Черният дроб > Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб

 Нови доказателства за белия трън (магарешки бодил)

(1/1)

Мери_:
Автор: Nicole Cutler, L.Ac.
Дата: 15 март 2010
Разпространил: www.zikkir.com
 
Едно ново изследване на белия трън, проведено от Медицинския център при Колумбийския университет, дава основание на тези, които не са сигурни относно използването на билкови добавки за хепатит С,  да преосмислят позицията си.
 
Около четири до пет милиона американци са хронично заразени с вируса на хепатит С (НСV). Макар че около половината от хората с НСV могат да го премахнат от черния си дроб чрез съвременния стандарт на лечение, то останалите петдесет процента трябва да защитават черния си дроб от този вирус. Един от най-препоръчваните и прилагани начини за постигане на тази цел е използването на билката бял трън. Независимо от провежданите с десетилетия проучвания, които показват възможностите на белия трън да защитава и укрепва черния дроб, скептиците винаги са се съмнявали в потенциала на билковите лекарства. Едно ново проучване, оповестено от Медицинския център на Колумбийския университет, дава на хората с хепатит С още едно основание да прибавят като допълнение и тази невероятна билка.
 
За тези, които не са кандидати за, или не реагират (отговарят) на лечение на хепатит С, съществуват малко неща, които лекарят може да им предпише, за да се предотврати прогресирането на НСV към напреднало чернодробно заболяване. За да се спре по-нататъшното увреждане на този жизненоважен орган, практикуващите алтернативна медицина лекари често прибягват до билкови добавки, които укрепват черния дроб чрез:
 
      подпомагане на детоксикацията;
      неутрализиране на заплахите за черния дроб (като свободни радикали);
      помагане на чернодробните клетки да отклоняват потенциалните опасности.
 
Смята се, че белият трън постига и трите цели. Така че не е изненадващо, че хората с хепатит С избират по-често белия трън отколкото някой витамин или билкова добавка.
Белият трън - растение, разпространено в Европа - има дълга история на употреба като народен лек при заболявания на черния дроб и жлъчния мехур. Въпреки, че белият трън не притежава антивирусни свойства, стотици изследвания стигат до извода, че той помага за поддържане на черния дроб в добро здраве - даже и при наличието на вирус, увреждащ черния дроб.
 
.....................

Цялата новина може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: Нови доказателства за белия трън (магарешки бодил)

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия