Автор Тема:  Натуралният шоколад понижава холестерола и е полезен за сърцето  (Прочетена 21658 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Теодор

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • ***
  • Публикации: 89
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Да знаете с тоя шоколад как се чупят брекети :ashamed: ама иначе си е екстра на вкус :) Изкушавам се да пиша за гликоцемичния индекс и черния дроб ама няма да ви развалям сега удоволствието ;)

Неактивен tedibon

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • *****
  • Публикации: 1341
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Аз пък нямам от този натурален/дето Радо каза/,но си хапвам пред компютъра от нашенския на Своге-ммммммм-какво удоволствие!

Теодор,какво му е толкова вредното на шоколада?Когато е без захар,а с  подсладители,по-полезен ли е,аз вече и там съм специалист-по подсладителите!
« Последна редакция: Април 25, 2008, 16:07:06 от tedibon »
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Maryana

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 303
  • Пол: Жена
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
Повечето шоколади в България, както и вафли, кроасани, кексчета, десертчета и т.н. съдържат ужасно вредните хидрогенни мазнини. Това са отрови, които бавно се натрупват в организма и са много вредни!!!! Същото важи и за храните от Макдоналдс и най-вече за МАРГАРИНА !
А подсладителите - също са много вредни ежду другото. Но какво да се прави на пазара в България няма никакъв контрол, особено за храните , които поемат децата ни! 8)

Неактивен anita

  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • *****
  • Публикации: 2988
  • Пол: Жена
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Ох, какво удоволствие ни остана, което да не е вредно? :shocked1:


Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Теодор

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • ***
  • Публикации: 89
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Аз пък нямам от този натурален/дето Радо каза/,но си хапвам пред компютъра от нашенския на Своге-ммммммм-какво удоволствие!

Теодор,какво му е толкова вредното на шоколада?Когато е без захар,а с  подсладители,по-полезен ли е,аз вече и там съм специалист-по подсладителите!

Шокалада е от храните с висок гликоцемичен индекс, тоест преминава бързо в кръвта и вдига нивото на кръвна захар. Напоследък се шири едно схващане, че това води до доста здравословни проблеми. Мен лично ме заинтригува, че това има известно отношение към стеатозата на черния дроб (натрупване на мазнини в черния дроб), което пък е един от факторите, за които се смята, че имат негативно отношение към прогнозата за Хепатитно лечение .  Признавам, че нито едното, нито другото е категорично доказано или поне аз не съм търсил достатъчно.

Това с подсладителите е доста стара тема. Добър пример е аспартама, за който се дискутира, че е изключително вреден за организма, но пък се съдържа в доста храни и напитки (Диетичната кола например). Мой личен избор е да избягвам такива храни, но щом ми се прияде си похапвам.

Аз лично напоследък прекалявам със шоколада и не се гордея с този факт (сега си похапвам Линдт 70%)  :ashamed:

ТД


Неактивен Радослав Русинов

  • Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • *******
  • Публикации: 5569
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
По отношение на стеатозата и храните с висок гликемичен индекс - преди време бях пуснал една новина по темата. Ако ти е интересно, можеш да погледнеш: Консумацията на определени въглехидрати води до затлъстяване на черния дроб

Всъщност, сега се поразрових и установих, че шоколада е с нисък гликемичен индекс - 49. По принцип храните с гликемичен индекс от 0 до 55 се водят с нисък индекс.
А черният шоколад, и конкретния пример е за шоколад със 70% какао, има гликемичен индекс 22.
Ето и страниците, които ползвах;
The Glycemic Index
Glycemic Index Chart
Glycemic Index Food Chart
Представям си какъв е индекса на този с 99% какао  ::)


Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Април 26, 2008, 09:18:31 от Радослав Русинов »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007