Вирусен хепатит - Лечение > Предстои ми лечение

[ВАЖНО] Преди старта е важно да ...

<< < (2/5) > >>

tedibon:
Всичко казано до тук е вярно,само не знам защо на мъжа ми му правиха само изходни ПКК,ензими и диф.броене,на 14 ден същото и оттам само всеки месец/т.е. след първия месец веднъж месечно всичко/.Очен не са му правили преди лечението,ТСН задължително!Но аз мисля ,че като влезеш за поставяне на първата ще ти направят всичко казано дотук!


Желая ти малко странични ефекти,много воля и търпение ,каквото и да става!

Радослав Русинов:
Аз мога да добавя:
- изследване за кръвна захар. Понякога се случва лечението да доведе до диабет. Диабетът е автоимунно заболяване, така че го имай предвид, и се изследвай.
- за бъбреците Силвето спомена, но аз пак да напомня. Специално за тях си изследвай и т.нар. Креатининов клирънс.
- прегледай си зъбите преди да започнеш лечение, така че да не ти се наложи да ходиш на зъболекар по време на лечението.
- при прегледа на очите си прегледай и вътреочното налягане
- понякога хората на лечение имат проблеми с белия дроб. Така, че си направи снимка и на белия дроб преди да започнеш.
Знам, че списъка стана прекалено голям, но тук искам да добавя още две неща, които се надявам да не стреснат четящите ::)
По принцип при хроничните хепатити на всеки месец трябва да се прави психотест за признаци на "хепатална енцефалопатия". Опитах се да намеря конкретна информация на български за заболяването, но не намерих подохдящ линк. Ще се опитам в следващите дни да намеря някакви инфо на английски. Предполагам, ако човек е склонен към това заболяване, депресивните състояния, които са странични ефекти при лечението, биха могли да се проявят доста по-силно и да са по-опасни.
Надявам се, че в това отношение може да ни помогне onogur, който може да погледне в дебелите книги за някаква информация по темата.
И другото нещо, което искам да добавя, е множествената склероза. Множествената склероза също е автоимунно заболяване. Тук може да се види какви изследвания се правят за диагностициране на заболяването. На срещата в Троян стана въпрос за човек, имал проблеми точно с това заболяване, но не си спомням точно каква беше историята, която беше разказана от Ели Христова /ако си спомням добре/. Ако някой от хората, които бяха на срещата, си спомня разказа, нека да го припомни.
Искам да уточня, че тук става въпрос за заболявания, които могат да бъдат отключени, ако човек е предразположен генетично към тях, или пък ако е в някакъв начален стадий на болестта и не знае за нея. Именно затова е нужно човек да е сигурен, че няма проблем в нито едно отношение, за да не отключи някое заболяване.
По принцип интерфероновото лечение удря по най-слабото място, и ако лекувания има някое такова слабо място, то точно там може да се появят проблемите.

Със сигурност постът ми звучи параноично, но Джина, нали точно това искаше - пълен списък  ::)

Поздрави,
Радо

Силвана Лесидренска:
относно хепаталната енцелфалопатия не успях да намеря кой знае каква информация, освен в сайта на www.anesthesia-bg.org където е спомената като " Клиничната картина на хепаталната енцефалопатия не е типична е се изразява от агитираност и дисфория на пациентите до повишена сънливост и кома. Различават се четири степени на хепаталната енцефалопатия: 1-ва степен: Дисфория, нарушения в съня. 2-ра степен: Дисориентация, неадекватни поведенчески реакции. 3-та степен: Пациенът спи и много трудно може да бъде събуден. 4-та степен: Пациенът спи, не може да бъде събуден" .

migle:
Не разбрах какви по-точно трябва да изследванията за бъбреците?
Личната ми даде направление за някакво изследване, ама според мен и тя не е много наясно с нещата.

Jina:
 ???  Радо,замая ми се главата !
Много изследвания,много нещо ... Но верно е хубаво да си знаеш и да си си спокоен .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия