор #44 -: Април 21, 2008, 11:24:03 »
Невронка, честито и от мен!  :)

Радвам се, че лечението ти протича нормално и ти пожелавам успех с изследванията!!  :)
Честито и за работата, разбира се!! Чудесно е, че започваш по-рано. Според мен, така нещата ще са по-лесни за теб, защото ще си ангажираш вниманието и с нея. Желая ти от сърце успехи!! А като мине първия работен ден, ще чакаме да споделиш първите си впечатления  ;)  :bravo: :bravo: :bravo:

Поздрави, :-*
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007