Черният дроб > Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб

 Какво мислите за "сребърна вода" - ARCOL

(1/3) > >>

pamche:
Какво мислите за " сребърна вода " - ARCOL  и някои ползва ли я ?

http://arcol.hit.bg/

anita:
Ето още новини по темата:

Създадоха “жива вода” Тя успешно убива вируси, бактерии и гъбички и ускорява зарастването на рани.
29 май 2007, здраве.bg
Учени са създали “свръхокислена” вода, която рязко ускорява процеса на заздравяване на раните. Новото откритие е дело на калифорнийска фирма, която твърди, че нейният продукт, който се създава с помощта на филтрация на водата чрез солна мембрана, убива вируси, бактерии и гъбички.
Водата е ефективна в борбата срещу устойчивата на действието на метацилина бактерия MRSA (т.н. златист стафилокок), чието разпространение в последните години се увеличава.
Данните за откритието бяха представени от американските специалисти на Глобалната биомедицинска конференция, провела се в Монте Карло.
“Във Великобритания препаратът вече се тества на пациенти с диабетни язви на стъпалата, тъй като заздравяването на раните е сериозен проблем за страдащите от диабет и около 15% от подобни случаи водят до ампутация”, пише списание New Scientist.
Важната съставка на новата вода е микроцин (oxychlorine ions), т.е. електрически заредени молекули, способни да проникват през обвивката на клетките на микробите. По този начин водата убива само тези клетки, които са оказват напълно потопени в нея. Така човешките клетки не страдат, тъй като те са здраво свързани една с друга, образувайки т.н. цитоплазматичен матрикс.
Препаратът се произвежда чрез сравништелно проста технология - чиста вода се пропуска през “полупроводникова” мембрана на натриев хлорид и в резултат на това се образуват йоните на оксихлорина.
Резултатите от експеримента показват, че язвите на стъпалата, обработвани с тази свръхокислена вода зарастват средно за 43 денонощия, докато за досегашното стандартно лечение са необходими 55 дни.
Професор Андрю Боултън от Кралската болница в Манчестър, където са проведени първите изпитания определя новия метод като многообещаващ.(а)Водата – далеч повече от средство срещу жаждата 4 февруари 2009, здраве.bg
80% от състава на нашия организъм всъщност е вода. Именно тя осъществява доставката на хранителни вещества до всички клетки на тялото и в качеството си на универсален разтворител способства както за усвояването на полезните елементи, така и за терморегулацията.

Но водата има и други полезни функции. Тя може да бъде различна по своя състав (въпреки основната си формула Н2О), т.е. освен кислород и водород тя съдържа и други химични съединения. През 1932 г. учените са открили, че в природата съществува и т.нар. тежка вода, в която са разтворени различни изотопи.

Съвсем логично свойствата на водата се променят в зависимост от нейния състав. Някои хомеопатични препарати например се състоят почти изцяло от вода, в която има почти нищожна концентрация разтворено активно вещество. И това количество е достатъчно за успешното лечение.

Водата, съдържаща разтворени сребърни йони, се смята от алтернативната медицина за прекрасно средство срещу стомашни заболявания, свързани с повишената киселинност – язва, гастрит, панкреатит.

Като много полезна се определя и т.нар. разтопена вода (при нейното замръзване “изчезват” съдържащите се в нея тежки метали). Разтопената вода намалява умората, повишава работоспособността, изостря вниманието и паметта, спомага за по-бързото лечение на инфекциите.

Според изследванията, при замръзването си водните молекули се намагнитизират и придобиват структура, която им позволява да се внедряват в биологичните клетки.

А ако се използват специални апарати, които повишават или понижават електропроводимостта на водата, може да се приготви „жива” (или „мъртва”) вода.

„Живата” вода (католит) се приготвя с помощта на активатор. При активацията си тя получава алкални свойства, които възпрепятстват окисляването на молекулите и стимулират възстановителните реакции на организма. В резултат на това се повишава жизнения тонус, подобрява се обмяната на веществата, укрепва имунитета, забавят се процесите на стареенето, намалява риска от отравяния и злокачествени образувания.

Алкалната вода е полезна при диабет, хипертония, болести на бъбреците, стомаха, червата, подагра, алергични заболявания.

Католитът има дълга трайност.

Водата с понижена проводимост (анолит) е способна да унищожава и извежда от организма всякакви чужди елементи: шлака, вредни микроорганизми, според някои - дори ракови клетки. Тя е особено полезна при изгаряне, кожни възпаления, гъбични заболявания.

Една от функциите на водата е да извежда от организма шлаката и естествените отпадъци. Ако страдате от запек или задържане на урината, (и тя е с тъмен цвят и гъста концентрация), това означава, че организмът ви е обезводнен.

За нормалното функциониране на организма през деня трябва да се употребяват не по-малко от 2 литра течности. Т.е. ако ядете доста плодове и зеленчуци, част от необходимата течност ще си набавяте от тях.

От различните, предлагани в търговската мрежа води, най-добре е да се употребява редовно т.нар. изворна. След нея се нареждат минералните води (които обаче е препоръчително да се редуват и да се пият с прекъсвания). Газираната вода, дори да не е подсладена, е най-добре да се избягва.

Водата може да ви помогне да се разделите и с наднормените килограми. Ако организмът се нуждае от течности, той започва да натрупва вода и да извлича от нея хранителните вещества под формата на мастни клетки. Ако се натрупа достатъчно течност, мазнините се разграждат и се превръщат във вода. Ето защо диетолозите препоръчват всеки път преди ядене да се изпива по една чаша вода.(а)
Радослав Русинов:
Не разбрах какво точно ще прави тази вода, ще унищожава вируса избирателно в тялото, или ще правим дезинфекция на вируса с нея :yahoo:

И тази препоръка е много интересна, като хепатопротектор ли ще я ползваме, и при остър или хроничен хепатит се препоръчва:

--- Цитат ---A R C O L
...
При хепатит А, В, С както и при СПИН – пие се по три пъти на ден 2 супени лъжици Arcol в 50 гр. вода преди ядене в продължение на 3 седмици, 1седмица се почива, след което процедурата се повтаря. При тези заболявания се препоръчва йонофореза на черния дроб с ARCOL ( Arcol на положителния електрод).
...

--- Край на цитат ---

anita:

--- Цитат ---При тези заболявания се препоръчва йонофореза на черния дроб с ARCOL ( Arcol на положителния електрод).

--- Край на цитат ---
Моят въпрос е що за процедура е йонофорезата?

pamche:
Мерси за отговорите, не знам за какво и е действието ,но купих за детето като имуностимулатор  и се изненадах ,че пише за хепатите и понеже във форума не намерих нищо за нея пуснах темата ,само не разбрах това към имуностимулаторите или подтиска вируса и дали наистина няма никакво токсично деиствие (щото ако няма май не пречи да се опита ), интересно е че цената е смешна 2,30лв/200гр ,но в един форум жена ми чела ,че на много малки дечица им го давали противогрипно и въобще като профилактика .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия