Черният дроб > Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб

 Изглежда, че добавките за черния дроб не осигуряват защита

(1/1)

Мери_:
Автор: Chris Woolston, специално за Los Angeles Times
Дата: 27 март 2010
Разпространил: www.latimes.com
 
Продуктите от бял трън съдържат силимарин, за който се знае, че в големи дози действа добре на черния дроб, но не е доказано ефикасен ако се приема орално.
 
В днешно време, когато много хора се опитват да изчистят отделните системи на организма си чрез детоксикиращи пластири, хапчета и приспособления, нека да обърнем внимание и на черния дроб, възможно най-добрият апарат за детоксикация на тялото. Без да бъде подканван, черният дроб разгражда и премахва всички видове токсични вещества, включително алкохол и ацетаминофен (парацетамол).  Всеки, който е наистина заинтересован за премахване на отровите от организма му, би трябвало да отделя по-малко време за употреба на детоксикиращи пластири и отвари и повече време за защитата на черния си дроб.
 
Един от начините да подпомогнете черния дроб е на първо място да престанете да го бомбардирате с твърде много отрови. С други думи - по-полека с текилата и тиленола (Tylenol) . Хората, които искат по-голяма защита, могат да избират от дългия списък с добавки, които претендират, че защитават черния дроб и които се продават в аптеките, магазините за здравословни храни и хранителните магазини. Знаковата съставка за защита на черния дроб е силимарин (silymarin), антиоксидант, съдържащ се в семената на белия трън. Почти всички хранителни добавки за черния дроб съдържат силимарин - самостоятелно или в комбинация с други съединения, за които се предполага, че са здравословни за черния дроб.

 Можете да закупите 50 капсули Nature Made Milk Thistle Extract (природен екстракт от бял трън) за около 10 долара. Всяка капсулка съдържа 98 милиграма силимарин. На потребителите се препоръчва да приемат по една капсула два пъти дневно с вода преди ядене. Препаратът Milk Thistle Liver Cleanse на фирмата Nature's Secret съдържа 40 милиграма силимарин в една таблетка заедно със зелено цвекло на прах, екстракт от артишок (ангинар), екстракт от глухарче и дълъг списък с други съставки.
 Едно шишенце с 60 таблетки струва около 20 долара. На потребителите се препоръчва да приемат по една таблетка два пъти на ден. Едно бурканче с 84 таблетки Complete Liver Cleanse от Swanson Health струва около 25 долара. Всяка таблетка съдържа 60 милиграма силимарин, заедно с глухарче, куркума, листо от артишок, “патентована смес от фибри” и няколко други съставки. Според указанията трябва да се приемат три капсули сутрин и три - вечер преди лягане, в продължение на две седмици.

.........................

Цялата новина може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: Изглежда, че добавките за черния дроб не осигуряват защита

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия