Автор Тема:  Фунготерапията  (Прочетена 33980 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Фунготерапията
« Отговор #15 -: Август 05, 2009, 16:16:45 »
Ако тази жена е била с хроничен хепатит Б, изчистване на HBsAg антигена е невероятно постижение, особено като се има предвид колко труден за лечение е хроничния хепатит Б. Ще ми е интересно да науча повече за този конкретен случай.
Каква е възможността да се свържем с тази пациентка, за да вземем интервю с нея. Предполагам пазите конфиденциалност за пациентите си, но ако е възможно и имате контакт с нея, може ли да и кажете за нашето предложение за интервю. Ако тя се съгласи, ще и бъдем много благодарни.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен klavdia

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #16 -: Август 05, 2009, 16:47:28 »
Здравейте,
 разбира се ще попитам госпожата.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #17 -: Август 18, 2009, 11:21:47 »
Преди 8-9 дена говорих по телефона с жената, която е успяла да изчисти HBsAg антигена (за което специално благодаря на Клавдия), но оттогава така и не успях да пиша във форума. Сега ще разкажа какво научих от нашия разговор.
Жената наистина държи да запази анонимност, поради нейни лични причини и поради притеснения в работата, и поради това не настоявах тя да излезе от анонимност.
Това, което ми разказа тя, е че когато и открили хроничния хепатит Б, тя е намерила лекар и си е направила всички необходими изследвания, че дори и ги е правила многократно в различни лаборатории, защото се е притеснявала. Резултатите и, според критериите които ние знаем за хепатит Б, са за неактивен хроничен хепатит B. Тя е била с нормални чернодробни ензими, от порядъка на АЛТ - 30, HBV ДНК изследването е показало вирусен товар от порядъка на стотици, дори не са били хиляда (не знам дали става въпрос за международни единици, или за копия, но не е важно) и общо взето лекарят я е успокоил, че няма нужда от лечение. Биопсия, доколкото знам не си е правила.
Тъй като тя е продължавала да се притеснява, от нейна приятелка е научила за фунготерапията, която предлага Клавдия, и е решила да опита.
След края на лечението тя е имала отрицателен HBV ДНК тест, и отрицателен HBsAg, за съжаление не си спомни дали си е правила тест за антитела (anti-HBs).
Това, което е решила да направи, е да си направи изследванията наново, след като минат 6 месеца след фунготерапията, за да види какви ще са и резултатите, което се пада някъде в края на септември. От нея получих уверението, че ще ми изпрати имейл с резултатите си от тези изследвания. Веднага щом ги получа, ще ги пусна тук в тази тема.

Искам да кажа какво мисля по този интересен случай. Имайки предвид и другия случай на изчистване на HBsAg антигена във форума, този път с "котешки нокът", и не поставяйки на съмнение вярността на това, което твърдят xitrio и жената, с която си говорих по телефона, мисля че тези два случая ни казват нещо много важно и не трябва да го пренебрегваме. Въпреки, че аз съм един от скептиците за ефекта на алтернативните методи специално върху изчистването на вируса, си правя някои изводи.
Тези два случая ни показват, че тези два алтернативни методи могат да изчистят HBsAg антиген в случай на хронична неактивна хепатит Б инфекция. Т.е. явно в такъв момент имунната система се нуждае от един финален тласък, който да и помогне да се справи с вируса. Затова всеки, който е неактивен носител (т.е. отговаря на критериите за това) може би трябва да обмисли използването на такъв подход. Моят съвет е, ако вземе такова решение да го обсъди с лекаря си, и да бъде внимателен, за да не си навреди по някакъв начин, защото по отношение на билките например, има някои билки, които може да са вредни за черния дроб.
По отношение на действието на алтернативните методи върху намаляването и спирането на репликацията при един висок вирусен товар съм по-резервиран. Все пак, на конференцията на EASL тази година бяха изнесени данни и в тази посока (за действието на билки върху вирусната репликация), които даже искам да цитирам тук:
Цитат
Chinese Herbal Formula for the Treatment of CHB Over many years, plants of the genus Phyllanthus have been used in the aqueous extract form as traditional remedies for the treatment of CHB in China and India. Studies suggest that the mechanism of action of P. amarus may be related to inhibition of HBV polymerase activity. Thyagarajan and colleagues previously reported that 59% of 37 patients with CHB cleared detectable HBV DNA 2–3 weeks after the end of a 30 day treatment period with P. amarus. [Thyagarajan SP, et al. Lancet 1988;2:764–766]
In a well-designed, randomized, double-blind, placebo-controlled trial the anti-viral effects of a Chinese Herbal Formula (Phyllanthus Compound) in 90 patients with CHB were investigated. [Zhou DQ, et al. Abst. 933] Patients who were HBeAg-positive and had serum HBV DNA levels greater than 7 log10 copies/ml were randomized (2:1) to receive Phyllanthus Compound (n=60) or placebo (n=30) for 48 weeks.
HBV viral suppression was significantly greater among patients who received the Phyllanthus Compound (3.4 log10 copies/mL) compared to those who received placebo (0.1 log10 copies/mL) (P <0.01). Further, undetectable HBV DNA (<3 log10 copies/mL) was achieved in 13 of the 60 patients (21.7%) in the Phyllanthus group compared to only 1 of the 30 patients (3.3%) in the placebo group (P < 0.01). HBeAg loss and seroconversion were observed more frequently in patients receiving the Phyllanthus compound than placebo (HBeAg loss: 12/60 [20%] vs. 1/30 [3.3%]; Seroconversion: 9/60 [15%] vs. 0/30 [0%]).
While preliminary, these data suggest that Phyllanthus Compound may be effective for the treatment of CHB, resulting in viral suppression and HBeAg seroconversion in some patients.
Даже зададох въпрос на доц.Антонов при последното интервю с него. Той също е доста скептичен на тази тема, но каза, че билка, която е способна да намали вирусната репликация заслужава най-малкото внимание.

В крайна сметка, всеки решава сам за себе си, но е много важно каквото и да реши човек, да се консултира с лекуващия го лекар, преди да започне прием на каквито и да е билки, и изобщо, преди да опита някакво алтернативно лечение.

Поздрави,
Радо

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #18 -: Септември 15, 2011, 12:54:17 »
Ради, според поста на  laverge

Цитат
Освен това аз пия едни хапчета от витални гъби, които ми свеждат вирусния товар до "не се отчита", но понеже ги спрях от половин година и той пак се появи в тези стойности, които отбелязах по-горе, та сега пак започвам да си ги пия.

ми се струва, че трябва по сериозно да подходим към виталните гъби поне по отношение на хепатит Б.  Верно, че много малко хора са споделили за ползата от тях, но и никой не е казал, че е недоволен.
Много по-познати са при хората с онкозаболявания  и много от тях споделят, че химиотерапията и лъчетерапията е по поносима с приема на азиатските гъби.
Честно казано незнам защо тотално се отрича всичко, което би ни облекчило живота по време на лечение с интерферон.  Ако имах втроро лечение, изобщо не бих се замислила да вземам каквото и да било за да го понеса по-леко.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #19 -: Септември 19, 2011, 17:28:02 »
Не мисля, че ги отричаме. Това е поредната информация, че при хепатит B такива гъби са успели да свалят вирусния товар до нула. Но същевременно информациите идват само от хора, които преди да започнат да ги приемат, са били с много нисък вирусен товар (всички са били с неактивен хроничен хепатит B). Все още никой, който е с много висок вирусен товар, не е споделял за проведено такова лечение или ефектите от него.
За мен важното е, че тук изнасяме информацията, че има такива случаи. Но в същото време не може да не предупреждаваме, че такова лечение трябва да се провежда внимателно и би трябвало хората първо да се допитат до лекар.
Не можем да си позволим да призоваваме открито към неизпитани методи за лечение, защото информация за истинско излекуване с този метод няма. Да не говорим пък за статистика за такова лечение.

За всички, които се интересуват, това е темата със споделената информация от laverge: Колко съм заразен, според резултатите ми.

Поздрави,
Радо

Неактивен Persona

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 108
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #20 -: Януари 13, 2012, 13:59:01 »
Здравейте, приятели :flowers: Отдавна не съм писала, но ви чета редовно. Искам да споделя с вас, че от месец някъде Георги пие гъбите, за които се пише тук. Поръчахме ги от сайта, който беше дал потребителя laverge в неговата тема. Беше много трудно, защото трябваше да се доставят от Англия и два пъти ги спираха при митническа проверка, като единия път ги бяха унищожили дори. Както и да е, най-накрая успяхме да ги получим, пренесе ни ги лично една позната. За съжаление laverge явно изобщо не влиза във форума, за да мога да го попитам за някои детайли около неговото лечение. Надявам се все пак някой да може да изкаже мнение по това, което ме притеснява, а то е, че от както Георги пие гъбите АЛАТ му се е увеличил макар и не с много. Обикновено му е под 80, а сега стойностите са 85. В начина му на хранене и всичко останало нищо не се е променяло въпреки празниците и няма от какво друго да е освен от гъбите. АСАТ е в рамките на референтните стойности - 34.
При последното ни посещение при доц. Антонов той каза, че увеличения АЛАТ е признак за това, че имунната система се бори срещу вируса, но въпреки това поиска да вземе Георги в болница за подготвителни изследвания за интерферон заради този показател. Не бяхме подготвени и остана за февруари, когато се надявах с тези гъби да имаме по-добри резултати... Ако някой е пил гъбите, ще съм безкрайно благодарна да сподели как са варирали АСАТ и АЛАТ в началото, а също и на всякакъв коментар по въпроса.
Благодаря ви предварително, желая ви много, много здраве през 2012 на вас и всички, които обичате :flowers:

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #21 -: Януари 24, 2012, 21:14:01 »
Здравей,
Само да напомня, че трябва да сте много внимателни, докато съпругът ти пие гъбите. Той трябва да си пуска редовно изследвания и да се следи изкъсо. И не забравяйте, че когато отидете на преглед при доц. Антонов, трябва да му кажете, че Георги пие гъби - много е важно лекуващия лекар да знае всичко за пациента си.

Поздрави,
Радо

Неактивен Persona

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Януари 25, 2012, 23:50:53 »
Ради, много благодаря, че си ми писал и за загрижеността. Обсъдихме с доцента гъбите доста подробно и той изрази много скептично мнение. Останах с впечатление, че не е привърженик на нито един алтернативен метод, но все пак каза да опитаме, може би заради моя видим ентусиазъм. Дано да не е грешка!
Всеки месец Георги пуска АСАТ и АЛАТ и обещавам да пиша как варират и изобщо как ще се развият нещата. Стискайте палци :wink3:

Неактивен Persona

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #23 -: Февруари 20, 2012, 10:11:07 »
Здравейте, мили хора :flowers:
Обещах да пиша как варират стойностите на ензимите при Георги. Днес пуснахме контролни изследвания, които са значително по-добри от миналия месец - АСАТ-31, АЛАТ-57. Много силно се надяваме, че това е ефект от гъбите, но за да не давам погрешна информация трябва да отбележа, че от лятото, когато не ги е пиел, пак е имало месеци, в които са били близко до тези стойности. Все пак надеждата ми, че ефектът е от гъбите е голяма. Ще пиша и следващия месец.
Гъбите се наричат кориолус, ние ги поръчахме от Англия, защото са по-евтини, но и в България ги има. Ето тук например - http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=100572
А ние сме ги поръчали от тук - http://www.purehealthonline.co.uk/product.php?catID=28&opener=0-2-28&productID=654&fb_source=message

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #24 -: Февруари 20, 2012, 10:41:44 »
За да сте сигурни в успеха на гъбите трябва да пуснете ПСР иначе мисля, че си говорим празни приказки. Аз също много се надявам, че има успех при тях, защото има и друг описан случай при хепатит Б. Единствено  проследяване на вирусното натоварване по време на прем може да ме убеди в успеха.
Хубаво би било да може да се пуска по често това изследване, но за съжаление заради високата му цена рядко може някой да си го позволи.

Неактивен Persona

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #25 -: Февруари 20, 2012, 11:03:23 »
Да, скъпичко е изследването, а и мисля, че е рано за това при нас. Иначе съм наясно, че само на база ензими не могат да се правят генерални изводи, но се зарадвах, че са спаднали и реших да споделя. Все пак АЛАТ е паднал значително, не може да се отрече.
Ами, приемам забележката на Анита и за да не подведа някой, без да искам, ще пиша пак след няколко месеца.

Неактивен Persona

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #26 -: Август 01, 2012, 16:17:57 »
Здравейте, бях обещала да пиша какви резултати постигаме с фунготерапията. Е, за съжаление няма да ви зарадвам, след повече от 6 месеца резултатът е 520 000 копия или около 115 000 хиляди в международната единица, започнахме с по-малко от 8 000. За съжаление няма да избегнем интерферона явно...:(
И все пак всеки е длъжен да опита, а не да се предава без бой...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007