Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Silvi

Страници: [1] 2
1
Забавни теми / В свободното време
« -: Декември 05, 2008, 19:50:00 »
     Дъщеря ми освен, че е студентка във втори курс, запълва свободното време с любимото си занимание - обича да се снима. Пускам линк с нейната страница. На снимките е с новата си визия по отношение на прическата, защото по обясними причини се раздели с дългата коса, но аз й така си я харесвам. До сега има участия в заснемането на няколко видеоклипа. :)

http://www.eslinemodels.com/model.php?lang=bg&cat=3&page=6&id=969

2
  Скъпи приятели,

             Днес за мен е особено щастлив ден!!!! Днес станаха готови резултатите от ПСР - шест месеца след приключване на лечението, вирусът не се засича в кръвта!!! Вече мога да кажа, че дъщеря ми е провела успешно лечение. Много съм развълнувана и не мога да пиша нищо повече. Този резултат го чаках 3 години!!!
                                               С уважение и благодарност на всички вас за подкрепата: Силвия

             

3
    ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ТЕДИ!

     ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ, УСПЕХ И МНОГО ЛЮБОВ!  :flowers2:
     ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!   :love5:

             СИЛВИЯ:  :flowers:

4
   На тази статия попаднах и много ме впечатли.
Цитат
Използването на бои за коси увеличава риска от лимфома – рак на кръвта, установиха онколози от Йелския университет.
Те са изследвали здравословното състояние на 4 461 пациенти с подобна диагноза и 5 799 здрави, предаде ИТАР-ТАСС.
Сред участниците в проучването 75% от жените и 10% от мъжете поне веднъж в живота си са боядисвали косите си.
Лекарите са открили, че боите за коси увеличават риска от ракови образувания на кръвта с 30%, включително хронична левкемия и фоликулярен лимфом.
Веществата в боите най-често са водели до фоликулярен лимфом – неизличима форма на рак с висока степен на злакочественост, регистрирали учените.
Също така е било отбелязано, че рискът от опасни заболявания е бил по-нисък сред хората, които използват бои с черен цвят.


http://www.dnes.bg/article.php?id=53236

5
            Ново лечение за хроничен вирусен хепатит B за България, което намалява количеството на вируса в кръвта по време на лечението до неоткриваеми стойности, е било представено на тазгодишните Софийски хепатологични дни, проведено в София в края на тази седмица:

http://www.zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=gyR9UB%2FIyfE%3D

На пресконференцията са присъствали гастроентеролози от цялата страна!

           


6
           Здравейте приятели,

           Още не е изминал един месец, след приключване на лечението на моята дъщеря, а тя вече се чувства съвсем добре!!!!!! :)
           Днес си пристигна от София и цяла вечер се разхождахме, пазарувахме, говорехме......... :-* Наистина се чувства много добре, вече няма никакви оплаквания. Не е напрегната или нервна, не я боли глава, стави, мускули, не се чувства отпаднала. Дори за момент не я видях да полегва, както обикновено правеше по време на лечението.
            По-бавно ще стане напълното възстановяване на косата, въпреки че вече косата й се е доста посгъстила. Поникват нови коси, но са още късички - 5-6 сантиметра. За нейна радост, "новата" коса е права, защото тя беше със силно чуплива коса и винаги я изправяше с преса. Мой близък й донесе от САЩ стимуланти за възстановяване на коса: NIOXIN и NUTRI-OX. Сега основното ще е грижа за косата.
            С една дума казано, тя е ДОБРЕ!!!!!!!!!

                                                       Силвия
           
           

7
    Скъпи приятели,
    Днес съм най-щастливата майка  :). Резултатите от качествения HCV RNA са ОТРИЦАТЕЛНИ!!!!!!!!!!!!!
    Заплаках от радост още на телефона, когато лаборантката ми каза "теста е отрицателен"!!!
    От вълнение не мога да пиша повече, само искам на всички вас да пожелая такъв резултат!!!!!!!!

              Силвия

8
      Скъпи приятели,
    Вече мога да пиша в раздел "Завършено лечение". Последната инжекция интерферон е вече история. Днес направиха биохимични изследвания и пълна кръвна картина на моята дъщеря.
    Това са резултатите:
    Хемоглобин - 118 малко под референтните стойности
    Еритроцити - 4,14 малко под референтните стойности
    Левкоцити - 3,4 малко под референтните стойности
    Тромбоцити - 145 в норма
 
    Биохимичните изследвания всички са в норма:
    АСАТ - 17
    АЛАТ - 14
    ГГТП - 21
    АФ - 160
    Общ белтък - 74,9
    Албумин - 42,8
    Креатенин - 23 - само този показател е под норма, референтните стойности са от 44 до 133
    Кр. захар - 4,2
    Урея - 4,6
    Пикочна киселина - 275,1
    Холестерол - 3,35
    Триглицериди - 1,63
     
     До тук всичко е много добре. С вълнение чакам да излезе резултата от ПСР, т.е. НАЙ-ВАЖНОТО изследване. На 09.05.2008 г. ще й вземат кръв в "ИВ. Рилски" за качественото определяне на HCV RNA. Нямам представа след колко дни ще излезе резултата. Сърцето ми се е "свило на топка" в очакване. Силно се надявам и вярвам, че всичко ще бъде добре.
     Когато резултатите са готови ще пиша веднага.
                                     

9
Цитат
Австралийски учени съобщиха, че хапчетата, които се приемат срещу високо кръвно налягане, биха могли да се адаптират, за да помагат на хора с наднормено тегло да отслабнат, предаде ДПА, като се позовава на в. "Сидни морнинг хералд".


http://health.actualno.com/news_160795.html

10
 Това е интервю, дадено от проф. Захарий Кръстев, ръководител на Катедра по вътрешни болести, началник на Клиника по гастроентерология:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=246796

Цитат
Само 30 процента от тези, които приемат много алкохол имат чернодробно увреждане. Тези 30 процента живеят кратко, жените живеят около 40 - 50 години, това каза в рубриката “Доктор – ох, боли!”, осъществена с подкрепата на Actavis, проф. Захарий Кръстев, ръководител на Катедра по вътрешни болести, началник на Клиника по гастроентерология. Как да се предпазим, как да се лекуваме от хепатита и каква е съдбата на болестта, можете да научите от интервюто на Ники Кънчев с проф. Кръстев:

Какво означава гастроентерология?

Гастер означава стомах, ентеро означава вътрешно, значи стомах и черва. Гастроентерологията в широкия смисъл е като „психиатрията на вътрешната медицина”, защото усещанията минават оттам. В гастроентерологията влиза и хепатологията, черният дроб и панкреасът.

Ще цитирам българския композитор Кольо Карамфилов, който казва: „Черен дроб се композира”, имайки предвид, че го композира и с храни, и с напитки. Има ли основание за такава метафора? Кои храни и напитки са основните врагове на черния дроб?


Голямото количество алкохол, ако той е менте, защото не може да се изчисти. Черният дроб освен че е голямата лаборатория на целия организъм, всички вещества, които влизат отвън, той е длъжен да ги направи такива, че нашият организъм да ги понесе. Той ги био-трансформира, трябва да ги направи неагресивни. Алкохалът-менте не може да го изчисти, а другият поне на преработката, но това не пречи на алкохола да уврежда други органи.

Защо алкохолиците живеят толкова дълги време?

Само 30 процента от тези, които приемат много алкохол имат чернодробно увреждане. Тези 30 процента живеят кратко, особено жените живеят около 40 - 50 години. Всяка година ми умира по една жена между 35 и 45.

Друга сериозна болест, която поразява стомаха, е хепатитът. Можем ли да кажем, че има нарастване на тази болест, каква е съдбата на болестта?

Хепатитът поразява не стомаха, а корема, защото поразява черния дроб. Хепатит означава възпаление на черния дроб. Известни са различни хепатити. Най-общият хепатит, за който най-много се знае, това е хепатит А, това е хепатитът на децата. Умрял от хепатит А почти няма. Обект на вниманието на лекарите са хроничните увреждания от хепатитите. Тези хепатити са били остри и това са хепатит B и хепатит C. Сега акцентът е хепатит C, той е между наркоманите. До 70 процента от наркоманите се заразяват от този вид хепатит до третия месец от венозна наркомания или от шмъркане. 80 процента от тях хронифицират и след 30 години ще направят цироза и рак на черния дроб. Другият хепатит, от които почти няма лечение, самоизлекуването е голямо, това е хепатит B. Той е по-известен с по-стара история. При хепатит B 90 процента от хората оздравяват сами. Аз съм изследвал София, 30 процента от нас са боледували от хепатит B, но само малка част са болни и там трябва да има ваксини.

Значи може и да не си боледувал, най-добре е да си ваксиниран, за да се предпазиш от хепатит B.

11
Здравейте,

 Клиника по инфекциозни болести към Военномедицинска академия предоставя БЕЗПЛАТНО ново най-съвременно лечение на хепатит С.
Препоръчителните критерии за включване в програмата за лечение са:

-          пациенти с хепатит С, генотип 1;

-          пациенти, преминали неуспешно лечение с пегилиран интерферон и рибавирин;

-          пациенти, които не приемат токсични или упойващи съзнанието вещества.

 Участието в програмата за лечение е ДОБРОВОЛНО. Всички желаещи ще преминат през допълнителни изследвания преди включване в програмата.

 Поемат се всички разходи по клиничния престой и лечението. За пациентите от провинцията се поемат и пътните разноски.

За записване: от 21 април (понеделник) до 25 април (петък), Клиника по инфекциозни болести към ВМА, д-р Попов, 0888 517 529

 

За повече информация: 0700 10 515 (всеки работен ден от 13:00 ч. до 17:00 ч.)

 

Поздрави, ХЕПАСИСТ

  П П : Това съобщение получих на електронната поща.
                                     Силвия

12
                             Скъпи приятели,

     Във форума мога да споделя и болка, и радост, и успех, защото знам че ще ме разберете. На моята дъщеря й остават само последни три инжекции от 48-седмичен курс на лечение. Почти е края, а аз не спирам да изпадам в паника при всеки възникнал проблем по време на лечението. Тази вечер съм силно обезпокоена, след няколко телефонни разговори с дъщеря ми. Изпаднала е в депресивно състояние: плаче по телефона, че се чувства много отпаднала и уморена, не може да свикне с "лудницата" в София, уморяват я дългите разстояния, чувства се самотна и други подобни битови неволи. В такива моменти се чувствам безпомощна да й помогна, правя жалки опити да я успокоявам, но едва ли постигам нещо. От понеделник излизам в отпуск 11 дни, така че по време на ваканцията да съм с нея и съответно след последната инжекция да отидем заедно до лабораторията за ПСР-а.
    Смятате ли че, след края на лечението отново ще имам същото усмихнато, жизнерадостно, весело и спокойно дете. С нетърпение очаквам края на това изпитание, но колкото повече наближва, все повече ми се струва че не идва. С усещането съм, че този труден период от живота на семейството ми е безкраен. Освен това, докато не излязат резултатите от ПСР-теста ще се полудея.

13
Поздравления и честитки / Честит 7 април
« -: Април 07, 2008, 20:51:00 »
   Честит 7 април на един от най-новите ни членове - onogur. Честитя празника и на всички съфорумци, които работят в сферата на здравеопазването! На всички желая здраве, личен и професионален успех!
                            Силвия

14
        Тази моя публикация е предназначена за всички, на които им предстои лечение. Смятам, че ще бъде полезна, защото знам, че при диагностициране на хроничния хепатит и при предстоящото лечение настъпва едно объркване, стрес, незнание…. Минала съм по тоя път и ми беше много трудно, търсех информация от лекари, но информацията беше оскъдна, разпокъсана, несистематизирана, ДОКАТО НЕ ОТКРИХ ФОРУМА. Тук получих отговор на всички въпроси, свързани с хепатита.
       И така по темата. По време на интерфероново  лечение на вирусни хепатити има опасност от отключване на всички хронични заболявания. Едно от тях е хроничния пиелонефрит. Моята дъщеря е с хроничен пиелонефрит от 5 – 6 години. Това го споделих с лекарите от гастроклиниката още при първичния преглед. Предупредиха ме че, до започването на лечението трябва да се вземат мерки за премахването на хроничната инфекция.
       Изписаха й, преди да започне лечението с интерферони да направи 3-месечен курс с Уростим от 50 mg - лекарство с принцип на действие, като на ваксините, за повишаване на имунната защита. UROSTIM представлява полибактериален имуностимулатор, който повишава естествената резистентност на организма и специфичния имунитет към различни инфекции на урогениталния тракт чрез стимулиране на хуморалните и клетъчни фактори на имунната система. Предназначен е за имунотерапия и имунопрофилактика на остри и хронични заболявания на урогениталния тракт. Особено се препоръчва при цистити, пиелонефрити, уретрити и др.
       Другата препоръка от лекуващия лекар беше профилактиката, преди и по време на интерфероновото лечение, която включва:
      - повишен прием на течности и намаляване на водните загуби при повръщане, висока температура и др...;
      - да се ограничава солта и подправките;
      - повишаване на имунната защита на организма посредством приемане на витамини, пълноценна храна;
     - да се приема обилно количество топли течности: чай от мента, лайка, шипки, плодови сокове, разредени компоти. Полезно е пиенето на слабоминерализирани води, като за уратни и оксалатни камъни се препоръчват алкални води от Хисар, Момина баня, Горна баня, Меричлери, Боримирци, а при фосфатни камъни - вода от Михалково;
    - храната трябва да бъде лека, безсолна, без лютиви, пикантни и дразнещи подправки, с повече употреба на плодове и зеленчуци /изключват се спанакът, киселецът, лападът/.
      Моят съвет е, на който му предстои лечение с интерферони и има урологични или бъбречни заболявания, предварително да си направи изследвания на кръв, урина, ехография и разбира се да се консултира с нефролог или уролог.
      По време на лечението с интерферони на моята дъщеря, не я отминаха проблемите с бъбреците. На няколко пъти беше с бъбречни кризи, макроскопска хематурия /наличие на кръв в урината/. Ситуацията овладявахме с включване на системи със спазмолитици.  Но при една от поредните инфекции  на бъбреците, протичаща с висока температура, болки, повръщане се наложи да пие антибиотик.
Освен това, искам да добавя, че е необходимо да “се справите” и с всички други хронични заболявания, ако имате такива. Моята дъщеря беше и с хроничен тонзилит – възпаление на сливиците и преди лечението я оперираха. Опрерацията на сливиците трябваше да стане много по-рано, заради пиелонефрита, но все ни беше страх, но сега нямаше друг избор.
        На всички успешно и безпроблемно лечение!

15
   Бихте ли ми казали каква е дневната доза на Copegus, която Ви е изписана? Моята дъщеря е с тегло около 40-42 кг и приема 2 х 2 таблетки Copegus 200 mg - т.е. 800 mg дневно. Това е дозата, която й беше определена допълнително от гастроклиниката, а по протокол е изписано 5 таблетки дневно /1000 mg/. В края на лечението ще има доста неизпити филмирани таблетки Copegus 200 mg и не зная, дали е необходимо да ги връщам някъде.

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007