Автор Тема:  Как да отслабнем завинаги  (Прочетена 24184 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Как да отслабнем завинаги
« -: Април 15, 2008, 15:35:48 »
Вече от няколко места чувам положителни отзиви за книгата "Как да отслабнем завинаги" на Пиер Дюкан, затова реших да публикувам малко информация за нея и да събера мнения и отзиви от всички, които са я пробвали.
Ето информация за книгата от сайта на книжарници "Хеликон":
Цитат
Как да отслабнем завинаги

КАК ДА ОТСЛАБНЕМ ЗАВИНАГИ
Трайно отслабване на 4 етапа

Доктор Пиер Дюкан, чието име отваря 7 720 файла в интернет и който е автор на десетина книги, издадени в стотици хиляди екземпляри, започва кариерата си през 1966 г. като общопрактикуващ лекар. Много скоро обаче се ориентира към диетологията и създава изключително ефикасна диета за трайно отслабване. Дюкан е първият диетолог, който използва протеинов режим за ужас на колегите си, чиито препоръки не излизат от кръга на плодовете и зеленчуците.
"Как да отслабнем завинаги" става абсолютен бестселър, след което е многократно преиздавана. Диетата се състои от четири режима: ударен режим на чистите протеини (месо, риба, яйца), смесен режим (месо и зеленчуци), преходен режим (по малко от всичко) и режим на окончателната консолидация (един диетичен четвъртък до края на живота).

Какви са предимствата на диетата?
- Не броите калории
- Ядете колкото ви душа иска от разрешените храни
- Със сигурност отслабвате
- Не напълнявате, след като отслабнете

За кого е предназначена?
- За дебелите, които желаят да свалят между 10 и 20 килограма
- За свръхзатлъстелите, които имат 30 и повече излишни килограми
- Но и за дамите, които желаят да се повталят, преди да отидат на море

Какво още ви предлага книгата?
Най-важното - рецепти и менюта, които да направят спазването на диетата лесно и приятно!

Четирите етапа на протеиновата диета са замислени така, че да осигурят съответно:
- първият - светкавична и стимулираща загуба на тегло;
- вторият - по-бавно, но неизменно намаляване на килограмите до постигане на желаното тегло;
- третият - запазване на новопридобитото тегло през период с продължителност, равна на 10 дни за всеки свален килограм;
- четвъртият - окончателно стабилизиране на теглото чрез спазване на еднодневна диета веднъж седмично до края на живота.

Етапите на протеиновата диета на д-р Дюкан
I етап
Ударна фаза на "чистите протеини", която позволява светкавично отслабване, не по-бавно от онова, което се постига чрез гладуване.
II етап
Смесен период на протеини, редуващи се с протеини + зеленчуци, през който постигате желаното тегло.
III етап
Режим на запазване на постигнатото тегло. Период на голяма уязвимост, чиято продължителност е точно 10 дни за всеки свален килограм.
IV етап
Период на окончателна стабилизация - един ден от седмицата чисти протеини.

Диетата на д-р Дюкан е предназначена за дебелите, които желаят да свалят между 10 и 20 килограма; за свръхзатлъстелите, които имат 30 и повече излишни килограми; но и за дамите, които желаят да се повталят, преди да отидат на море. Протеиновата диета е ефикасна и в най-трудните случаи - при жени в предменопауза или в менопауза; при "диетоустойчиви" индивиди, започвали и изоставяли всякакви режими на хранене; при пушачи, решили да откажат цигарите.

ДИЕТАТА НА ПИЕР ДЮКАН В РЕЗЮМЕ
Ударен режим - чисти белтъчини: средна продължителност - пет дни; отслабване - 5 килограма
Смесен режим - редуване на белтъчини и зеленчуци: средна продължителност - една седмица за сваляне на един килограм
Преходен режим - запазване на постигнатото тегло: средна продължителност - десет дни на свален килограм
Режим на окончателно стабилизиране: чисти белтъчини всеки четвъртък до края на живота

Съветите на д-р Дюкан:
Никога не спазвайте диета, препоръчваща по-малко от 60 до 80 г чисти белтъчини. Освен ако не желаете да ограбите мускулите си, а кожата ви да увехне. Белтъчините позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата. Белтъчините се усвояват трудно. За усвояването на 100 калории трапезна захар организмът ви изразходва само 7 калории. Усвояването на 100 калории масло или олио ви отнема 12 калории. А за да усвоите 100 калории чисти белтъчини, ще изразходвате цели 30 калории. Изберете сами!

Пийте много вода. Водата пречиства организма и подобрява резултатите от диетата. Съчетанието от вода и чисти белтъчини оказва мощно въздействие върху целулита. Забравете какво са ви говорили бабите ви - пийте вода, докато се храните. Водата засища.

Яжте от разрешените храни, колкото искате и толкова често, колкото ви се ще, и никога не прескачайте ядене.
Мислете за това, което ядете - усещанията, предизвикани от храната, се улавят от центъра на засищането в мозъка. Яжте бавно - когато се храните бързо, намалявате количеството усещания, които стигат до мозъка ви.
Яжте студени храни и пийте студени напитки винаги, когато е възможно. За да ги усвои, организмът трябва да ги затопли и следователно да изразходва калории.

Обливайте се с хладка вода. Ако останете под душа две минути, организмът ви ще изгори 100 калории само за да затопли тялото ви, а това е калорийният еквивалент на 3 км ходене пеш.

Откажете се от асансьора.

Стойте прави колкото можете повече.

Ходете целево - прибирайте се вкъщи пеш, ходете на пазар или на гости със собствените си крака.

Още информация за системата от форумите на BB-Team:
Цитат
Как да отслабнем завинаги, режимът на д-р Пиер Дюкан

...
Режимът (не е диета) е ниско-въглехидратен и ниско – мазнинен. Работи, което е най-важното.

Съдържа 4 етапа:
УДАРЕН РЕЖИМ:
Ядат се САМО белтъчини (протеини). Колкото по – чисти (с малко мазнини), толкова по – добре. Това са: меса (само телешко, пиле или пуешко), риба, яйца, мляко от 0,1%, обезмаслена извара, плодови млекца с 0,1% масленост).
Времетраенето на УДАРНИЯ РЕЖИМ: определя се от това, колко килограма има за сваляне. Колкото повече, толкова повече: ако килограмите за сваляне са много, тогава ударният режим е от 5 до 10 дни. Ако килограмите за сваляне са малко, тогава ударният режим е от 2-3-5 дни.
Сваляне: при пет дни ударен режим, възможно е да се стигне и до 5 кг.
СМЕСЕН РЕЖИМ
Редуват се: няколко дни на белтъчини със зеленчуци с няколко дни отново само на белтъчини. Белтъчините са от списъка. Зеленчукът може да е всякакъв, но трябва да се внимава с количеството въглехидрат в него, така че остават само зелените, плюс домати. Забранени са картофи и ориз.
Времетраене: до достигане на желано тегло. Дните се определят по преценка: ако има повечко за сваляне, тогава дните се въртят 5/5. Ако има по – малко за сваляне: 2/8 или 3/7.
Сваляне: средно по 1 кг на седмица.
ПРЕХОДЕН РЕЖИМ
Включват се постепенно и въглехидрати. По памет: един плод на ден + 2 филийки хляб. Две гала-вечери седмично (ще рече, че всичко е разрешено, без прекаляване с количествата). Задължително по един ден седмично на чисти протеини.
Времетраене: по десет дни на всеки свален килограм от началото на режима (ако са свалени 5, значи 50 дни в преходен режим).
Сваляне няма. Но мисля, че ако се спазва добре, може и да има.
РЕЖИМ от тук до края на света.
Включване на всички храни. По един седмично задължително само на чисти протеини. Освен това се включват задължително 3 лъжици овесени трици всеки ден.

Как действат белтъчините?
1.Чистотата на белтъчините намалява калорийния им принос.
2.Усвояването на белтъчините е придружено от висок разход на калории.
3.Чистите белтъчини намаляват апетита
4.Чистите белтъчини засилват съпротивителните сили на организма
5.Чистите белтъчини позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата.

Особено важни препоръки:
- Трябва да се пие много вода. Минимум 2 – 3 литра на ден. Водата има много ползи във всеки режим, а в този особено.
- Трябва да се приемат овесени трици. Целите са две: облекчаване на отделителните функции (запекът традиционно съпътства този род хранене) и увличане на калории. Има два варианта: разбъркани с вода или с ниско-маслено кисело мляко. Единствен недостатък, че трудно се намират. Могат да бъдат евентуално заменени с пшенични трици, но има опасност от подуване на корема.
- Няма ограничения в количествата на разрешените храни в Ударната и Смесената фаза. Тук е мястото да се спомене едно важно правило „За да се отслабва, трябва да се яде”. Не се пропуска ядене. Задължителни са закуска, обяд вечеря, а ако се организирате да ядете през 4 часа, още по – добре.

Други препоръки:
- Въоръжете се с търпение. Режимът действа стъпаловидно – редуват се периоди на спад на теглото и задържане на теглото.
- Освен кантара, хубаво е да измервате и със сантиметърче топящите се телеса. Характерното за режима е, че сваля по-бързо мерки, отколкото килограми.
- Слушайте тялото си. При някой действа едно, при друг друго. Много често премахването на някои видове млечни продукти, ускорява свалянето. Последното за изключване е киселото мляко.
- Внимавайте със солта. Води до задържане на течности в организма и много забавя нещата.
- Внимавайте, какво си купувате. Често в магазинно приготвени кайми има много соя и сол. Аналогично за колбаси. Кренвиршите изключете, като източник на белтъчини

А днес във "Дневник" излезе информация за новата му книга Моята диета в 350 рецепти:
Цитат
Здравословно

Ако се вярва на литературните класации, първата книга на Пиер Дюкан – "Как да отслабнем завинаги", която излезе на български език някъде преди година, бие всички рекорди по продажба. В продължение на месеци тя не слезна от челните позиции, а ако и днес човек провери списъка Топ 10 на веригата книжарници "Пингвините", например, ще види, че тя пак е на първо място.

На пръв поглед е странно, че подобна книга може да измести качествената художествена литература, но всяко нещо си има обяснение. Наръчникът на Пиер Дюкан "Как да отслабнем завинаги" е абсолютен бестселър почти навсякъде, преиздаван е многократно и се радва на голяма популярност. Затова е логично, че сега излиза нещо като продължение на книгата – "Моята диета в 350 рецепти".

В нея д-р Пиер Дюкан е събрал 350 рецепти, които се резултат не само от личния му  опит, но и от идеите, които са му дали признателните пациенти.

Та, така – тук става въпрос за една голяма готварска книга със стотици рецепти за ястия с чисти белтъчини, включващи птици, месо, яйца, риби и морски дарове за ударния етап на диетата или ястия с белтъчини и зеленчуци за втория етап.

Само една идея – дори човек да не е почитател на протеиновия режим на Пиер Дюкан, може просто да си хареса някоя от рецептите.

"Моята диета в 350 рецепти" е заглавие на издателство "Колибри".

Някой има ли опит с тази система?

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен tedibon

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *****
 • Публикации: 1341
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Интерферон
 • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
 • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #1 -: Април 15, 2008, 16:23:34 »
Какво да кажа,освен ,че аз съм пробвала и магнитни обеци,и водораслови и ананасови хапчета,и каквото съм чела и чула!
Аз отслабвам САМО когато имам движение пеша!
Но ,колкото и странно да изглежда на някои,трудно съчетавам работата със свободното време!Просто защото ,още не са измислили шевна машина,която да се носи на врата и да работиш в движение!

