Черният дроб > Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб

 Мед от Бял трън

(1/1)

azrail:
Здравейте,
След като ми откриха хроничен хепатит Б и прочетох за болестта по форумите съм решил тази есен да си закупя мед от бял трън, защото видях, че това е основната съставка на доста от лекарствата. Според вас дали ще има ефект от приемането му?
Благодаря ви предварително!

Радослав Русинов:
Здравей!
Белият трън е основна съставка на доста от хепатопротекторите, които се използват за подобряване и облекчаване на работата на черния дроб. Но той не е основна съставка на нито едно от лекарствата, които се използват за лечение на хепатит Б.
Напоследък беше открито, че белия трън би могъл да има антивирусни свойства срещу вируса на хепатит C (HCV), но трябва да се направят още доста изследвания, за да може лекарите да знаят повече за тези негови свойства. За съжаление, до момента не са открити антивирусни свойства на белия трън срещу хепатит B! Затова, преместих темата ти в раздела "Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб".
Прегледай и другите теми от този раздел, ще откриеш много информация за белия трън. Силимаринът, който се извлича от белия трън, е основна съставка на много хепатопротектори и не е задължително да го приемаш във вид на този т.нар. "мед от бял трън", за който споменаваш. Във всеки случай, той не се използва за лечение на хепатит Б.Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия