Автор Тема:  Ако вярвате и ако искате вярвайте...лечение на хепатит с лечебно гладуване  (Прочетена 27808 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kelly

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 124
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Статус: Хроничен хепатит B
                       Здравейте!

    В книгата на Лидия Ковачева "Гладът - приятел и лекарство" в "Глава Седма: Видиш ли - добро разкажи го" - случай 13
( стр.92-95, ако изтеглите книгата от: http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=40&LangID=0&Letter=%CA ),
е описан случай на пълно излекуване от Хепатит Б с лечебно гладуване по системата на Лидия Ковачева:

    СЛУЧАЙ 13
За мен това беше много специален случай, тъй като пациентката, дошла за консултация, бе представител на ортодоксалната медицина.
Д-р Вергиния Георгиева, 36-годишна, научен сътрудник от БАН. Специалист по вътрешни болести и фармакология. Видът й беше изключително болезнен -бледа, депресирана и абсолютно обезверена, че по света съществува начин да бъде излекувана. А ето и нейните заболявания:
1.  ХРОНИЧЕН ХЕПАТИТ - след прекарани два остри хепатита — тип А и тип Б                                     
2. ХРОНИЧЕН ПИЕЛОНЕФРИТ - КАМЪК В ДЕСНИЯ БЪБРЕК
3. ПОЛИАЛЕРГИЯ - лекарствена и хранителна
4. ХРОНИЧЕН ХИПЕРТРОФИЧЕН ГАСТРИТ
5. СПАСТИЧЕН КОЛИТ
6. РАЗШИРЕНИ ВЕНИ С ТРОМБОФЛЕБИТ
7. АДЕНОМ НА ГЪРДАТА
8. РЕАКТИВНА ДЕПРЕСИЯ
Разговорът ни не беше дълъг. Изключително интелигентна, тя лесно ме разбра, въпреки явните противоречия между принципите на нейната и на моята медицина. А ето и нейните думи:
    „Но нека ви разкажа как аз тръгнах по новия път на природолечебната медицина, водена от сигурната ръка на Лидия Ковачева. Срещата ми с нея беше моята щастлива случайност (а може би и съдба) точно когато бях напълно отчаяна и обезверена - след 10-годишно лутане по кабинети, консултации с професори, болнично лечение, почти непрекъснато приемане на лекарства. И сега мога да кажа, че
НАЙ-ТРУДНАТА ПОБЕДА Е ПОБЕДАТА НАД СЕБЕ СИ,
а още и това, че няма по-верен път от ПЪТЯ КЪМ ПРИРОДАТА - ЕДИНСТВЕН, КОЙТО ВОДИ КЪМ ИСТИНСКОТО ПЪЛНОЦЕННО ЗДРАВЕ.
Като млад лекар бях изпратена на работа по разпределение в красивия планински град Елена. През 1983 г. в целия Търновски район избухна хепатитна епидемия от воден произход - тип А. Постоянният ежедневен контакт с инфекциозно болните и прегледите месеци наред доведоха до заразяването ми от хепатит. Бях приета на лечение в много тежко състояние със силно увеличен дроб и далак, непрекъснато гадене и повръщане, температура до 39 градуса, силна отпадналост. Въпреки положените грижи от моите колеги състоянието ми се влошаваше. Това наложи включване на кортизон във високи дози, прилаган мускулно. Два месеца бях на легло с включване на системи - глюкоза, левулоза, витамини, хепатопротективни средства (лекарства, подобряващи чернодробната дейност). Стойностите на трансаминазите (биохимични изследвания за чернодробната функция) бяха над 800. Болките в областта на черния дроб и далака бяха постоянни. Бях изписана със слабо подобрение и с температура 37,5 градуса, с указания за „силна храна" и лечение с кортизон. И бях диспансеризирана.
За нещастие при изследванията на контролните прегледи по кръвен път бях заразена с втори хепатит (тип Б). И започна... ходене по мъките. Бях отчаяна. С използването на кортизона увеличих теглото си с 15 кг. Пет месеца по-късно, след консултации с водещи професори в областта на гастроентерологията, постъпих за изследване и уточняване на състоянието ми в Медицинска академия. Направената биопсия на черния дроб доказа хроничен хепатит. Продължавах да се лекувам с всички възможни средства на традиционната медицина - глюкоза, левулоза, карзил, катерген, есенциале форте (мускулно), преднизолон, невробекс, ациди фолици, витамини. Бях изписана с препоръки да продължа с лекарствата и с настояване след 6 месеца отново да ми бъде направена чернодробна биопсия.
Продължавах да вземам лекарства и „силна храна" - ежедневно мляко, извара, месо (пилешко, телешко), салам, сирене, кашкавал.
Сега, когато животът ми е променен благодарение на лечебното гладуване и природното хранене, мога да си дам сметка какво огромно натоварване на организма е било приемането на толкова много лекарства и едновременно с това с изобилна храна, богата на животински белтъчини. След три месеца отново бях приета в Медицинска академия с нови оплаквания - болки в областта на бъбрека, температура 37,5 градуса и ясна кръв в урината. След едномесечно лечение с антибиотици и проведени изследвания бях изписана с диагноза хроничен пиелонефрит. Камък в десния бъбрек. Имах съвсем ясна представа накъде водят тези заболявания.
Състоянието на бъбреците продължи периодично да се влошава. Антибиотиците от своя страна влошиха дейността на черния дроб. Като лекар аз все още вярвах във възможностите на традиционната медицина. Състоянието ми продължаваше видимо да се влошава - аз бях по-болна от моите пациенти. Но бях принудена да работя, тъй като нямах повече болнични. Продължих да приемам скъпи лекарства. Като допълнителни заболявания през това време се явиха: тежка полиалергия към храни и лекарства, хроничен гастрит, спастичен колит, разширени вени по двете подбедрици с прекаран тромбофлебит. Поради постоянните болки и тежест в подбедриците, огромните отоци, кръвоизливите и варикозните разранявания се принудих да се подложа на склерозираща терапия (склерозиране на вените чрез вкарване на лекарство директно във вената; функцията на склерозираните вени се поема от другите вени). За съжаление след 2-3 месеца обходните вени също се разшириха - грозни, виещи се като змии по двата крака.
Тежка венозна недостатъчност беше причина за лимфен застой и огромни отоци. Всички тези заболявания и постоянното приемане на лекарства ме бяха довели до тежко депресивно състояние, постоянно безсъние, намалена способност за концентрация, трудно запомняне. Вече бях напълно отчаяна - навършиха се десет години непрекъснато лечение. Точно в този момент съдбата ме срещна с Лидия Ковачева.
ПЪРВАТА СРЕЩА С ЛИДИЯ КОВАЧЕВА
Впечатлението беше силно. Пред мен стоеше човек енергичен, с лъчиста усмивка, топлота, вдъхващ доверие и надежда. Преборила се със смъртта, разполагаща с 40-годишен опит, тя усети отчаяното ми състояние и каза: „ЖИВОТА, ЗДРАВЕТО И ЩАСТИЕТО ЗАСЛУЖАВА ТОЗИ, КОЙТО УМЕЕ ДА СЕ БОРИ ЗА ТЯХ! Заедно ще победим болестите."
От този ден започна нашето приятелство, обща работа и наистина борба. Пред мен Лидия разкриваше тайната сила на една нова за мен и непозната медицина - неограничените възможности на природата и лечебното гладуване. Тогава си казах: „След като тя е успяла да излекува неизлечимите според установената медицина тежки заболявания: милиарна туберкулоза и цироза на черния дроб, язва на дванадесетопръстника, анемия, трябва и аз да се справя с моите болести." И чудото стана.
Първото гладуване беше само 10 дни, от което веднага получих леко подобрение въпреки ограничения курс. След второто, 20-дневно гладуване, изхвърлих безболезнено камък от десния бъбрек. Последваха периодично курсове на гладуване, захранване и неголеми интервали на природосъобразното хранене с млечно-вегетарианска храна в продължение на цяла година. След всеки проведен курс на гладуване изследванията на кръв и урина се подобряваха. Курсовете на гладуване бяха по 20 и 28 дни. Отслабнах 15 кг и възстанових нормалното си тегло. Едва след шестото гладуване температурата се нормализира, отоците намаляха, общото състояние се подобри, но... тогава открих бучка на. дясната гърда с големина на малък орех. Силно разтревожена, споделих това с Лидия, а тя ме успокои с думите: „ВЯРВАЙ В СИЛАТА НА ПРИРОДНИЯ ЛЕКАР, ТОЙ Е У ВСЕКИ ОТ НАС И КОГАТО МУ ДАДЕМ ВЪЗМОЖНОСТИ, ТОЙ ЗНАЕ КОГА И КАК ДА ЛЕКУВА. НЯМА НЕЛЕЧИМА БОЛЕСТ, ИМА НЕЛЕЧИМ БОЛЕН."
В подобни случаи официалната медицина насочва болния към задължителни изследвания - мамографии, хормонално лечение и най-често операция. Изпаднах в колебание. Консерватизмът на лекаря говореше у мен, но въпреки това реших и продължих лечебния глад.
Начинът ми на хранене се състоеше от лека вегетарианска диета с изключване на месото, яйцата, сиренето, млякото, кашкавала. Предимство в диетата ми имаха плодовете и зеленчуците в сурово състояние. След поредното гладуване, което беше 43 дена, биохимичните показатели, характеризиращи функцията на черния дроб, бяха в норма. Болките в областта на бъбреците, далака и черния дроб напълно изчезнаха. Кожата на лицето, която винаги беше бледа, с жълтеникавокафяв оттенък, с чернодробни петна, възвърна нормалния си естествен цвят. Сърбежите и обривите по цялото тяло изчезнаха напълно. Бучката на гърдата се разтопи.
От разширените вени на двете подбедрици, които в продължение на 10 години бях лекувала с всички възможни средства, вече нямаше следа. Ехографското изследване показа нормални размери на черния дроб, бъбреците и далака. Бъбречната функция беше вече нормална. Алергията, от която страдах с години, вече не ме измъчваше. Хроничният гастрит и колит също не напомняха за себе си. Година след започване на лечението аз съм вече здрава.
На дълъг път се тръгва с бавна крачка, всеки иска да оздравее бързо, но забравя, че темповете на природата са бавни - тя не търпи насилие. Не може да бъде излекувано тежко хронично заболяване със скъпо рекламирано хапче или чудодейна билка. Стъпка по стъпка, ден след ден, с търпение се стига до здравето. Усилията, които ще се положат, няма да бъдат напразни, болестта ще отстъпи.
Безкрайно съм благодарна на Лидия, тя ме превърна от отчаяна, болна и обезверена в напълно здрава и пълноценна жена. Гладът е уникален метод на безлекарствено лечение и може да помогне на всеки, изпаднал в моето положение."
Действително след всичко казано от Вергиния коментарите са излишни! Това, което има да се добави, е малко. Тя вече е една истински здрава и хубава жена, пълна с живот и инициативност. Когато дойде при мен, беше преждевременно остаряла, с оредяла коса, тромава с подпухналите си крака. Днес е млада, косата й сгъстена и лъскава, краката са в нормалната си стройна и стегната форма, кожата е с естествената си приятна и хващаща погледа розовина. С хубавия си здрав вид тя вдъхва доверие и у своите болни.
За случая, който следва, искам да разкаже самата д-р Вергиния Георгиева, тъй като здравето на пациентката беше постигнато с нейното ценно съдействие.
Съобщение от администраторите: Достъпът на този потребител до форума е забранен, поради некоректно поведение!
За повече информация: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1316.0

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Не е въпросът дали искам да повярвам, или не. Въпросът е дали наистина с лечебно гладуване човек може да изчисти вируса на хепатит B или C от кръвта си и с това да спре увреждането на черния си дроб.
Цитата от книгата на Лидия Ковачева е хубав и разказващ историята на д-р Вергиния Георгиева, която явно след срещата си Лидия Ковачева е решила да се занимава с гладолечение. Аз съм сигурен, че гладолечението е добър метод и той много помага при много заболявания и при затлъстяване. Не съм убеден обаче, че гладолечението има антивирусен ефект, или пък че само с негова помощ може да се стимулира имунната система, която да се пребори с вируса. Все пак, именно тази имунна система не е успяла със собствени сили да го направи. Не казвам, че не е невъзможно, просто искам да видя доказателства.
От откъса от книгата, който си публикувала никъде не се говори за това дали д-р Георгиева си е направила изследване, което да е насочено към вируса, и което да покаже, че той е изчистен от тялото и. Това, за което се говори е колко добре се е повлиял черния дроб:
Цитат
След поредното гладуване, което беше 43 дена, биохимичните показатели, характеризиращи функцията на черния дроб, бяха в норма.
и
Цитат
Ехографското изследване показа нормални размери на черния дроб, бъбреците и далака.
Никъде не се говори за вирус. В никакъв случай не съм фанатизиран последовател на традиционната медицина - дори напротив, всячески се опитвам да не взимам никакви хапчета и съм привърженик на това, че човек със собствени сили може да се справи с много проблеми, и здравословни, и психологически.
В същото време не трябва да забравяме, че говорим за вирусни заболявания, и то много сериозни, и от всичко което съм прочел и знам за болестта, за момента не мога да приема за истина това, че човек с помощта на билки или в случая гладолечение, може наистина да се изчисти от вируса. Той наистина в повечето случаи ще подобри значително състоянието на черния си дроб, ще намали чернодробните си ензими, но няма да изчисти вируса от кръвта си.
Дори и на сайта на самата д-р Вергиния Георгиева не е записано, че тя лекува хроничен хепатит B:
Цитат
Заболявания, при които сме постигнали най-добри резултати:
...
16. ЧЕРНОДРОБНИ ПРОБЛЕМИ – увеличен черен дроб след хепатит А и хепатит В
...
, нейния метод подобрява състоянието на черния дроб след хепатит A и B.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен kelly

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 124
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Статус: Хроничен хепатит B
Привет отново!  :)

Говорих с д-р Георгиева, тя е била дълги години с положителен Австралийски антиген и в момента е с отрицателен такъв вследствие на гладуване. Имала е увреждане на черния дроб с асцит. Тя каза, че всеки случай е индивидуален и изчистването на австралийския е въпрос на шанс и на правилно проведено гладуване. Такова гладуване трябва да се провежда с наблюдението на специалист, а не самостоятелно, имало много тънкости и не ставало изведнъж.
Неправилният начин на живот и на хранене пречат на имунната система да се справи с вируса и когато храненето се промени и оргонизмът се пречисти от отравите - тогава имунната система се стимулира и сама се справя с вируса. Интерфероните се произвеждат от самите клетки и не е необходимо допълнителното им инжектиране. Но колкото повече лекарства е приемал човек толкова по-малко са шансовете за пълно излекуване, според д-р Георгиева.
Също така в този метод трябва вяра, че ще се излекуваш напълно, защото много хора се отказвали заради липсата на убеденост, вяра и осъзнаване на действителната цел и същност на гладолечението.
А то е цяла една философия...
Съобщение от администраторите: Достъпът на този потребител до форума е забранен, поради некоректно поведение!
За повече информация: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1316.0

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Разбирам! Така нещата звучат по-добре за мен.
Това дава надежда на хората, които не са успели да се излекуват с помощта на традиционната медицина /а и на всички, които вярват повече в алтернативните методи/, за да пробват и други варианти, които са помогнали на хора с такъв проблем.
Благодаря ти, че си проучила по-детайлно въпроса и си говорила лично с нея.
Разделът "Алтернативни методи на лечение" е тук именно, за да даде възможност за информиран избор на всички.
След като този метод е бил успешен при определени пациенти, то той би могъл да помогне и на още други.
Всеки, знаейки и имайки тази информация, по-лесно ще може да прецени и да вземе решение за себе си и според своите разбирания.
Единствено се надявам, във форума да се появят повече хора, опитали лечение на хроничния си хепатит по този начин, които да споделят опита си.

Поздрави,
Радо
 
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Vancheto

 • Модератор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *******
 • Публикации: 1558
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B

Знаете ли този виц?
Две циганчета си говорят:
-Ти ял ли си луканка, ба?
-Неее, обаче баща ми е виждал как ядат! :laugh:
Аз с това ниско кръвно и с това ниско хемоглобин няма да опита гладуване.
 :wink2:;


Д.р Ковачева трябва да е много здрава, пък не изглежда толкова слаба :wink2:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Теодор

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Кандидат-студент
 • ***
 • Публикации: 89
 • Пол: Мъж
  • Профил
 • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит C
Цитат
изчистването на австралийския е въпрос на шанс и на правилно проведено гладуване.
Такова гладуване трябва да се провежда с наблюдението на специалист, а не самостоятелно, имало много тънкости и не ставало изведнъж.
Неправилният начин на живот и на хранене пречат на имунната система да се справи с вируса и когато храненето се промени и оргонизмът се пречисти от отравите - тогава имунната система се стимулира и сама се справя с вируса. Интерфероните се произвеждат от самите клетки и не е необходимо допълнителното им инжектиране. Но колкото повече лекарства е приемал човек толкова по-малко са шансовете за пълно излекуване, според д-р Георгиева.
Също така в този метод трябва вяра, че ще се излекуваш напълно, защото много хора се отказвали заради липсата на убеденост, вяра и осъзнаване на действителната цел и същност на гладолечението.
А то е цяла една философия...

Проблемът с вируса на хепатит е, че той има механизми да блокира имунната система да се бори с вируса. Интерферонът (всъююност те са много видове) се произвежда от човешкия организъм, но той е само един от многото лостове на имунитета. Тък не става дума за вяра и правилно гладуване, а за комбинация от гени. Ако имаш правилната комбинация от гени и сам ще се справиш с вируса. Стига с това схващане, че пациентите са несериозни и безволеви същества (не, че ги няма и такива).

ТДНеактивен tita70

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Дипломант
 • *****
 • Публикации: 397
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Лечебния глад
« Отговор #6 -: Януари 05, 2009, 02:17:36 »
Привет на всички!Съвсем случайно попаднах на тема дискутирана от вас преди няколко месеца,отнасяща се за лечебното гладуване.Преди пет години се свързах по телефона с въпросната Д-р Георгиева казах и,че имам хепатит С и я попитах дали гладуването може да премахне вируса(удавника и за сламка се хваща)и тя каза да аз също съм се излекувала така!Тогава още незнаех,че тя е имала Б а не С и,че тази болест неможе да се излекува само като пиеш чай с мед и ядеш ябълки.Курсът на,,лечение,,беше 15дни и струваше 350лв.Беше ми казано да си нося всички изследвания правени до тогава но истината е,че никой не ми ги поиска!Не ни се направиха и пълните изследвания които уж щяха да се правят.И до днес немога да разбера как без да знаеш здравословното състояние на даден човек,можеш да го подложиш на нещо толкова драстично! И как ще оставиш хора гладували толкова време, да се приберат по домовете си и да се захранват САМИ,защото е казано,че и глупака може да гладува но само умния знае как да се захрани!Месец след ,,лечението,,трансеминазите  наистина бяха в норма но не бях излекувана.Не отричам,че гладът не помага прилагала съм го няколко пъти но това не е панацея!        Поздрави,Тита
Закъснява истината,но винаги идва при нас!!!

Неактивен Vancheto

 • Модератор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *******
 • Публикации: 1558
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
На мен гладуването ми вреди.
Веднага ми се оцветява урината, трансаиназите ми се покачват, започва да ме боли дроба и т.н.
Само след два дни гладуване се чувствах ужасно.Имах чувството, че сядам върху дроба си, постоянно ме болеше, отпаднала, уморена, ГЛАДНАААААА
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Мери_

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *******
 • Публикации: 2373
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Интерферон
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит B
Ванче, не се подлагай на такова наказание повече!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Todor79

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 144
 • Пол: Мъж
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит B
Аз лично не вярвам че лечебното гладуване може да изчисти вируса от организма.
Да помага,все пак диетата която всички ние спазваме си е един вид подобно нещо,но да изчисти вируса никой не може да ме убеди в това.
Ако това можеше да се случи отдавна лекарите щяха да са решили проблема с хепатита и нямаше да сме на разни интерферони,ламивудини и тн...... а и съм чувал от доста хора които са по-компетентни от всички нас взети заедно,че човека който открие начина за изчистване на хроничния Хепатит В трябва да е ноболов лауреат.
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 21:20:50 от Todor79 »
Поздрави Тодор
http://vbox7.com/play:6186d4b0

Неактивен didi

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 134
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон
 • Статус: Хроничен хепатит B
За мен изчистването на вируса на хепатит Б или Ц с гладолечение е като да си изчистиш въшките като гладуваш :laugh1:
Не оспорвам факта обаче,че с гладолечение можеш да премахнеш някоя друга болест.

Неактивен Мери_

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *******
 • Публикации: 2373
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Интерферон
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит B
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Todor79

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 144
 • Пол: Мъж
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит B
Диди те тия гадинки лесно се чистят ама тази дето си я носим и храним не е лесна,но аз вярвам че ще се преборим и ще я  :cowboy: което на теб ти го желая от все сърце  :dance:
Поздрави Тодор
http://vbox7.com/play:6186d4b0

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007