Здравей Дияна!
Съжалявам за всичко, през което е трябвало да мине Добри и се радвам, че е успял да се пребори с тази толкова тежка болест!
Аз смятам, че засега най-важното за него е да се погрижи да се възстанови напълно от всички мъки и болка, през които е трябвало да премине. Хепатита може да почака и моят съвет, като неспециалист, е да изчакате минимум година, преди изобщо да започнете да мислите за лечение. Интерфероновото лечение е много тежко и той най-малко се нуждае да преминава през още едно такова голямо изпитание, за толкова къс период от време. За тезата, че интерферона може да отключи отново левкемията нищо не мога да кажа, не съм специалист, но моят съвет е ти да приемаш съвети само от хора, които са специалисти в тази област. Говоря за хора, които имат много опит в лечението на пациенти с хроничен хепатит C, и дори имат опит с лечение на деца. Аз поне не знам за силно изявени специалисти в тази област, които да практикуват извън София. Затова се консултирай със сериозни специалисти в областта на лечението на пациенти с хронични хепатити.
Хроничният хепатит, е болест, която се развива в продължение на много години, преди изобщо да нанесе някакво поражение на черния дроб. Това дали ще отложите евентуално лечение с 2-3 години, не е толкова фатално, особено изхождайки от това, че трябва да позволите на Добри да си поеме въздух, и той да се възстанови от химиотерапията.
Единственото, което можете да направите, е примерно той да започне да взима някакви хепатопротектори. Повечето от тях са на билкова основа и това трябва да е билковото лечение, което търсиш, а не да отидеш при някой "билкар", който да му даде да пие неща с неизяснени съставки.
Специално за хепатопротекторите има няколко теми във форума, в раздела "Как да живеем с хепатита", погледни ги, за да научиш малко повече за тях. И задължително, ако решите Добри да започне да пие нещо такова, трябва да се консултирате поне с двама гастроентеролози и то както споменах - хора, специалисти в лечението и работата с пациенти с хронични хепатити.
Пожелавам ти успех, и на теб, и на Добри!
Надявам се, че оттук-натам ще ви се случват единствено и само хубави неща!
Поздрави,
Радо