Иначе съм почитател на здравословното разнообразно меню,и честно казано не ям много,но все така пухкава и гладна/когато съм на диета/

Виж този режим на хранене ,го четох преди седмица в интернет,но още не съм опитвала!

Успех на всички,които ще опитат!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Eli

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Докторант
 • *****
 • Публикации: 705
 • Пол: Жена
  • Профил
  • Счетоводна кантора Елвада
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #2 -: Април 15, 2008, 17:04:23 »
Здравейте и от мен,

Истината е, според мен, че добрата форма се поддържа с движение/спорт или ходене пеша/ и режим на хранене. Така резултатът е траен и наистина има ефект!! Моята инструктурка по тае-бо беше изработила един режим на хранене. Ще го намеря и ще го публикувам за онези, които имат интерес.

Теди, аз също мисля, че разнообразното, здравословно и умерено хранене е пътя към поддържане на теглото и добра физическа форма. Никога не съм била привърженик на драстичните диети. Те според мен изтощават организма. По малко, но често, както обичаше да казва моята майка. ;-)

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен Maryana

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Дипломант
 • *****
 • Публикации: 303
 • Пол: Жена
 • Не спирам да се надявам!
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #3 -: Април 15, 2008, 18:14:19 »
За мен истината е в разделното хранене, защото след второто раждане свалих цели 18 кг. и сега съм си в суперформа, но това не е диета, а начин на живот. Няма гладуване, ядеш си колкото искаш и няма забранени храни, освен някои сладки храни, алкохола и пърженото, просто внимаваш какво смесваш. Книгата се казва "Сила за живот" на Харви и Мерилин Дайъмънд, освен всичко друго е и много здравословен начин на живот! Поздрави от Мариана :bravo:

Неактивен niki85

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Дипломант
 • *****
 • Публикации: 311
 • Пол: Мъж
 • Хепатит B
  • Профил
 • Вид лечение: Интерферон
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #4 -: Април 15, 2008, 19:01:11 »
Такаааааа ето ви една от моите диети!!! SEX,SEX,SEX,SEX,SEX,SEX и много лимони.
ааааааааааако не помогне ли, спирате лимоните :bravo:
« Последна редакция: Април 16, 2008, 12:36:39 от Мариана Стефанова »
Ако видиш някого без усмивка, дай му своята!

Неактивен anita

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *****
 • Публикации: 2988
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #5 -: Април 15, 2008, 19:04:34 »
Niki твоята диета най ми харесва :bravo:


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Maryana

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Дипломант
 • *****
 • Публикации: 303
 • Пол: Жена
 • Не спирам да се надявам!
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #6 -: Април 15, 2008, 19:32:50 »
Ники, страхотна диета, може ли вместо лимони, да съм на секс и ябълки? ;D

Неактивен anita

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *****
 • Публикации: 2988
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #7 -: Април 15, 2008, 19:38:29 »
Може, може в ябълките има мноооооого пектин.


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Теодор

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Кандидат-студент
 • ***
 • Публикации: 89
 • Пол: Мъж
  • Профил
 • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #8 -: Април 15, 2008, 19:38:49 »
Страхотна диета, само да не прекалите и да хването мускулна треска  :bravo:

Неактивен Мери_

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *******
 • Публикации: 2373
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Интерферон
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #9 -: Април 16, 2008, 12:42:13 »
10 препятствия по пътя към идеалното тегло: как да ги преодолеем? http://www.zdrave.bg/?c=n&id=3802&p=0
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Mimeto

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Кандидат-студент
 • ***
 • Публикации: 95
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #10 -: Април 18, 2008, 13:21:39 »
Определено диетите не водят до нищо положително  :) Около мен има доста хора, които са били на една или друга диета - без постоянен успех. Първите месеци всичко е прекрасно, но след това.............
Определено спорт - това е варианта. Е може и диетата на Ники  ;)

Поздрави
щастлива мама

Неактивен anita

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *****
 • Публикации: 2988
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #11 -: Април 27, 2008, 19:41:49 »
Една моя приятелка, която има проблеми с теглото /лично я теглих на кантара - тежи 115 кг при ръст 165 см/ ме помоли да и купя книгата. Между другото напълняла е след прекаран остър вирусен хепатит В. Естествено преди да й я дам реших да я прочета. Според неспециалист, какъвто съм аз има някаква логика в предлаганата диета. Етапите са 4:
1. Ударна фаза
2.смесен период
3.Режим на запазване на постигнатото тегло
4. период на окончателна стабилизация
Тъй като ударния режим се съсътои от:
Ядат се САМО белтъчини (протеини). Колкото по – чисти (с малко мазнини), толкова по – добре. Това са: меса (само телешко, пиле или пуешко), риба, яйца, мляко от 0,1%, обезмаслена извара, плодови млекца с 0,1% масленост,
а днес от сутринта се тъпча само с яйца реших да започна диетата.

Ще ви информирам периодично за резултатите. Единствения ми проблем е голямото количество вода. Досега се насилих и успях да изпия само половин литър. Добрата новина е, че за такива като мен може да се пие диетична кока-кола. Купих си и набързо глътнах още 1 литър. До довечера ще успее да ги направя 2 литра течности.


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен irka

 • усмихната
 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Докторант
 • *****
 • Публикации: 735
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #12 -: Април 28, 2008, 07:58:19 »
Радо, аз се опитвах да я правя тази диета, но много месо в нея. Изкарах 1 месец и не издържах повече.  Диетата има ефект, но е подходяща за хора които си падат повечко по месото. Аз обичам много плодове, които ми липсваха по време на тази диета.

Иначе съм изпробвала, де що диета има. С всяка една съм сваляла по малко. Вече съм -25кг. от това което бях след раждането на второто ми дете. Но гледам и да спортувам доколкотоо мога. 

Изобщо относно темата за диетите, много мога да кажа/ пиша! :)Неактивен Mimeto

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Кандидат-студент
 • ***
 • Публикации: 95
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #13 -: Април 28, 2008, 11:10:35 »
Здравейте!

Да звучи добре това което са го описали в тази книжка.....но истината е че това е не е вареант за отслабване...движение - това е най-ефикасния метод.

За какви ли не диети съм чувала..... най-новата е с един кленов сироп - пиеш и слабееш....да ама не. Приятелят ми който го пи смъкна три кила и това е.....
Всички тези диети и т.н- според мен са измислени да взимат парите на хората. Единствено разделното хранене мисла че е най-ефикасно. но то е подходящо за всички не само за тези които искат да отслабнат


Поздрави!
щастлива мама

Неактивен sara

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 138
 • Пол: Жена
 • HepB
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #14 -: Април 28, 2008, 11:51:20 »
    Ето и една диета и от мен  :D
        Ананасова диета
    Яде се всичко......без ананас    ;D  ;D  ;D  ;)

Неактивен anita

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *****
 • Публикации: 2988
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #15 -: Юни 12, 2008, 13:37:52 »
Здравейте!
Бях ви обещала да пиша за тази диета. Започнах я на Великден и до ден днешен си я спазвам както се казва и със запетайките. Свалила съм 6-7 килограма.
Верно е, че тудно привикнах да ям само месо, но добре че може и обезмаслено мляко та съм го ударила на бозаене :laugh:
Понеже ми е безвкусно ям все по малко и по малко. Трудно ми беше да пия по 2 литра течности, но и с това свикнах.
Книгата наистина е много подробна и добре написана, по важното е, че върши работа.
Ако някои иска по подробна информация да пише на лична.

Поздрави
« Последна редакция: Юни 12, 2008, 16:47:49 от anita »


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #16 -: Юни 12, 2008, 15:40:40 »
В тази връзка, тъй като в последно време се появиха и отрицателни мнения за високо белтъчната диета на д-р Дюкан, искам да пусна аудио запис на едно телевизионно предаване. Предаването е "Тази сутрин" по bTV, водещ е Анна Цолова, излъчено е на 21 май 2008 година, между 08:30 и 9 часа.
Темата е "За и против белтъчната диета". Гости в студиото са проф. д-р Стефка Петрова /национален консултант по хранене и диететика към Министерство на здравеопазването и ръководител на направление „Храни и хранене” към Национален център по опазване на общественото здраве/, и Иван Звездев /професионален готвач и водещ на кулинарното предаване "Бон Апети"/.
Предаването е продължение на темата от 19 май /понеделник/, когато за първи път е направена тема в "Тази сутрин", в която се изказва отрицателно мнение за този тип диети, което е предизвикало огромен отзвук, и съответно в сряда /21 май/, bTV правят ново предаване по същата тема, и което аз успях да запиша.
Ето и записа /22 минути/ на самото предаване: За и против диетата на д-р Дюкан.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Eli

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Докторант
 • *****
 • Публикации: 705
 • Пол: Жена
  • Профил
  • Счетоводна кантора Елвада
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #17 -: Юни 13, 2008, 15:14:03 »
Здравейте и от мен,

Наистина има доста противоречиви отзиви за тази диета. Но истината е, че тя стана много популярна напоследък и много хора постигнаха невероятни резултати. Например едно от момичетата в моя офис свали с нея близо 10 кг. и казва, че се чувства страхотно! Според мен е въпрос на нагласа и на организъм! Успех на всеки, който е решил да я спазва!!  :bravo2: И чакаме отзиви за нея!!  :chat:

Поздрави за всички,  :flowers:
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #18 -: Февруари 12, 2012, 09:02:06 »
Една много полезна статия, в която детайлно се обясняват какви са рисковете от високопротеиновите диети: Протеиново отравяне.
Ето част от началото и:
Цитат
Протеиново отравяне

Всички сме чували за широкопопулярните протеинови диети (а и немалък брой от нас са ги следвали). Тяхното меню включва почти изключително само протеинови храни: месо, риба, яйца, мляко, ядки и протеинови добавки. Въглехидратите и мазнините се изключват, допускат се само някои зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати. Тук няма да разискваме същността на този тип хранителни режими, а ще разгледаме обратната страна на медала, а именно – опасността, наречена "протеиново отравяне".
...


Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен proddy

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 188
 • Пол: Мъж
 • ЖИВИЯ човек може да се справи със всичко!
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #19 -: Февруари 13, 2012, 13:05:00 »
Апффф, значи, за да отслабнеш на първо място ти трябват: брутални ДИСЦИПЛИНА, ВОЛЯ И ЖЕЛАНИЕ. Ако ги нямате значи не сте готови за това, което ви предстои. Не да ми гладувате няколко дни и после да се отдадете на желанието на организма да навакса изгубеното. Прави се полека, за да свиква организма, както и всяко отслабване над 4кг на месец е нездравословно и води до необратими последици и заболявания. Да не говорим за увисналата кожа.
И така, сладури, ако имате нещата, които изброих в  първото изречение може да поговорим за останалата част от упражнението.
 :laugh: :laugh: :laugh:

Поздрави,
Александър
Старт на лечението: 25 Ноември 2011 Хепатит Ц, генотип 3

Неактивен anita

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *****
 • Публикации: 2988
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Как да отслабнем завинаги
« Отговор #20 -: Февруари 13, 2012, 15:22:33 »
Проди, не е само до дисциплината и волята. Като прибавим и увредена щитовидна жлеза нещата стават много по сериозни. Хепатита е огромен враг на жлезата, а за лечението да не говорим.


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007