Автор Тема:  Здравейте!!!  (Прочетена 29404 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте!!!
« -: Юни 09, 2007, 00:57:54 »
Здравейте аз съм от Шумен и съм в "света на хепатита" от септември 2006. Винаги съм имал добра здравна култура, но за хепатит В не съм предполагал, че е такъв убиец (както и С). Съвсем случайно открих "благодарение" на приятелката ми, че имам хроничен хепатит Б. Тя влезе в  инфекциозно отделение с диагноза остър хепатит В и така се почна...Тя вече се изчисти и е добре...

Чета непрестано и неуморно за хепатит Б и чакам за "Панацея" (колкото и да е жалко) и да се отърва от тази болест, че мисълта за боледуване до края на живота (и живот и здраве край с цироза или ч. недостатъчност) ще съм болен не ми дава мира и ме задушава. В момента започвам процедура по изготвяне на протокол за интерферон, но не съм се решил за това. Много са минусите засега....

От декември месец вземам хомеопатични медикаменти и дават много добър резултат засега. Трансаминазите ми драстично паднаха и вляоха в норма, до миналия месец поради моята глупост и смяната на медикамента скочиха пак малко. АСАТ 40 АЛАТ 72 до преди месец бяха 20 на 50, а септември месец 2006 когато открих заболяването АСАТ 92 АЛАТ 102.

Равносметка 2 сериозни приятелки - от едната заразен, а другата заразил.

Чувствам много гняв в себе си... за това че нямах идея за хепатит В и С, за това че не съм се ваксинирал за В, за това, че има 400 мил болни от хепатит В и 170 мил от С, а целият свят ни промиват главите за глобалния проблем СПИН, от който има 40 мил болни. Огромни капитали се отделят за една болест която е нелечима, а друга която е предотвратима и има лек(ваксина) остава на заден план. Както и почти 600 мил болни са по-малък проблем от 40 мил...
Дразни ме и нехайството на хората около мене - приятели, роднини, някои лекари....които не ми вярват, че хепатит б е сериозен проблем и няма нужда да се ваксинират и че вдигам много шум за нищо. За 9 месеца 4 човека(роднини и близки) се изследваха и имаха -, а само двама се ваксинираха. Никой още не се е тествал за хепатит С....а личният лекар казал на брат ми да не се паля толкова никакъв проблем не бил хепатит Б.....

И няма да спра да говоря и да пиша за хепатитите докато всеки около мене и не само около мене не осъзнае колко са опасни и не вземе предпазни мерки.
Скоро започнах да пиша статия за Хепатит В в Уикипедия. Мисля в скоро време да опиша всичко около хепатитите и черния дроб, лечението, диагностицирането на български и много ще се радвам, ако някой ми помага (поне там няма ентусиасти).
« Последна редакция: Юни 09, 2007, 10:00:32 от chickem4o »

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте!!!
« Отговор #1 -: Юни 10, 2007, 00:37:25 »
Здравей chickem4o и добре дошъл във форума!

Не съм много запозната с хепатит В, но определено се запознах с нехайството и неосведомеността на хората относно хепатитите! :-\ Аз съм с хепатит С, и засега не подлежа на лечение! Чувствам се ужасно точно от преспективата, че може би ще изживея живота си съпътствана с тази болест....

Вчера бях изумена от невежеството на едно 20 годишно момиче, което от 7години има хроничен Хепатит В и не му пука от това! Било заразило вече 3-4 момчета, а последния й приятел сега е приет в болница със симптоми на остър Хепатит В! :o Направо онемях! Лекарят й бил казал, че то Хепатит В не е страшен, и че тя не е болна само си носи вируса в кръвта! >:( Е, аз може би прекалих малко със стряскащите факти, че я очаква цироза, че ще заразява всеки следващ партньор с който е имала сексуален контакт без презерватив, че ако е бременна ще зарази и бебето си и още куп бонуси които ще има от този Хепатит ако не предприеме мерки,но все пак  се засили да си прави изследвания и да се заинтересува от лечение! :-X

Хората около мен буквално идея си нямат що е това Хепатит Б или С, как се заразява човек от него и какви са последствията! Уф, ядосах се! >:(

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
  • Публикации: 389
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #2 -: Юни 11, 2007, 09:28:58 »
Привет chickem4o!
Аз се присъединявам към irka за огромната безотговорност на хората и най вече и най лошо и на лекарите.
Може би хората не познават тази болест (Хепатита) и не предприемат нищо за да не се заразят защото никой не осведомява и не информира за нея-било то по телевизията или пресата-един много хубав пример е тази новина дето я пуснали по NOVA телевизия че хепатит С бил напълно лечил и то за 8 години  :o
Към това като се прибавят и лекарите дето само успокояват и ти викат то това не е сериозна болест,не ти обясняват абсолютно нищо и те оставят на течението...Това че се развива бавно не значи че не е сериозна!!!! :-\
Лично аз като разбрах че съм болна единствено се бях поразровила в книги за да разбера какво представлява,тогава не ползвах интернет,но явно информацията която съм наемрила по книгите е била доста оскъдна.
И съм много благодарна че открх този форум за да разбера реално от какво съм болна и да започна да действам.
Поздрави  ;)
Давай на всеки твой ден шанса да бъде най-добрият в живота ти!

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #3 -: Юни 11, 2007, 10:19:54 »
Благодаря ви за посрещането! Много се радвам че има такъв форум...съвсем случайно го открих и се надявам да станем хиляди посетителите му (поне 1% от болните).

Доколкото гледам повечето потребители са с хепатит С или се лъжа. Но на мене ми е интересно да научавам и за него колкото се може повече. Защото ако не се лъжа е доста по-коварна болест от В.

Аз лично не мога да разбера как може доктори, които имат дипломи да казват за хеп С, че не е опасно?!?!? За В го чух с ушите си. Но аз даже преди изобщо да стана потърпевш знаех за С че е много опасен и води до летален край в огромен процент от случаите. Нещата, които не знаех е как действа и че е толкова разпространен - близо 200 мил по света и над 100 хил в българия.

Аз лично няма да спра да действам докато не осъзнаят всички за HBV и HCV, че са може би най-сериозните болести в България. И тея палячовци от НОИ, НЗОК и здравното министерство не предприемат сериозна кампания за ограничаването на HCV и елиминирането на HBV.

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
  • Публикации: 389
    • Профил
« Отговор #4 -: Юни 11, 2007, 11:37:14 »
С две  ръце съм ЗА  ;) и те подкрепям за това твое начинание!
Преди да се заразя и аз не знаех нищо за хепатита,но ще е много хубаво ако хората се образоват в тази област защото никога не е излишно...

Искам да кажа само че се радвам да си пиша с Вас и да обсъждаме теми около болестта,лекуването,емоциите покрай всичко това.Смея да кажа че ми помага,защото се чувствам някак по ... добре и не толкова изплашена защото мога да споделя и иам кой да ме "чуе" ;D
Не че не мога да говоря с приятелката или приятеля ми,но се старая да не ги натоварвам и говорим по отгоре за тези неща.
Радввам се че ви има  ;)
Давай на всеки твой ден шанса да бъде най-добрият в живота ти!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #5 -: Юни 11, 2007, 13:32:31 »
Здравей и от мен и добре дошъл във форума :)
По принцип в началото идеята на форума беше да обедини хората с хепатит C, но вече мога да кажа че вече доста хора от участниците във форума са или болни от хепатит B или са изкарали хепатит B, и това наистина помогна всички тук да научим повече за болестта и това помогна форума да включи и всички тези хора и да помогне да се говори активно и по проблемите, свързани с хепатит B.
Поздравявам те за това, че се опитваш да бъдеш максимално информиран за болестта и за състоянието си, това е най-добрия начин по който човек може да си помогне и тук всички се опитваме именно да станем по информирани и да споделим всичко, което знаем. В България наистина като че ли нарочно никой не говори за хроничните хепатити, като че ли не-говоренето ще ги накара да изчезнат от само себе си и хората сами ще се излекуват. Най-добрия вариант за всеки от нас е наистина да знае какво се случва с него и да бъде максимално информиран за болестта, независимо дали става въпрос за хепатит B или хепатит C.
Исках да те попитам, абсолютно сигурен ли си, че имаш хроничен хепатит B, защото само в около 5% от случаите хората заразени с хепатит B развиват хронична инфекция. Това лекар ли го диагностицира, или ти вече си с тази диагноза от дълго време и продължават да се откриват антигени на вируса в кръвта ти. Какви изследвания си си правил, за да установиш че болестта вече е хронична.
Поздравления и за това, че си решил да напишеш статия в Уикипедия за хепатит B, в момента наистина има само една доста обща статия за хепатит и нищо повече. В момента на български има само 2-3 добри и детайлни статии за хепатит B и C. Аз бих могъл да се включа с малко информация за хепатит C, във форума има поне още няколко доста активни потребители, които са доста запознати с болестта и също могат да са ти полезни.
Виждам, че си и доста добре запознат с медикаменти и начини за лечение на хепатит B, нещо което също може да е много полезно на хората във форума, така че се надявам да продължиш да бъдеш също толкова активен тук по всички такива въпроси :) Ще е много полезно на всички.
Изказването на личния лекар, че хроничен хепатит B не е проблем и да не се палиш за глупости не мога да го коментирам, това което мога да кажа за този лекар е, че явно последния път когато е прочел статия свързана с гастроентерологията е била, когато е учил за някой изпит в академията и явно това е било преди доста дълги години. Затова и аз, а и почти всички във форума мислим, че избора на подходящ лекар е изключително важно. Да бъдеш информиран и да си намериш подходящ лекар, това са две от най-важните неща за всеки болен от хроничен хепатит.
И нещо за интерфероновото лечение, което обмисляш, не знам дали то е най-добрия вариант за хроничен хепатит B, аз знам че има и други възможности за лечение. От лекуващата ми лекарка знам, че лечението с пегилиран интерферон на пациенти с хроничен хепатит B не е толкова успешно както при хората с хепатит C, затова преди да се решиш на такова лечение поговори подробно с някой лекар, който е лекувал хора с хроничен хепатит B.
Успех от мен!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #6 -: Юни 11, 2007, 23:45:02 »
Благодаря отново :) Забравих само при представянето да спомена, че се казвам Емануил и съм на 24 години.

Исках да те попитам, абсолютно сигурен ли си, че имаш хроничен хепатит B, защото само в около 5% от случаите хората заразени с хепатит B развиват хронична инфекция. Това лекар ли го диагностицира, или ти вече си с тази диагноза от дълго време и продължават да се откриват антигени на вируса в кръвта ти. Какви изследвания си си правил, за да установиш че болестта вече е хронична.

Да Радо (надявам се, че мога да се обръщам така), сигурен съм от октомври 2006 година. Първо HBsAg излезе положителен и имах високи трансаминази.
После HBeAg - положителен;anti-HBclgM - отрицателен anti-HBeAg - отрицателен.
Ехографа показа леко увеличен черен дроб. Изследване за реплициране на вируса HBV DNA беше положително с високо ниво. Пратиха ме при доцент Антонов в гастроентерологичното отделение на "Св. Иван Рилски" за чернодробна биопсия през декември 2006 година. Диагноза: Хроничен хепатит с умерена активност (А2) и портална фиброза със септообразуване без цироза(Ф2-Ф2) и морфологични белези, съвместими с HBV етимология.

Относно лекарите мисля че съм попаднал в лицето на такива доц. Антонов и хомеопата ми д-р Загорчев - главен токсиколог за Шумен и завеждащ отделение на КАРИЛ - Шумен. Личната ми лекарка  поне ми съчувства и е наясно със сериозността на моя проблем.

За Уикипедия леко полеко започнах за Хепатит В :
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82_B

Събирам информация от източници - немски и английски, но има терминология с която не съм запознат и на много места изпитвам трудности. Надявам се да се намерят медицински лица, които да помагат и да се поднесе досатъчно и достоверна информация както тук така и в Уикипедия.

И нещо за интерфероновото лечение, което обмисляш, не знам дали то е най-добрия вариант за хроничен хепатит B, аз знам че има и други възможности за лечение. От лекуващата ми лекарка знам, че лечението с пегилиран интерферон на пациенти с хроничен хепатит B не е толкова успешно както при хората с хепатит C, затова преди да се решиш на такова лечение поговори подробно с някой лекар, който е лекувал хора с хроничен хепатит B.

Наистина интерферона не е много ефективен при хроничен хепатит В. До 40% реагират положително на терапията. Както може би ви е известно няма пълно излекуване като при Хепатит С. Има и медикаменти, които се приемат пер орално не знам на каква основа са дали са на тази на интерферона, но те трябва да се взимат по продължително, развиват се при някои мутации, при други се възпалява панкреаса, а при третия бъбреците. Даже на единия медикамент, ако го спреш има възможност за летално влошаване на черния дроб. Аз ще ги опиша тук само ми трябва малко време.

Надявам се да си помагаме взаимно в тази "джунгла" на хроничните хепатити и да проведем доста успешни микро битки!

Неактивен pumuckl

• Степен на активност - Студент
  • Публикации: 150
  • Acute
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #7 -: Юни 12, 2007, 19:40:30 »

Вчера бях изумена от невежеството на едно 20 годишно момиче, което от 7години има хроничен Хепатит В и не му пука от това! Било заразило вече 3-4 момчета, а последния й приятел сега е приет в болница със симптоми на остър Хепатит В! :o Направо онемях! Лекарят й бил казал, че то Хепатит В не е страшен, и че тя не е болна само си носи вируса в кръвта!

То не се умира от хепатита. От тъпотия обаче, се мре...
Простите хора си се събират с други прости хора. Взимат си прости Джи Пи-та. Заразяват се взаимно и си нехаят взаимно. Не ползват Гугъл. Не влизат във форуми. Слушат, квото им каже някой, без да търсят друго мнение.

та така става...

chickem4o, пожелавам успех с лечението. Аз боледувах от остър Б, мн. тежко в края на 2005-та година, и още не се чувствам на 100% здрав, въпреки хубавите резултати от разните изследвания. Живея нормално и спортувам даже, но не се натоварвам прекалено.

Чудесно е, че цялата тая простотия не е скофтила положението с приятелката ти. Поздравления, за което.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #8 -: Юни 12, 2007, 23:28:55 »
Здрасти Емо,
Прочетох статията в Уикипедия, събрал си доста информация и мисля, че е много полезна и ценна за хората, които имат интерес да научат повече. Поздравявам те за усилията, надявам се всички които четат да ги оценят!
Цитат
Ехографа показа леко увеличен черен дроб. Изследване за реплициране на вируса HBV DNA беше положително с високо ниво. Пратиха ме при доцент Антонов в гастроентерологичното отделение на "Св. Иван Рилски" за чернодробна биопсия през декември 2006 година. Диагноза: Хроничен хепатит с умерена активност (А2) и портална фиброза със септообразуване без цироза(Ф2-Ф2) и морфологични белези, съвместими с HBV етимология.
Виждам, че си наясно със състоянието си, аз попитах защото понякога хората избързват със заключенията или пък се подвеждат от изказвания на някой лекар. Резултатите ти от биопсията са същите като от моята преди лечението, активност А2 и фиброза Ф2. При мен черния ми дроб беше стигнал до Ф2 15 години след заразяването /аз с много голям процент на вероятност съм открил кога е станало заразяването/ и поне за хепатит C знам, че между отделните фази на фиброза минават средно 5 години. Не знам дали така стоят нещата с хепатит B, но това би могло да ти помогне да откриеш кога е станало заразяването. Може би в твоя случай хепатита се развива по-бързо, но доколкото си спомням ти каза, че предположението е, че е станало от първата ти приятелка. Това са само малко разсъждения по въпроса за това кога е станало заразяването.
Иначе за лечението, дано скоро успееш да започнеш, Sebivo изглежда доста обещаващо. Интерферона само ще ти разкаже играта една година и то без да имаш сериозен процент шанс да успееш, да не говорим за чакането и разправиите с нашата любима здравна каса. Ако някое от другите лекарства има поне 40% успеваемост пак си заслужава повече от интерфероново лечение.

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #9 -: Юни 12, 2007, 23:57:14 »
Здрасти Емо,
Прочетох статията в Уикипедия, събрал си доста информация и мисля, че е много полезна и ценна за хората, които имат интерес да научат повече. Поздравявам те за усилията, надявам се всички които четат да ги оценят!
Благодаря ти Радо! Надявам се и някое медицинско лице да помогне! ;)

между отделните фази на фиброза минават средно 5 години. Не знам дали така стоят нещата с хепатит B, но това би могло да ти помогне да откриеш кога е станало заразяването. Може би в твоя случай хепатита се развива по-бързо, но доколкото си спомням ти каза, че предположението е, че е станало от първата ти приятелка. Това са само малко разсъждения по въпроса за това кога е станало заразяването.
Браво виждам, че си перфектно запознат и лекарите ми казаха така. Колко е увреден дроба? можеш ли да ми кажеш наистина и да ми спестиш лекарската лъжа?

5 години не водят доникъде при мен. Тогава бях казарма и едва след 3 години съм щял да срещна първата ми сериозна приятелка. В този период нямах полови контакти с иключение на 1 и то предпазен контакт, и бях при една мизерна зъболекарка тоест кабинета беше такъв.

Спомням си в казармата имаше хора от ромско потекло, които използваха чужди самобръсначки и някои пропищяха. Знам ли дали не съм случил на такъв...

Иначе за лечението, дано скоро успееш да започнеш, Sebivo изглежда доста обещаващо. Интерферона само ще ти разкаже играта една година и то без да имаш сериозен процент шанс да успееш, да не говорим за чакането и разправиите с нашата любима здравна каса. Ако някое от другите лекарства има поне 40% успеваемост пак си заслужава повече от интерфероново лечение.

Да Sebivo изглежда най-обещаващият медикамент, но има едно но някъде попаднах на източник с много странчни ефекти....
Пък и е скъпичак по 500 евро 28 таблетки по 1 на ден. Един курс на лечение ще излезе над 6 000 евро , но ако има резултат ще си заслужава.
Аз за интерферона съм се отказал напълно. Просто не знам касата поема ли лечение на хапчета или само интерферон? Ако е само интерферон не си залужава да си губя времето и парите за него. Нека някой с хеп С да ми заеме мястото и да му помогне.
Поздрави Емо!

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #10 -: Юни 13, 2007, 10:36:15 »
между отделните фази на фиброза минават средно 5 години. Не знам дали така стоят нещата с хепатит B, но това би могло да ти помогне да откриеш кога е станало заразяването. Може би в твоя случай хепатита се развива по-бързо, но доколкото си спомням ти каза, че предположението е, че е станало от първата ти приятелка. Това са само малко разсъждения по въпроса за това кога е станало заразяването.
Браво виждам, че си перфектно запознат и лекарите ми казаха така. Колко е увреден дроба? можеш ли да ми кажеш наистина и да ми спестиш лекарската лъжа?

5 години не водят доникъде при мен. Тогава бях казарма и едва след 3 години съм щял да срещна първата ми сериозна приятелка. В този период нямах полови контакти с иключение на 1 и то предпазен контакт, и бях при една мизерна зъболекарка тоест кабинета беше такъв.
Значи пак мога малко да поразсъждавам, след като вероятността да си се заразил от първата ти приятелка е от преди 2-3 години, според мен е доста малък шанса да е станало от нея. Да стигнеш фиброза 2 само за няколко години е много малко вероятно, дори и с хепатит B не вярвам да има голяма разлика в броя години през които се преминава през една фаза. В мояс случай дори виждаш, че до фаза 2 съм стигнал за 15 години и то при активност А2, което не е толкова много. Може би трябва да търсиш заразяването в период преди 8-10 години, не знам, примерно може да си влизал в болница, кръвопреливане, зъболекар, или някакви такива неща. Другия вариант, ти спомена че майка ти има хроничен хепатит B, може да е станало чрез т.нар. вертикално заразяване и да ти го е предала при раждането. Ти каза, че баща ти пък няма хепатит B, което пък прави още по-неясна ситуацията, но има възможност според мен той да се е изчистил спонтанно и тъй като това е било преди дълги години в момента да няма антитела в тялото си, това обаче не знам доколко наистина е възможно, малко стрелям напосоки с предположението, може би трябва да се направи специфично излседване, което да установи това. Това, за което споменах когато казах, че аз трябва да си направя изследване, което да покаже дали някога преди години съм изкарал хепатит B, защото моя anti-HBs е отрицателен и в същото време явно не е достатъчен за да каже на 100% че никога през живота си не съм карал хепатит B.
Мисля, че е по-голям шанса да имаш хепатита от доста години, което пък прави още по-трудно да се разбере кога е станало. Аз зачеквам толкова темата, защото е доста ценно човек да знае кога се е заразил, и след това имайки резултатите от биопсията и другите изследвания може да се определи приблизително как ще се развива болестта в близките 10-20 години.

Да Sebivo изглежда най-обещаващият медикамент, но има едно но някъде попаднах на източник с много странчни ефекти....
Пък и е скъпичак по 500 евро 28 таблетки по 1 на ден. Един курс на лечение ще излезе над 6 000 евро , но ако има резултат ще си заслужава.
12 000 лева не са малко пари, това е цената на Sebivo в България ли. Мисля, че си заслужава да проучиш въпроса дали здравната каса планира да включи Sebivo в пътеките за лечение на хроничен хепатит B. Можеш да звъннеш на Roche България /тел. 02/ 818 44 44 / и да се свържеш с лекаря, които се занимава с ресора за лечението на хронични хепатити. Сега в момента не мога да се сетя за името му, аз съм си говорил с него по телефона. Тогава той ми даде най-добрата информация за лечението на хепатит C и за проблемите със здравната каса, която дотогава отникъде не бях съумял да науча. Ако го попиташ за Sebivo, какви са техните планове и дали са задвижили нещата със здравната каса, ще получиш наистина информация от първа ръка.

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #11 -: Юни 13, 2007, 11:30:52 »

Значи пак мога малко да поразсъждавам, след като вероятността да си се заразил от първата ти приятелка е от преди 2-3 години, според мен е доста малък шанса да е станало от нея. Да стигнеш фиброза 2 само за няколко години е много малко вероятно, дори и с хепатит B не вярвам да има голяма разлика в броя години през които се преминава през една фаза. В мояс случай дори виждаш, че до фаза 2 съм стигнал за 15 години и то при активност А2, което не е толкова много. Може би трябва да търсиш заразяването в период преди 8-10 години, не знам, примерно може да си влизал в болница, кръвопреливане, зъболекар, или някакви такива неща. Другия вариант, ти спомена че майка ти има хроничен хепатит B, може да е станало чрез т.нар. вертикално заразяване и да ти го е предала при раждането. Ти каза, че баща ти пък няма хепатит B, което пък прави още по-неясна ситуацията, но има възможност според мен той да се е изчистил спонтанно и тъй като това е било преди дълги години в момента да няма антитела в тялото си, това обаче не знам доколко наистина е възможно, малко стрелям напосоки с предположението, може би трябва да се направи специфично излседване, което да установи това. Това, за което споменах когато казах, че аз трябва да си направя изследване, което да покаже дали някога преди години съм изкарал хепатит B, защото моя anti-HBs е отрицателен и в същото време явно не е достатъчен за да каже на 100% че никога през живота си не съм карал хепатит B.
Мисля, че е по-голям шанса да имаш хепатита от доста години, което пък прави още по-трудно да се разбере кога е станало. Аз зачеквам толкова темата, защото е доста ценно човек да знае кога се е заразил, и след това имайки резултатите от биопсията и другите изследвания може да се определи приблизително как ще се развива болестта в близките 10-20 години.

12 000 лева не са малко пари, това е цената на Sebivo в България ли. Мисля, че си заслужава да проучиш въпроса дали здравната каса планира да включи Sebivo в пътеките за лечение на хроничен хепатит B. Можеш да звъннеш на Roche България /тел. 02/ 818 44 44 / и да се свържеш с лекаря, които се занимава с ресора за лечението на хронични хепатити. Сега в момента не мога да се сетя за името му, аз съм си говорил с него по телефона. Тогава той ми даде най-добрата информация за лечението на хепатит C и за проблемите със здравната каса, която дотогава отникъде не бях съумял да науча. Ако го попиташ за Sebivo, какви са техните планове и дали са задвижили нещата със здравната каса, ще получиш наистина информация от първа ръка.

Благодаря ти за информацията. Ще се обадя непремено. А цената я видях в една онлайн аптека в Германия. Но ако се наложи може и от тука или от Турция да се купи. Колкото и невероятно да звучи, но здравното министерство прави невероятни крачки в областта на хепатит В и даже и за тези които са вече заразени ( за С не съм чувал). Аз все пак мисля да изчакам малко.

Имам възможност да работя в Швейцария защото съм с двойно гражданство от скоро, и като завърша следването си заминавам да работя, изследвам и лекувам там. Надявам се да мога да сключа добра здравна застраховка, но не вярвам да ми поемат лечението. Все пак има страшно много фармацевтични заводи в Базел на Roche и Novartis и може и да намеря безплатно лечение за някое изследване към някоя клиника, за тестване на Sebivo например и наблюдение на болни с моите симптоми. Просто ми трябва малко време още, но аз ще се обадя на телефона, който ми даде. Благодаря ти!
Поздрави Емо! 

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #12 -: Юли 25, 2007, 15:12:07 »
Исках да те попитам, абсолютно сигурен ли си, че имаш хроничен хепатит B, защото само в около 5% от случаите хората заразени с хепатит B развиват хронична инфекция.

izvinete, neznam kak da markiram gorenapisanoto v sinio kakto vijdam, 4e ina4e izliza, kogato nqkoi ot posetitelite iska da komentira ili otpravi zapitvane kam dadeniq abzac. ta vaprosa mi e, vazmojno li e ve4e 15 godini edin 4ovek da nosi virysa na xepatit B v organizma si i toi da ne e xroni4en? i ako ne e xroni4en kakvi vredi nanasq na organizma? sa6to vazmojen li e sa6tiq variant, no kam nositel na virysa na xepatit C? sa6to kak se ystanovqva da li e xroni4en dadeniq xepatit i ako ne e xroni4en togava kakav e? imam predvid sled kato prisastva v organizma e nqkakav xepatit vse pak, ne e bezvreden. ;D

i o6te ne6to kak da pribavqm kam posta si tiq sme6ni 4ove4eta v jalto? pomognete molq!
« Последна редакция: Юли 26, 2007, 08:56:09 от Radoslav Rusinov »
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #13 -: Юли 25, 2007, 15:15:33 »
dobre, qvno se samonay4ix bez da iskam.
po-gornoto, toest parviq abzac e ot edin ot postovete na rado, no ne izleze v sinio, taka 4e neznam dali nqkoi 6te my obarne vnimanie
blagodarsko!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #14 -: Юли 26, 2007, 08:59:57 »
dobre, qvno se samonay4ix bez da iskam.
po-gornoto, toest parviq abzac e ot edin ot postovete na rado, no ne izleze v sinio, taka 4e neznam dali nqkoi 6te my obarne vnimanie
blagodarsko!
Вече го поправих, така че споко :)
Когато си в режим на редакция и искаш да направиш цитат използвай иконката на втория ред, която е като балонче, намира се веднага след знака за диез (#).
Ако искаш да цитираш и да коментираш конкретното изказване на някой потребител от даден пост, още докато четеш поста му, натисни бутона "Quote" и ще ти се отвори екран с включен неговия пост като цитат и в който вече можеш да стартираш свой собствен пост с коментар на изказването му.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007