Специалистите отговарят > [НЕАКТИВЕН РАЗДЕЛ] доц. д-р Красимир Антонов отговаря на пациенти

 Кръв от пръст

<< < (3/3)

ivka81:
Какво значи това не мога нещо да разбера.Означава ли че за ПКК могат да ми взимат от пръста? Защото са го правили в един и същи ден, в една и съща лаборатория, и разликите бяха значителни. В смисъл , от пръста излязоха по-високи и то не с 0,01 а доста повече.


Ивето

Аника:
Иве, и на мен са ми взимали кръв за ПКК от пръста и то не един път.
То различните лаборатории винаги изкарват различни резултати  :crying2:

Например при глюкозата има различни реф. стойности за капилярна и за венозна кръв. Мисля, че е нормално да има разминаване и при стойностите на ПКК от вена и от пръст.

Поздрави

Rumi_:
Включвам се и аз. Искам да припомня, че и в Русе , и в Александровска при ПКК не можеха да ми вземат кръв от вената. И на двете места ми даваха според мен глупави обяснения, а именно че кръвта ми била се смръзнала от страх, че ми било изключително ниско кръвното в момента на вземане, или като друга причина посочваха рязкото вдигане на тромбоцитите. Нито едно от тези предположения, разбира се не бяха верни, въпреки че ги чух от лаборанти в две различни лаборатории. В крайна сметка лаборантката от Александровска се изтарикати и ми взе кръв на следващия път от пръста. Попитах я дали това е редно и отговора и беше, че не е проблем. Казах на проф. Петрова и когато изследванията бяха готови тя обясни, че резултатите са по- добри от първият път, но трябва да се има впредвит факта,че пробата е от периферна кръв т.е. резултата не е достатъчно достоверен. Поздрав Руми

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия