Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - mami

Страници: [1] 2 3 4
1
Прав си, Радо, всички тестове са върху животни. Пишат, че се провеждат и с хора, но резултати няма публикувани  :smile: Но - в Хърватско е лицензиран и регистриран Мегамин (съдържащ предимно природен зеолит). Набързо прегледах, доста е популярен, продава се по всички континенти като хранителна добавка с антиоксидантен и йонообменен ефект. В сайта им има цитирани тестове върху хора с най-различни сериозни заболявания, между които и един с ''Cirrhosis biliaris '' :
Case Report # 5 - Cirrhosis biliaris
Patient: K.K.
Year of birth: 1934.
Diagnosis: Cirrhosis biliaris
Anamnesis: - Cirrhosis biliaris was diagnosticate in 1995 (clinically, laboratory, ultrasound and pathohistology) Weakness, lose vitality, tiredness and sleepless were present. From time to time pains were appeared under the right rib ark and spreading towards backside. The edema of the legs ankles was present too.

Therapy: Ursofalk 800 g daily

Megamin intake - December 1998

15 days after taking Megamin, the patient felt «stronger and stamina»
45 days after taking Megamin the edema around legs ankles disappeared while pains under the right rib ark and backside were less significant.
Ultrasound results:
Jun 1999. - the liver was slightly increased. Patient felt very well, and was able to perform normal activities without sense of tiredness,
December 1999. - the liver had normal size

http://www.megamin.net/english/about.html

и други австралийски тестове : http://aussiezeolite.com.au/health/zeolite_research_studies

2
На дроба не му е много добре от аналгина и антибиотика, затова ти е така гадно, но ще мине, важното в момента наистина е да се овладее бронхита.  Лежи и почивай колкото можеш повече, всичко това е от разстроената кръвотворна система. Казват, че колкото по - силна е реакцията на тялото  толкова по- голям е шанса да се излекуваш напълно. Да бъде! Моя доктор, когато му казах, че съм чела за хепапротекторите и искам да ги взимам, се изсмя иронично и каза, че само ще си давам парите. Не му опонирах, а си  намерих легалон и си го взимам вече трета година. Та съм на самолечение по отношение на помощните билкови добавки. С много ровене и четене (вкл. и хепатитни форуми като нашия) открих астрагалуса. Билка-елексир за имунната система, кръвните клетки, белия дроб, няма да изреждам всичко, ще ти подам два линка сама да се информираш. Благодарение на тази билка не ми намалиха и интерферона, бях на ръба, всяка седмица ме боцкаха да следят. Задържах ги неутрофилите, а след около 2 седмици започнаха да пълзят нагоре, заедно с другите клетки и така избутах до края, че и един месец в повече само с намалени хапчета. Аз си купих тинктура, тя действа най- ефективно. Не е противопоказна при интерфероново лечение, напротив. Има и други с подобно действие, например анжеликата, но астрагалуса е монер едно. Джи - пито ми беше в течение на моите билкови експерименти и не протестираше,  носех му кръвните картинки и ефекта се виждаше черно на бяло. Та с многото думи исках да ти разкажа и за тази възможност да си помогнеш. Аз след празниците ще си направя едно ПСР да видя как му  действа на вируса чесъна. Нали се слави като най-мощния природен антибиотик, антивирус и какво ли не. А в онова място на стъпалото е точката на черния дроб. Та има някаква магия, освен таласъми, надявам се да разгонва и коварните вируси. Ако не ти помогне за друго, поне грипа ще бяга от тебе. Поздрави и всичко най-добро ти желая, Ели! : :flowers:

http://www.naturalnews.com/027223_ASTRAGALUS_immune_system.html
http://www.bilki.bg/index.php?m=1&ws_m=2061

3
Ели, имаш достатъчно съвети, но и аз ще споделя как воювах с болките. Може да ти хареса метода ми. Както се сещаш с връщането на вируса се върнаха и те, плюс безсънието, плюс нервите и т.н. Прочетох за компреси с чесън при болки в стави и мускули. Ето как :  6 скилидки се бланшират във вряща вода за минута-две. Веднага се посмачкват и се слагат по 3 върху две марлички, салфетки, каквото имаш и това се лепва във вдлъбнатината на свода на стъпалата (по средата с една дума.) Отгоре завиваш с някакъв найлон, обуваш чорапки и така си лягаш. Стъпалата предварително намазваш с нещо мазно, че чесъна гори. Сутринта сваляш. Вярвай ми, така спокойно и пълноценно не съм спала сигурно и като бебе. Това бе първата реакция, здрав, дълбок сън до сутринта. После постепенно дроба спря да се обажда, все по успешно раздвижвах крайниците, все по- рядко чупех чинии. Не зная дали е само от чесъна, ваимам и алое с мед и вино и легалон. Но за съня съм сигурна, защото след 2 месеца  спрях компресите заради жегите (а и няма кой да ми каже колко време могат да се правят) и безсънието полека се върна. Но болките - не! (шшт, да не чуе дявола) Стискам ти палци да устискаш до края, малко остава! Поздрави!

4
Ели, радвам се, че си се взела в ръце. Аз някъде към 9-10 месец успях да задържа спада в кръвната картина и даже някои неща леко запълзяха нагоре. Но бях с намален рибавирин, а на своя глава си включих билкови екстракти стимулиращи дейността на гръбначния мозък, та не мога да кажа кое повлия.  Естествено джи-пито знаеше за това и нямаше против. Ако те интересува, ще ти ги напиша. Поздрави!

5
Здравейте!
Ще отговоря първо на Радослав. Не успях да открия крайните резултати от испитанията, които наскоро са приключили. Предварителните, (за първите 10 човека - 2004г ) ги има,  също през 2006 са публикувани резултати за приключилите следващи 15 човека. (Phoenix, AZ (PRWEB) December 1, 2004 -- A Japanese herbal product,
Sho-saiko-to (H09), is under a clinical phase II trial by Memorial
Sloan-Kettering Cancer Center to determine its effect on hepatitis C
patients. The preliminary results of the trial have been reported at
the 1st Annual Society of Integrative Oncology Conference in New York
on November 18th, 2004. The testing herbal product, Honso®
Sho-saiko-to (H09), is manufactured and supplied by Honso
Pharmaceutical Co., Ltd. headquartered in Nagoya Japan and branched in
Phoenix, Arizona.)
Ще намеря линковете и ще ги пусна. Сигурна съм, че имаше ефект и върху вируса. Щатите работят с ''Honso USA'' - японска фирма, главен производител на стандартизираната формула , но вече са подписали договор и с ''Tianjiang Pharmaceutical Co., Ltd.'', the largest manufacturer of standardized granule herbal products in China - най- големия производител в Китай.
За доставката - много сайтове има за интеренет продажба, исках да вмъкна снимки на опаковките, но не става, ще посоча линкове:
http://www.treasureofeast.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=1238
http://www.happyherbalist.com/browseproducts/H09-(Sho-Saiko-To--SST)--Granules.HTML
http://www.happyherbalist.com/browseproducts/Liver-Kampo-Tablets.html
http://www.honso.com/H09.php
http://www.greenbaseonline.com/Minor-Bupleurum-Granule-100602
http://www.tjskl.org.cn/sale-xiao_jiang/
http://www.forresthealth.com/h09-minor-bupleurum-formula-42-pkts.html
http://www.nextag.com/sho-saiko-to/stores-html
http://www.amazon.com/Karuna-Sho-Saiko-To-60C/dp/B0025Q3EPA
http://www.acuatlanta.net/karuna-sho-saiko-to-60-capsules-p-29465.html
http://karunahealth.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=KARUNA_flypage.tpl&product_id=98&category_id=16&option=com_virtuemart&Itemid=61
http://www.vitasprings.com/hepzone-sst-sho-saiko-to-180-capsules-honso-usa.html
С една дума, дистрибутори има, но трябва да се провери кои от тях доставят в Европа, защото  аз търсих за Африка. ''Амазон.ком '' също го продават, но техните цени бяха най-високи.
Поздрави!

6
Споменах го това чудо преди, но то се оказа  сериозно и реших да отворя тема за него.  Става въпрос за китайската билкова формула известна на запада като
''MINOR BUPLEURUM COMBINATION'', ''Sho-saiko-to (TJ-9)'' в Япония, или ''XIAO CHAI HU TANG'' е подобието на китайското наименование. Няма да превеждам наред , а ще се спра на  клиничните  изпитания в Щатите и някои доклади:

Effects of the Japanese Herbal Medicine ‘‘Sho-Saiko-To’’ (TJ-9)
on In Vitro Interleukin-10 Production by Peripheral Blood
Mononuclear Cells of Patients With Chronic Hepatitis C
MASAYOSHI YAMASHIKI,1 AKIRA NISHIMURA,2 HIROYUKI SUZUKI,3 SEIGO SAKAGUCHI,4 AND YOSHITANE KOSAKA1
‘’Шо-сайко-то се състои от 7 билкови компонента. В Япония е масово предписвано на пациенти с хронична вирусна инфекция на черния дроб. Знае се, че подтиска развитието на чернодробния рак и притежава макробиотичен ефект, но начина му на действие не е напълно изяснен. ‘’
Следват 8 страници  описание на изследванията с докторска терминология, тъй, че няма да правя и опити за превод, а ще извадя по-познати думички :
‘’TJ-9, който  в Китай е бил използван при лечение на пиретични заболявания е добре известен с постепенното подобряване на субективните симптоми и анормални функции на черния дроб при пациенти с  хронично вирусно заболяване на черния дроб.’’
В Я пония е официално одобрено и се използва от японските лекари, практикуващи западна медицина повече от 20 години.
Днес е известно, че IFN (интерфероновото лечение) е неефективно при напреднал активен хроничен хепатит С. Затова докладът на Ока и др. за клиничната ефикастност на TJ-9 е привлякъл вниманието. В тяхното проучване 260 пациента с чернодробна цироза са били разпределени съоъветно в група TJ-9, или без   TJ-9 и техните клинични курсове са били наблюдавани в продължение на 5 години. Резултатите показват, че TJ-9 значително възпрепятства развитието на рак на черния дроб при пациенти с ‘’не Б’’ цироза и има значителни макробиологични ефекти. Един от главните му фармацефтични ефекти е, че цялостно и постепенно подобрява биологичния защитен механизъм чрез въздействието си върху имунната и нервната система.
    Ние докладвахме, че TJ-9 може да подобри намалянето на продуктивните нива на IL-1b, IL-6 и granulocytemacrophage colony- стимулиращ фактор при пациенти с хронично вирусно заболяване на черния дроб и че TJ-9 може силно да предизвика полезни цитокини, като туморнекротичен фактор и гранулоцид колония стимулиращ фактор при HCC пациенти.''
   Накратко, отнася се за проучено, познато и с успех използвано в медицината лекарство. Ето линк към сайта, има и други публикации по темата : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9185758

 И което е по- важно, информационният сайт на  клиничните изпитания в Щатите, последно допълнен  на 15 февруари тази година :
‘’ Effects of the Japanese Herbal Medicine “Sho-saiko-to” (TJ-9) on Interleukin-12 Production in Patients with HCV-Positive Liver Cirrhosis : http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00590564
Поздрави!


 

7
''...а лекарите просто предписваха какво ли не и твърдяха ,че всичко ще помогне...''

''Не минаваше и ден в който да не търсихме и да не изпробвахме нови медикаменти, добавки, лекарства...''

Какво да добавя, то е ясно за всеки - писалият тези редове си няма хабер от хепатит.

8
Предстои ми лечение / Re: И отново тук
« -: Декември 08, 2011, 14:56:25 »
Дани, приеми и моите съболезнования. Да почива в мир, била е  щастлива майка, защото е знаела, че е обичана!

9
Здравейте!
И аз се съмнявам, че някой лекар  ще поеме отговорността да одобри приемането на нещо, с което той не е запознат. И не мисля, че лекарството е в свободна продажба, т.е опираме пак до лекарски контрол и рецепта. Междувременно аз проучвах китайската формула, за която споменах, и ще отворя нова тема в ''алтернативно''. За нея има информация (западна) колкото си щете. Набавих си вече 2 опаковки, но преди да осигуря за пълен курс не мисля да започвам. Поздрави!

10
За виното:
В дневната доза от 3 супени лъжици смес, количеството на виното е 1.5 с.л. За сравнение, лечебната му доза, препоръчвана от лекарите е 1 винена чаша на ден. Или с една дума аз не се притеснявам. Тази рецепта от мед, алое, вино също е дадена от лекар (д-р Желязков), макар и не специално за хепатит, а за общо укрепване и подсилване на имунната система. 
Поздрави!

11
Бихте ли споделили в какви дози и как пиете алоето? Аз също го започнах преди 2 месеца, но смесено с мед и вино в съотношение 1:2:3, по супена лъжица 3 пъти на ден. Чувствам се по- добре.

12
Радвам се за тебе, добре изглеждат тези резултати! Пълен успех!

13
Предстои ми лечение / Re: И отново тук
« -: Ноември 10, 2011, 20:56:12 »
Пълен успех!  ю :fight:

14
На официалната им страница освен този и-мейл адрес няма нищо друго за контакт : info@raen.ru
Аз изрових и китайска билкова рецепта, популярна даже повече от тръна. В източните страни (и не само там) от едно време се лекуват с тези билки, най-продаваното билково лекарство в света едва ли не.  В щатите са провели клинични изпитания (обнадеждаващи) и  е много търсена, особено от неуспели с традиционното лечение. Както се досещаш в българския нет не я открих. Ето за какво става въпрос:
Minor Bupleurum  - англ;
xiao chai hu tang - кит;
sho-saiko-to - японски;
•   TJ-9 ;
и разни вариации на горните наименования:   
•   hsiao chai hu tang
•   shosaikoto
•   syo saiko to
•   xiao-chai-hu-tang
•   shosaiko-toh

Съдържа следните билки:

Bupleuri, Rx [chai hu]

Scutellariae, Rx [huang qin]

Pinelliae, Rz [ban xia]

Zingiberis Recens, Rz [sheng jiang]

Ginseng, Rx [ren shen]

Glycyrrhizae, Rx [gan cao]

Zizyphi Jujubae, Fr [da zao]

Което и име да напишеш, търсачката ще те отрупа с отговори, в енциклопедиите също има подробно описание. Аз от доста време търся начини да си го доставя това лекарство. В Южна Африка също е проблем, няма го на пазара. Поздрави и успех!
 :flowers:


15
Но ми хрумна първо да преровя списъка с откритията - и воала:

Диплом №245

СВОЙСТВО АЛЬФА-ФЕТОПРОТЕИНА ПОДАВЛЯТЬ ИНДУЦИРОВАННУЮ ПАТОЛОГИЧЕСКИМ ПРОЦЕССОМ ПРОЛИФЕРАЦИЮ РАЗНОГО ТИПА КЛЕТОК И ВЫЗЫВАТЬ ИХ ГИБЕЛЬ У ЧЕЛОВЕКА И ЖИВОТНЫХ

РАЗДЕЛ   АВТОРЫ   КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА
биология и медицина   Черешнев В.А. академик, Васильев Н.В. д.м.н., Родионов С.Ю. к.м.н.   патологческий процесс,синтез ДНК и РНК,клеточные белки
ПОДРОБНЕЕ

Приоритет открытия
1991 г.

Формула открытия
Установлено неизвестное ранее свойство альфа-фетопротеина подавлять индуцированную патологическим про­цес­сом пролиферацию разного типа клеток и вызывать их гибель у чело­ве­ка и животных, обусловленное его способностью снижать в клетках синтез ДНК и РНК и специфических клеточных белков, оказывать мембрано­токсический эффект и активировать популяцию Т-супрес­соров/киллеров.

Литература
Заявка на открытие № А-291 от 25 августа 2003 г. (Международная академия авторов научных открытий и изобретений).
Павлов В.А., Слепушкин В.Д., Родионов С.Ю., Васильев Н.В. Соматический эмбриогенез как возможная основа злокачественного роста // Бюллетень СО АМН СССР, 1991, № 2, с. 96-101. — Приоритетная публикация.
Алехин Д.И., Фокин А.А., Родионов С.Ю. и др. Первый опыт применения альфа-фетопротеина у больных молодого возраста с дистальным поражением артерий конечностей // В кн.: Неотложная хирургия заболеваний сердца и сосудов. Челябинск, 1997, с. 25-26.
Васильев Н.В. Актуальные вопросы клинической и экспериментальной онкологии. Томск, 1982, с. 268.
Кеворков Н.Н., Шилов Ю.И., Ширшев С.В., Черешнев В.А. / Гормоны репродукции в регуляции процессов иммунитета. Екатеринбург: “Наука”, 1993.

Страници: [1] 2 3 4

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007