Автор Тема:  Хомеопатия  (Прочетена 33455 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kelly

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 124
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хомеопатия
« Отговор #15 -: Юни 27, 2008, 16:01:55 »
Цитат
Хомеопатиятя предлага най-доброто лечение на Вирусни инфекции

Вирусните инфекции, като настинки, грип, рубеола, варицела, заушки, хепатит, вирусен менингит и др. се лекуват много успешно с хомеопатия. Алопатичната медицина няма лечение за вирусните инфекции, освен антибиотиците, под претекста от предотвратяване на вторични инфекции /*има някой антивирусни препарати, използвани при лечение на Хепатит С, СПИН и др., но те са рядко използвани и високо токсични /б.пр/.
В най-скоро време ще ти напиша на дълго и нашироко, какви хомеопатични лекарства се предлагат в България !

Има една хомеопатия - класическата хомеопатия, създадено от Ханеман.
А в България са разпространени много и от лекарствата на фирма Boiron, които са доста по-различни от тези на класическата хомеопатия и не бива едното да се бърка с другото.
bozhichkov, пиши ако знаеш повече за това какви лекарства се прилагат в България специално за хепатитите и как можем да се свържем с истински хомеопат?
Как да различим истинския и фалшивия хомеопат?
Съобщение от администраторите: Достъпът на този потребител до форума е забранен, поради некоректно поведение!
За повече информация: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1316.0

Неактивен Eli

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Докторант
 • *****
 • Публикации: 705
 • Пол: Жена
  • Профил
  • Счетоводна кантора Елвада
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Хомеопатия
« Отговор #16 -: Юни 30, 2008, 11:19:52 »
Здравейте и от мен,

Катя, благодаря ти за изчерпателната информация! Беше ми много полезна!!  :flowers:
Кели, можеш да отидеш, ако си решила разбира се, при препоръчан от някой доктор хомеопат или да се поровиш за информация в интернет за добри хомеопати. Мисля, че това е най-правилния начин за различаване на "фалшив", както го наричаш ти, от "истински" хомеопат. Препоръката от доволни пациенти и такива, които наистина са успяли да се излекуват, или да постигнат желаното решение на проблема, за който са потърсили хомеопат, е най-добрия и верен критерий. Аз ще ти оставя телефона на една клиника по хомеопатия тук в София, препоръчана ми от моя приятелка: "Херон"- Бул. Александър Стамболийски № 34, тел. 9819310, 9814355.
Между другото съвсем на скоро, един познат ни разказа за негово излекуване с хомеопатично лечение на алергия към пухчетата. Наистина е направил криза след като е започнал лечението, но сега се чувства страхотно и смята, че това лечение е вълшебно и при него наистина има страхотен ефект!!  :dance:
Аз лично ще се възползвам от услугите на "Херон" и обещавам да ви пиша как е минало и дали са отговорили на очакванията ми!

Поздрави,  :flowers:
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен katia

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Дипломант
 • *****
 • Публикации: 298
  • Профил
 • Вид лечение: Интерферон
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хомеопатия
« Отговор #17 -: Юли 01, 2008, 15:14:40 »
ДЕСЕТ ПРИЧИНИ, ЗА ДА ПОЛЗВАТЕ ХОМЕОПАТИЯ

1. Няма вредни странични ефекти
Специалният процес на приготвяне, наречен потенциране, позволява да бъдат отстранени всички токсични странични ефекти от медикамента. Хомеопатията е безвредна за бебета, по време на бременност и менопауза. За препоръчване е обаче да се възползвате от грижите на квалифициран хомеопат.

2. Нежна
Хомеопатията работи за стимулиране на собствения естествен защитен механизъм на тялото, за да може то да излекува само себе си. Макар и нежна резултатите могат да бъдат много мощни и дълготрайни.

3. Холистична
При хомеопатията се взема предвид целият човек с неговите особености. Много често само едно лекарство може да бъде насочено към всичките ви оплаквания и да помогне за отстраняването им.

4. Евтина
Хомеопатичните лекарства струват поразително малко в сравнение с предписваните алопатични лекарства. Хомеопатичните лекарства имат за цел да подсилят имунната система, правейки ви по-силни и по-здрави.

5. Предпазваща терапия
Подсилвайки имунитета на тялото хомеопатията може да помогне да се увеличи устойчивостта на човек към болести и инфекции.

6. Лекарствата не се тестват върху животни
Хората реагират по различен начин на лекарствата в сравнение с животните. Всички хомеопатични лекарства са тествани върху здрави хора. Установено е, че симптомите, които приетата субстанция предизвиква за кратко време в организма на здрав човек, са точно тези, които може да излекува у болен човек, които страда от такива симптоми.

7. Лесно се приемат
Хомеопатичните лекарства са или малки таблетки с приятен вкус, които лесно се разтварят в устата, или са в течна форма. За деца и бебета има на разположение гранули, прахове и капки.

8. Пациентът участва в терапията
Хомеопатът задава много въпроси не само за симптомите, които безпокоят индивида, но и за това, как той реагира на условията, събира информация за общото му здраве и начин на живот. Това кара пациента активно да участва в процеса на възстановяване на своето здраве.

9. Неоценима е като първа помощ

Хомеопатичните лекарства могат да бъдат използвани у дома или при пътуване за лечение на някои оплаквания като натъртвания и наранявания, малки изгаряния, навяхвания и изкълчвания, ухапвания от насекоми и стомашни неразположения и др. Обаче за по-сериозните или хронични оплаквания би трябвало се обърнете към квалифициран практикуващ хомеопат.

10. Медицината на бъдещето
Хомеопатията е непрекъснато развиващо се лечебно изкуство, разполага с повече от 6000 хомеопатични лекарства и техният брой непрекъснато се увеличава. Обаче за разлика от конвенционалната медицина, която изтегля от пазара лекарства, за които са установени нови странични ефекти, хомеопатите все още използват същите лекарства, които са използвали и преди 200 години, заедно с новите лекарства, разширявайки по този начин възможностите на хомеопатичната терапия. Едва сега учените с големите си открития в областта на квантовата физика могат да ни помогнат за по-дълбокото научно разбиране за хомеопатията в сравнение с това от преди 200 години.

Източник:
http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=277
« Последна редакция: Юли 04, 2008, 14:58:53 от Katia »

Неактивен katia

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Дипломант
 • *****
 • Публикации: 298
  • Профил
 • Вид лечение: Интерферон
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хомеопатия
« Отговор #18 -: Юли 29, 2008, 15:10:28 »
    КАКВО Е ХОМЕОПАТИЯ?

        Хомеопатията е метод на лекарствено лечение, при който на всеки болен с определена съвкупност от оплаквания се предписва лекарство, способно да причини у здрави изпитатели симптоми, чиито прояви са подобни на оплакванията на пациента. Лекарственото средство стимулира естествените защитни механизми на организма, което води до излекуване.

        Нека да разгледаме един пример от ежедневието, за да стане всичко по-ясно.

        Когато човек чисти лук той усеща сърбеж в носа, на очите му залютява и му потичат сълзи. След това той започва да киха и от носа му потича обилна и водниста секреция.

        Виждали ли сме хора, които не са белили лук, а имат подобни оплаквания? Ами да! Поне веднъж сме срещали някой болен от сенна хрема. Той постоянно киха, от носа му тече сякаш от чешма, очите му са зачервени и пълни със сълзи. Не прилича ли на човек, току що обелил една-две глави лук? Е, от обикновения кромид лук се приготвя хомеопатичното лекарство Allium cepa, което е много ефективно при някои случаи на сенна хрема, а именно, когато оплакванията на болния приличат много на оплакванията, които получава някой здрав човек, когато чисти лук.

    КОИ БОЛЕСТИ СЕ ЛЕКУВАТ С ХОМЕОПАТИЯ?

        Всеки човек може да бъде лекуван с хомеопатични лекарства, защото хомеопатичните лекарства нямат странични токсични ефекти.

        За да бъде лечението успешно е необходимо наличието на три условия:

        * Болестта да е довела до функционални (обратими) изменения в тъканите и органите.

        Целта на хомеопатичното лечение е стимулиране на естествените защитни механизми на организма. Следователно там, където тъканите са увредени необратимо никакво стимулиране няма да премахне увредата, защото с хомеопатичното лекарство не се създават нови тъкани, а се оптимизира функцията вече съществуващите. Не е реалистично да се очаква оздравяване например при болни от инсулинозависим диабет. Същото се отнася и за болни от други хронични заболявания в напреднал стадий - например болни с тумори, болни с напреднала чернодробна, бъбречна, сърдечна или дихателна недостатъчност, болни с тежки склеротични промени в съдовете и пр. При подобни заболявания ефектът от лечението може да бъде само облекчаване на страданията на болния без токсични ефекти от лечението. Понякога, когато в отношенията между лекарите има дух на сътрудничество, дори тежко болните пациенти могат да намалят значително дозите на обичайните медикаменти при добре подбрано хомеопатично лечение.

        * Организмът да има запазена реактивна способност.

        Организмът трябва да бъде в състояние да реагира на добре подбраното лекарство. Живото-застрашаващите състояния, при които трябва да се проведе интензивно лечение и да бъдат подпомогнати или дори заместени някои жизнено важни функции - дишане, кръвообращение и пр. - не се лекуват само с хомеопатични лекарства. При тях трябва да се приложи конвенционално лечение.

        Например, ако едно дете е било сериозно болно и е загубило голямо количество течности поради висока температура и многократно повръщане, независимо от лекарственото лечение, най-важното нещо което трябва да се направи е да бъде компенсирана загубата на вода и соли. Такова е поведението и при спешните състояния от друго естество. Например при тежък астматичен пристъп, когато организмът има нужда от незабавно облекчение и допълнително внасяне на кислород, трябва да бъдат предприети подходящите спешни мерки - венозно вливане на кортикостероиди и солеви разтвори, подаване на кислород и пр.
        Същото се отнася и за болни от инфаркт на миокарда, болни с  хипертонична криза, болни от менингит, тежка пневмония, сепсис и др. - винаги, когато едно забавяне на лечението може да се окаже фатално за изхода на заболяването.
        След като премине непосредствената опасност за живота, приложението на хомеопатичните лекарства съвместно с другото лечение е оправдано и желателно, защото то помага на организма да се възстанови значително по-бързо.

        Публикувани са проучвания проведени върху болни от пневмония и върху деца с диариен синдром, които доказват, че лечението, допълнено с хомеопатични лекарства скъсява значително престоя в болница и ускорява последващото възстановяване на здравето

        * Да може да се намери хомеопатично лекарство, което при изпитване върху здрави доброволци да е довело до патологията, наблюдавана у пациента.

          При условие, че са спазени горните две условия, малко вероятно е подходящото хомеопатично лекарство да не бъде намерено. Ако един обикновен лекарствен справочник съдържа около 800-900 лекарства, а обикновеният лекар използува стотина от тях, то хомеопатичните справочници съдържат над 4000 лекарства, от които по-често се използуват 200-300.

          Все пак съществуват заболявания, при които хомеопатията още не е намерила медикамент, причиняващ подобно на болестта страдание у здрави изпитатели. Пример за такова заболяване е множествената склероза. Затова с хомеопатия не може да бъде излекувана множествена склероза, а само да бъдат облекчавани някои нейни симптоми: слабостта в крайниците, спастичната парализа и др.

          Друго  заболяване, при които хомеопатията не може да доведе до съществено подобряване  е например хепатит C. Действително има хомеопатични медикаменти, които се използват при хепатит, но засега не е известен медикамент, който напълно да покрива картината на разстройствата, причинени от вируса на хепатит С. Затова и при тази болест се предпочита конвенционалното лечение, а хомеопатията се използва като допълваща терапия.

          При хроничните болести хомеопатичните медикаменти се подбират по специална методика, наречена “конституционално хомеопатично лечение”, или “лечение на терена”. Лекарите-хомеопати придобиват умения за подбора и лечението на хроничните болести след няколко години обучение.


    КАКВИ СА ЛЕКАРИТЕ-ХОМЕОПАТИ?
     

        Лекарят-хомеопат е този, който след завършване на медицина е допълнил обучението си чрез задълбочено изучаване на хомеопатията.
        Лекарят-хомеопат не изключва използуването на други терапевтични методи или медицински концепции.
        Хомеопатията дава възможност на всеки лекар да разшири своите терапевтични възможности.
        Хомеопатичният метод, както и всеки терапевтичен метод изисква диагностика и личен разговор с лекуващия лекар.
        Българската медицинска хомеопатична организация (БМХО) публикува на своята електронна страница всяка година регистър на своите членове. В зависимост от населеното място можете да изберете съответния лекар и да се свържете с него на обявения адрес.

    ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПРЕГЛЕДА МИ ЗАДАВАТ ТАКИВА СТРАННИ ВЪПРОСИ?
     
        Вярно е, първия път може да останете изненадан/а/ от въпросите, които лекарят ще Ви зададе. Те могат да Ви се сторят без връзка с болестта.
        Но в същност, за да може да определи най-подходящите лекарства лекарят ще търси едновременно с необходимите симптоми за диагностика на съответното заболяване индивидуалните особености на неговото протичане във всеки конкретен случай. Той ще се постарае да определи точния вид на уврежданията, тяхната локализация, усещанията, които имате, промяната в поведението и др.
        По време на този разговор лекарят-хомеопат ще изучи Вашите начини на реакция, поведение и чувствителност. Това ще му помогне да Ви опознае по-добре и да постави настоящото заболяване в контекста на Вашата индивидуална реактивност.
        Прилагайки този подход, лекарят ще предложи на всеки пациент индивидуален начин на лечение.

    КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ХОМЕОПАТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА?

        Хомеопатичните лекарства са медикаменти като всички останали. Те се произвеждат от фармацевтични компании съгласно указанията на специална, т.н. хомеопатична фармакопея. Основната част от тях се произвеждат от растения, минерали или животински продукти. Правилата за тяхното производство са събрани и систематизирани в специален нормативен документ: хомеопатична фармакопея.
        Най-често хомеопатичните лекарства се продават в пластмасови флакончета, напълнени със сфери (гранули или глобули). Големите сфери се наричат гранули, а малките – глобули. Тези сфери са от захароза и лактоза и са импрегнирани с активното хомеопатично лекарство.
               
    ОТКЪДЕ СЕ КУПУВАТ ХОМЕОПАТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА?

        Хомеопатичните медикаменти се купуват от аптечната мрежа в България. Всички големи дистрибутори на хомеопатични лекарства ги разпространяват. Ако във Вашето населено място няма лекар, който изписва тези лекарства редовно ще се наложи фармацевтът да ги поръча в складовете и да Ви ги достави след няколко часа или най-много след ден.
        Не се колебайте да задавате въпроси, свързани с приема на лекарствата.

    КАК СЕ ПРИЕМАТ ХОМЕОПАТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА?

        * Дози-глобули: цялото съдържание се поставя под езика до стопяването му
        * Флакони с гранули: най-често се изписват по 5  гранули на прием, като по същия начин се поставят под езика до стопяването им.
        * Таблети: обикновено се смучат под езика до пълното им стопяване.

    КАКВО ОЗНАЧАВА 5CH или 15CH

        Хомеопатичните медикаменти се приготвят от растения, минерали и животински продукти. Те преминават специална обработка при която изходното вещество, наречено тинктура майка се разрежда многократно. Този процес се нарича динамизация, защото е установено, че обратно на очакванията, вместо да намалява при специалното разреждане лечебните свойства на медикамента се увеличават; намаляват само потенциалните странични ефекти.
         
        Терминът CH означава "центизмал по Ханеман". Той показва, че лекарството е произведено по метода на последователните разреждания към 100, изработен от основателя на хомеопатията Доктор Кристиян Самуел Ханеман.
        Цифровите означения показват степента на разреждане (динамизация) на изходното вещество. Това не е равнозначно на тегловната част, милиграмите, отбелязани по опаковките на алопатичните медикаменти.
        Колкото по-висока е степента на динамизация на медикамента, толкова по-силно се стимулира  организма. В България се прилагат медикаменти до 30-та степен на динамизация (30CH).

    КАК ДА РАЗБЕРЕМ ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ВСЯКО ЛЕКАРСТВО

        Към повечето лекарства се прилагат листовки, които могат да Ви помогнат да разберете действието им. Ще разберете, че съответното лекарство Ви е предписано при стомашни болки, температура, стрес и т.н.
        Как е поставен този въпрос в хомеопатията?
        Към хомеопатичните монопрепарати не се прилагат листовки. Това се дължи на факта, че показанията за приложение на всеки медикамент са описани в специални фармако-терапевтични справочници, наречени Materia medica. Ето например как изглежда описанието за клинично приложение на медикамента Cyclamen.
        И така, за да разберете за какво служи дадено лекарство, можем само да Ви препоръчаме да се обърнете към своя лекар или фармацевт.
        Това ще представлява и повод за целенасочен разговор по въпросите на хомеопатията.
        На страницата на БМХО ще намерите различни статии в които се споменават хомеопатични медикаменти за едно или друго заболяване. Ако нямате опит най-добре е първо да поговорите с личния си лекар, или да се обрънете направо към лекар-хомеопат. След като придобиете известен опит ще можете поне за най-често срещаните при Вас оплаквания да прилагате и самолечение. Рискът от самолечение при употреба на хомеопатични медикаменти е свързан не със самите медикаменти, а с опасността от пропускане на точната диагноза. Самите хомеопатични медикаменти са безвредни и нетоксични.

    СКЪПО ЛИ Е ХОМЕОПАТИЧНОТО ЛЕЧЕНИЕ?

        Не. Обикновено един флакон е около 3 лв. Специалитетите и някои други хомеопатични медикаменти са с цени 5-6 лв. Като се има предвид, че се приема по два-три пъти дневно, при повечето остри заболявания лечението излиза под 10 лв. При хроничните болести стойността на лечението за месец е между 10 и 20 лв.
        Цената на хомеопатичния преглед при лекар-хомеопат е обикновено два пъти по-висока от тази при еквивалентен специалист-нехомеопат. Това се дължи на факта, че прегледа при лекар-хомеопат отнема много повече време, отколкото стандартния лекарски преглед.

    БЕЗОПАСНО ЛИ Е ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ХОМЕОПАТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА ПРИ БРЕМЕННОСТ?

        Хомеопатията може да се препоръчва по време на бременност. Бременните могат да се лекуват през всички периоди на бременността от крампи, гадене, нарушения на съня и други проблеми. Хомеопатията помага в хода на раждането и в следродовия период - възстановяване след раждане, засилване на млечната секреция, рагади по гърдите и др.

    МОЖЕ ЛИ САМИ ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ С ХОМЕОПАТИЧНИ ЛЕКАРСТВА?

        За да се избегне риска от неправилно поставена диагноза се налага обезателно да се обърнете за консултация към лекар-специалист.
        За да бъде ефикасно лечението Ви съветваме да се консултирате с лекар, който единствено е способен да Ви постави диагноза и да предпише лекарства, или потърсете съвет от фармацевт.
        Ако имате личен опит с определен хомеопатичен медикамент при някакво заболяване можете да опитате самостоятелно лечение, но се консултирайте и с лекуващия Ви лекар.

    МОГАТ ЛИ НЕЛЕКАРИ ДА ПРАКТИКУВАТ ХОМЕОПАТИЯ?

        Тъй като хомеопатията е сравнително нов за България метод, лица без подходящото медицинско образование понякога си позволяват да “лекуват” по свои собствени “системи”, осланяйки се на факта, че хомеопатичните медикаменти са практически безвредни. Нещо повече – понякога те сами “приготвят” хомеопатични лекарства и направо ги продават на нищо неподозиращите болни.
        Това е една изключително порочна практика, защото липсата на медицинско образование може да доведе до сериозни диагностични грешки.
        Например, болният се лекува за “алергия”, а всъщност се касае за друго заболяване, например Лупус еритематодес. В такава ситуация, ако основното заболяване не бъде лекувано правилно здравето на пациента може сериозно да бъде подкопано, и дори да бъде заплашен неговия живот.
        Продажбата на “домашно приготвени” хомеопатични лекарства пък си е направо престъпление, защото всички медикаменти трябва да минават през контрол и регистрация в комисията за лекарствени средства и да се продават само в аптеките от лицензирани фармацевти.

    ВОДЯ АКТИВЕН ЖИВОТ, ХОМЕОПАТИЯТА ПОДХОДЯЩА ЛИ Е ЗА МЕН?

        Да. Хомеопатията е удачен метод за лечение на хора с активен начин на живот. Действието й е бързо и ефикасно. Ще се наложи да отделите един-два часа за първия преглед. При следващите прегледи консултациите ще отнемат много по-малко време. Не е вярно, че ако започнете лечение с хомеопатия трябва да посветите цялото си внимание на самонаблюдение и диета. Грижа за наблюдението върху Вашето здраве поема лекарят-хомеопат.

Източник:
http://lek.ownerbg.com/homeopatia.html

Неактивен Eli

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Докторант
 • *****
 • Публикации: 705
 • Пол: Жена
  • Профил
  • Счетоводна кантора Елвада
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Хомеопатия
« Отговор #19 -: Декември 12, 2008, 22:23:22 »
От днес и аз ще се включа в групата, лекуваща се с хомеопатия.  :good: :good: :yahoo:
Ще ви кажа дали съм доволна и как се чувствам!  :girl_dance: :girl_dance:

Поздрави  :love:
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен didi

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 134
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хомеопатия
« Отговор #20 -: Декември 13, 2008, 20:42:23 »
И аз смятам да я пробвам,но съм намислила да я почна след като приключа с интерферона!Мисля,че ще се затрудня адски много като няма да пия кафе и няма да ползвам ментови дъвки и ментова паста за зъби защото съм им фенка,но пък за каузата......
 :doubleup: :good: :doubleup: :good:

Неактивен garys

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Ученик
 • **
 • Публикации: 34
  • Профил
 • Вид лечение: Не е провеждано
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Хомеопатия
« Отговор #21 -: Февруари 03, 2009, 12:00:19 »
Познавам много хора, на които хомеопатията е помогнала. Аз също бих се присъединила и бих предпочела този вариант, но това което ми направи впечатление докато бях в болницата ''Свети Иван Рилски'' е че доц. Антонов посъветва жената с която бях в стая /тя имаше хроничен хепатит Ц беше минала един  курс на лечение без да се повлияе и ходеше на кръвопускане /да не взима повече  от '' растителните хапчета '' които тя пиеше, понеже  беше решила че е хем по-евтино, хем по-здравословно, а пийваше от време на време и от другите които и бяха предписали в болницата, та резултатите на тази женица бяха хвърлили в смут лекарите и започнаха да гадаят защо състоянието и се влошава и т.н., питаха я дали си взима лекарствата на което тя отговори доста уклончиво /изрично ме предупреди да не я ''издавам'' / :girl_wink: , и на тях явно им стана ясно какъв е случая едва ли е единствен, тогава Антонов и обясни че се получават нежелани реакции, защото тези билки /дори предположи няколко с абсолютна точност/ са несъвместими с предписаните от тях лекарства и затова има и странични ефекти и т. н. и т. н. Мисълта ми беше, че би било хубаво ако някой реши да ползва услугите на хомеопат, да се посъветва и с лекуващия си лекар, за да има смисъл все пак това което прави... Това е за хората с хроничен хепатит Ц, за другите - не знам, всъщност за всеки явно е въпрос на личен избор... :flowers2:
« Последна редакция: Февруари 20, 2009, 19:17:58 от Мариана Стефанова »

Неактивен onix

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 15
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Не е провеждано
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хомеопатия
« Отговор #22 -: Февруари 20, 2009, 18:52:51 »
Нещо аз съвсем се забърках! Уж темата е за хомеопатията, пък се говори за билки!
Хомеопатията не е билколечение! След многократните разреждания на които се подлагат веществата, в лекарството остава само "молекула" образно казано от изходното вещество. Т.е. то е информационен носител на билката, минерала или каквото там се използва. Това е един вид енергийно лечение. Дано съм го написала вярно.
И още нещо, ако правилно е подбрано лекарството, трудно нещо би могло до го антидотира.Говоря от опит.
Моя син го лекувам с хомопатия/не аз, а лекар хомеопат/ и ако знаете само колко антибиотици сме спестили- идея си нямате. Факт е обаче, че малките не са така задръстени с лекарства и какво ли още не и лесно се поддават на хомеопатично лечение. Говоря за класическа хомеопатия.
Освен това, в началото на лечението има период на лечебна криза/влошаване/, който понякога е с такъв мощен ефект, че много хора се отказват. Организмът се чисти.

Неактивен didi

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 134
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хомеопатия
« Отговор #23 -: Февруари 21, 2009, 20:56:30 »
Хора,искам да споделя!Днес познат който знаех от края на лятото,че е изкарал остър хепатит Ц,е провел хомеопатично лечение при някакъв доктор в Бургас и ме увери,че напълно е изчистил вируса!Дали такова нещо е възможно?От учудване,не го попитах дали си е правил лабораторни изследвания,но не вярвам човек,който е лежал в болница да казва такива резултати без да се е подплатил и да е сигурен.Обещавам като го видя следващия път да го подложа на кръстосан разпит!

Неактивен tetibulka

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *****
 • Публикации: 2317
 • Пол: Жена
 • Осем години.
  • Профил
 • Вид лечение: Софосбувир
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Хомеопатия
« Отговор #24 -: Февруари 21, 2009, 21:50:52 »
Е, изкарал остър хепатит С и изчистил вируса.
Това се случва на 20 процента от хората.
Аз пък не съм разбрала кога съм го карала и се оказа, че съм го изчистила (някога, някъде, някак си).
Защо да е точно от хомеопатичния курс?
Дани
Hang in there.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Хомеопатия
« Отговор #25 -: Февруари 23, 2009, 12:51:53 »
Хора,искам да споделя!Днес познат който знаех от края на лятото,че е изкарал остър хепатит Ц,е провел хомеопатично лечение при някакъв доктор в Бургас и ме увери,че напълно е изчистил вируса!Дали такова нещо е възможно?
Да, при хора с остър хепатит C около 50% успяват да изчистят вируса. Имам предвид, тези 20% от хората, които развиват остри симптоми няколко седмици след заразяването. Така, че ако този човек се е изчистил след остър хепатит C то е по-скоро заради имунната му система, отколкото точно заради хомеопатията. Може хомеопатията по-скоро е подсилила имунната му система, но ако неговия организъм не е бил от тези, които могат да се преборят с вируса, тогава хомеопатичното лекарство не може да промени това. Иначе то щеше да лекува и хроничен хепатит.
На мен ми е интересно дали наистина този човек е бил диагностициран с остър хепатит C и ще е полезно да се видят всички изследвания, които си е правил.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Хомеопатия
« Отговор #26 -: Февруари 23, 2009, 12:53:33 »
Е, изкарал остър хепатит С и изчистил вируса.
Това се случва на 20 процента от хората.
Аз пък не съм разбрала кога съм го карала и се оказа, че съм го изчистила (някога, някъде, някак си).
Защо да е точно от хомеопатичния курс?
Дани
Горе-долу 10% от хората, които не развиват симптоми на остър хепатит C успяват да изчистят спонтанно вируса. Така че твоя случай си е за почерпка  :cheers:
Другите 10% до тези общо 20% на излекувалите се спонтанно, се формират от хората, които са развили остър хепатит C.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен tetibulka

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *****
 • Публикации: 2317
 • Пол: Жена
 • Осем години.
  • Профил
 • Вид лечение: Софосбувир
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Хомеопатия
« Отговор #27 -: Февруари 23, 2009, 13:26:07 »
Ради,
нямах намерение И тука да развявам байрака на отрицателния си пср, за който естествено ще почерпя с нещо щадящо черния дроб.
Просто точно това исках да кажа - защо да е от хомеопатията.
А процентите - леекичко съм ги пообъркала. Сега, правилно ли е да се каже, че от изобщо изкаралите хепатит С (остър или тъп  :wink3:) 20 процента изчистват вируса, като тези проценти се разпределят приблизително по равно между тези с острия и тези с тъпия.
Дани


Hang in there.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Хомеопатия
« Отговор #28 -: Февруари 23, 2009, 13:33:20 »
За черпенето няма да се измъкнеш  :good:
Да, 20% са хората, които успяват да се изчистят спонтанно от вируса през първите 6 месеца след заразяването. Останалите 80% хронифицират. Специално за тези 10%, които се изчистват след "тъп" хепатит C  :smile: аз съм си правил изчислението, тъй като за тях досега никъде не съм прочел точна статистика. Но тъй като само 20% са с остър хепатит C, а от тях малко над 50% се изчистват, то останалите 10%, аз си ги взех от тези дето си карат без симптоми  :smile:
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен tedibon

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *****
 • Публикации: 1341
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Интерферон
 • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
 • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Хомеопатия
« Отговор #29 -: Февруари 23, 2009, 21:03:01 »
Е,досега не бях чувала за "тъпия" хепатит С  :laugh:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007