Черният дроб > Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб

 Продукта "Mariendistel" за регенерация на черния дроб

<< < (2/3) > >>

petra:
    Отново привет на всички  :)
Днес се поразтърсих по дрогериите тук и намерих : Artischocke - дражета, плюс Enzian /така пише на едната опаковка/ и Artischocke - Mariendistel комб. Всичко е на капсули и сега започвам да ги пия.
  Радо,благодаря за информацията, сега ще чета, аз съм в Мunchen и си търся пътя!?
Ако има нещо, казвайте  :) Ще си доида на 06.07 за няколко дни.
С уважение, Петя

petra:
 Забравих,ако искате опаковките мога да ги покажа на камера :bye:

Радослав Русинов:

--- Цитат на: petra в Юни 06, 2008, 14:14:45 --- Забравих,ако искате опаковките мога да ги покажа на камера :bye:

--- Край на цитат ---
Можеш да ми пратиш снимки на лекарствата на електронната поща, аз ще ги кача във форума и ще пусна линк към тях.

SN:

--- Цитат на: tedibon в Юни 04, 2008, 15:35:09 ---Общо взето,Петра,всичко което тук лекарите предписват, е на основата на магарешкия бодил-Хепкарсил,Карсил,Легалон,все от тръни!Така,че би трябвало да подейства добре!Има и едно дето го търсих ,но го няма в апт.мрежа-Регенил,то е комбинация от бодил и артишок,действат регенериращо и антиоксидантно!Поздрави,Теди

--- Край на цитат ---

Привет на всички тук!
Обръщам се към Теди...В Пловдив по аптеките има Регинил. 30 таблетки струват 6,40...Ако желаеш можеш да ми дадеш координати и ще го изпратя с удоволствие. Ще се радвам да помогна!

SN:

--- Цитат на: tedibon в Юни 04, 2008, 15:35:09 ---Общо взето,Петра,всичко което тук лекарите предписват, е на основата на магарешкия бодил-Хепкарсил,Карсил,Легалон,все от тръни!Така,че би трябвало да подейства добре!Има и едно дето го търсих ,но го няма в апт.мрежа-Регенил,то е комбинация от бодил и артишок,действат регенериращо и антиоксидантно!Поздрави,Теди

--- Край на цитат ---

Здравейте съфорумци!
Ето малко информация за Регенил, надавам се е да ви е от полза.

РЕГЕНИЛ е хранителна добавка с благоприятно въздействие върху въстановителните процеси в черния дроб. Нормализира функциите на стомашно-чревния тракт и храносмилането. Спомага за пречистване на организма от токсини, тежки метали и шлаки. Способства за намаляване последиците от нездравословно хранене и токсичните ефети на лекарствените препарати.

Всяка капсула съдържа: 70mg сух стандартизиран екстракт от бял трън (Silybum marianum) с 80% съдържание на силибин, 100mg сух стандартизиран екстракт от артишок (Cynara scolymus) с 5% цинарин.
Помощни вещества: магнезиев стеарат-3mg, аерозил-3mg.

Екстрактите от бял трън и артишок са доказано безопасни и нетоксични. Да не се приема при бременност и кърмене и при установена алергия към компонентите на продукта.

Приемат се 2 капсули на ден. Не превишавайте указаната доза!

Съставките на РЕГЕНИЛ са известни с благоприятното си въздействие върху функциите на черния дроб и стомашно-чревния тракт.
Всяка капсула съдържа: 70mg сух стандартизиран екстракт от бял трън (Silybum marianum) с 80% съдържание на силибин, 100mg сух стандартизиран екстракт от артишок (Cynara scolymus) с 5% цинарин.

БЯЛ ТРЪН (Silybium marianum)
Едногодишно до двугодишно тревисто растение, слабо разклонено, високо до 150 cm. През средновековието в Европа се прилага за лечението на заболявания на черния дроб и малария и за стимулиране на менструацията. Duke's Handbook of medicinal herbs описва неговите антиоксидантни и антивирусни свойства.
За медицински цели се използват плодовете, в чиито състав влиза етерично масло, биогенни амини (тирамин, хистамин), флавонолигнани (силибин, силидианин, таксифолин и други), смоли, минерални вещества (растението концентрира мед и селен).
Белият трън е прекрасно лечебно растение с голям спектър на въздействие. Съдържа силимарин, флавоноид с четири изомера с доказан протективен и регенеративен ефект върху клетките на черния дроб. Усилва детоксичната функция на черния дроб, повишава секрецията на жлъчката и отделянето й.
Още в Древния Рим белият трън се е използвал за лекуване на различни отравяния. Неговите свойства са добре проверени от многовековната медицинска практика. Белият трън се смята за едно от най-добрите лекарствени растения, които се използват при лекуване на заболявания на черен дроб: хепатит, цирроза, жълтеница, при увреждане на черен дроб по причина на употреба на алкохол и лекарства, действието на токсини, радиация.
Експериментални и клинични приучвания подтвърждават, че силимаринът стабилизира мембраната на клетките и добре пречиства клетките от токсини. Белият трън е един от най-ефективните хепатопротектори. Той стабилизира биомембраните на хепатоцитите, същественно повишава активността на детоксикационната и антиоксидантната система на черния дроб, като в това влиза и засилването на синтеза на глутатион. Едновременно с това се стимулира синтеза на белтъчини и регенеративните процеси, което обуславя възстановяването на повредените клетки на черния дроб. Белият трън профилактично защитава неповредените хепатоцити и повишава тяхната устойчивост по отношение на инфекциите и различни видове отравяния. Белият трън засилва образуването на жлъчка и ускорява процесите на нейното извеждане, като с това нормализира процесите на храносмилане и обмяната на веществата. Това е основание за използването на растението при остър и хроничен хепатит, цироза на черния дроб, холангит, холецистит, а също и при токсични поражения върху черния дроб, които са следствие на отравяне с различни видове химични съединения, включително алкохол, отровни гъби и лекарствени препарати.

АРТИШОК

Артишокът (Cynara scolymus) е многогодишно растение. Този представител на така наречените деликатесни зеленчуци, проникнал от Етиопия през Египет в Европа, днес се отглежда в много страни, особено в средиземноморските. За съжаление, у нас е почти непознат. Наистина за съжаление, защото недоразвитите му съцветия, обект на консумация, които представляват едри месести люспи и дебело месесто дъно, са богати на въглехидрати, витамини, ароматни вещества и други въглеводороди, изключително ценни за човешкия организъм.
Артишокът е едно от древните лекарствени растения. Той е бил известен като средство, стимулиращо пикочоотделянето. Напоследък в някои страни се предлагат редица препарати от листа на артишок, които са показали фармакологични и лечебни свойства.
Използват ги за лечение на жълтеница, камъни в жлъчката, атеросклероза. Този зеленчук е отлична храна за диабетици и болни от черен дроб.
Лечебните свойства на артишока се дължат на комплес от биоактивни вещества, най-важното от което е цинарин, съставка която не може да се открие в нито един плод или зеленчук. Цинаринът е биофлавониоид, мощен антиоксидант, като лечебно средство се използва при чернодробни заболявания, болести на жлъчката, атеросклероза, понякога и при алергии и екземи.
Екстрактът от артишок активизира дейността на стомашно-чревния тракт и е полезен при запек, тъй като усилва перисталктиката. Той спомага за извеждането от организма на токсините, солите на тежките метали и шлаките. Въздействайки на черния дроб, той стимулира изхвърлянето на отпадните вещества от дейността на човешкия организъм, а проявявайки пикочогонното си действие ускорява отделянето на излишната течност и соли.
Екстрактът от артишок е доказано безопасен и нетоксичен. В днешно време се използва като лечебно средсто в над 30 страни.
 
 
 
Поздрави: Снежи
 
 
 
 
 
 
 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия