Черният дроб > Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб

 Продукта "Mariendistel" за регенерация на черния дроб

(1/3) > >>

petra:
 Здравейте и от мен  :D
Тук се разрових по билковите аптеки и намерих " Mariendistel " , което ми казаха ,че е много добро за регенерация на черния дроб.Някои чувал ли е за такъв препарат? Аз мисля,че става дума за " цвета на магарешки бодил " :flowers:

tedibon:
Общо взето,Петра,всичко което тук лекарите предписват, е на основата на магарешкия бодил-Хепкарсил,Карсил,Легалон,все от тръни!Така,че би трябвало да подейства добре!Има и едно дето го търсих ,но го няма в апт.мрежа-Регенил,то е комбинация от бодил и артишок,действат регенериращо и антиоксидантно!Поздрави,Теди

petra:
Здравей Теди,благодаря за отговора .
Сега ще си го запиша и днес ще го потърся в билковите аптеки,ако го няма,ще го поръчам.Само ,ако можеш да ми кажеш на коя  фирма е.

С уважение,Петра :)

tedibon:
Извини ме ,но не мога да ти кажа дали е Бг производство ,или внос!Спомням си ,че Фортекс е фирмата ,но дали е бг или само се внася от тази фирма,не знам!Аз четох реклама във вестник!Пробвай в Гугъл с името на продукта на бг,аз там съм го намирала!Поздрави,Теди

Радослав Русинов:
Здравей Петра,
Mariendistel в превод от немски означава Milk thistle, или магарешки бодил. Други наименования, които се използват са магарешки трън, бял трън, обикновен гингер. По-важното е, че главната съставка е Силимарин, който всъщност има благотворно действие върху черния дроб. Това вещество стои в основата на почти всички хепатопротектори и билкови продукти, насочени към подобряване на работата на черния дроб. По отношение на това кое растение в България всъщност се нарича Milk thistle има малко неясноти - според доста хора белия трън е различно растение от магарешкия бодил. Но това не е най-важното, защото силимарина е първопричината за създаването на такива продукти и те са базирани на него. Щом някое от тези растения го съдържа, те най-вероятно биха могли да бъдат ползвани за производството му.
Във форума можеш да прочетеш интересна дискусия за билката и за нейните качества: Информация за билката бял трън.
Това, което исках да кажа е, че няма да си купиш нещо кой знае колко по-различно от който и да е хепатопротектор, или продукт, който има Thistle или Milk Thistle в името си.

Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия