tedi, изберете държава с чийто език сте запознати, а най-добре е да го знаете. Където и да отидете ви трябва да знаете езика. За да успеете да си намерите читава работа, за да успявате да се справяте с дребните ежедневни задачи които ще имате ви трябва да знаете езика на държавата.
Казвам го като пресен емигрант от 2 години. Неописуемо трудно е ако не знаеш езика. А отнема много време, изисква много усилия, за да го научиш на място. Аз си мислех, че съм горе-долу добре с англ. Е, наложи ми се да ходя на училище 4 дни в седмицата - понеделник, вторник, сряда и четвъртък вечер по 4 часа всяка вечер - от 17.30 до 21.30. И това нещо една година, без прекъсване. След мен, започна мъжа ми. Той вече ходи 1 година и 3 месеца. Отделно трябва да се работи, защото сметките текат, отделно деца се гледат, отделно че си сам в чужда страна и няма абсолютно никой на когото да разчиташ. Не можеш за 1 минута да оставиш детето на някой. Все е с теб - няма болен ли си, зает ли си, зле ли ти е и пр. Отделно ако искаш да работиш по-свястна работа трябва да се поизучиш още малко тук - курс ли да вземеш по нещо, сертификат ли, образование ли, каквото решиш. Иначе си обречен да работиш нискоквалифициран труд от който ще печелиш достатъчно за да се чувстваш по-добре от в Бг, но няма да се чувстваш удовлетворен, няма да имаш достатъчно време за детето и семейството си /защото за да печелиш малко повечко, трябва да работиш доста повече/. Аз уча в момента в един колеж тук, за да взема сертификата който ми е нужен, за да започна работа по образованието ми от Бг. Но всичкото това нещо, отнема повече от 2 години и половина. Време през което успяваш да се видиш със семейството си евентуално само събота и неделя, през останалото време се става сутрин в 5часа и се ляга вечер в 11.00ч. Има периоди с дни мъжа ми не успява да види децата будни.
Определено не е лесно, и за да предприемете такава стъпка, добре я обмислете от всички страни. Знам, че от Бг изглежда лесно, така си мислех и аз, но действителността в повечето случаи е доста различна.
Не ме разбирайте, че се оплаквам, ние вече преполовихме трудното и намираме смисъл да сме тук, но ако нямаш някаква наистина струваща си причина да изтърпиш всичко това, просто човек не се справя и много хора се връщат обратно след първите няколко месеца.
Агенции не знам, все пак да отговоря по темата.
Успех!