Черният дроб > Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб

 Артишок с нанокластери - добавка за черния дроб

(1/1)

proddy:
Artichoke NanoClusters
Артишокът с нанокластери поддържа отличното състояние на кожата, осигурява на организма важни хранителни вещества. Този специален екстракт от артишок съдържа силимарин и други биофлавоноиди, известни със своите пречистващи свойства. Артишокът с нанокластери се препоръчва на всеки, който има проблеми с кожата, на всеки пушач, на употребяващите алкохол или живеещите в замърсена околна среда.
Артишокът се употребява от древни времена като плод. Листата на артишока притежават диуретични свойства и заедно с корените се използват за предпазване от атеросклероза и лечение на диабет. В миналото са го използвали при лечение на жълтеница, анемия и диспепсия.
Силимаринът и другите биофлавоноиди на артишока оказват положителен ефект при заболявания на черния дроб и защитават организма от токсини. При силна интоксикация на организма, е необходимо да се приема артишок, за да се предотвратят патологичните изменения, за да останат в норма ензимите в междуклетъчната течност, понеже силимаринът на артишока напълно разрушава токсините. Тези резултати са потвърдени от многочислени изследвания.
Напоследък в цветните пъпки на артишока е открит цимарин, сходен по свойства със силимарина. Изследванията са показали, че този екстракт способства за регенерация на черния дроб. Също така е установено, че екстрактът от артишок помага при диспептични разстройства и намалява нивото на холинестеразата, а това води до нормализиране на мастния обмен.
През 1940 години учени от Япония, Швеция и Америка при серия от експерименти установяват, че артишокът намалява нивото на холестерина в кръвта. Артишокът практически не абсорбира оловото и живака даже ако расте върху почва с такова съдържание.
В състава на артишока с нанокластери, освен артишок са включени ехинацея, нанокластери, спирулина.
Ехинацеята оказва мощно въздействие върху имунната и нервната система, мобилизира защитните сили на организма за съпротива на различни инфекции, простудни заболявания, развитие на тумори.
Спирулината, включена в състава на артишока с нанокластери, се явява допълнителен хранителен компонент. Тя е богата на белтъчини и витамини. Пигментите на спирулината притежават антиоксидантни свойства, положително влияят на общото състояние на организма. Спирулината осигурява бързо зарастване и възстановяване на повредените тъкани, понеже съдържа важни микро- и макроелементи и мастни киселини.
Нанокластери – съдействат за пълно усвояване и оптимално действие на биологично активните добавки (БАД). Насочват хранителните вещества и регулират локалната активност. Антиоксидантните свойства на нанокластерите осигуряват защита от окислителното влияние на химичните, физичните, радиационните, бактериологичните и други фактори на околната среда, нормализират електролитния баланс.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия