Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Mira_Dimitrova

Страници: [1]
1
Здравейте!
С хроничен хепатит Б съм и обмислям лечение с тенофовир,но това което ме интересува е как стоят нещата с евентуална бременност. Знам, че при лечение с интерферон, трябва да мине период от около 6 месеца след края на лечението преди забременяване. Но не ми стана много ясно какво е положението при нуклеотидните аналози, въпреки че изчетох статията  в сайта за лечение на хепатит Б през бремеността. Интересува ме, ако започна лечение, ще мога ли да го прекъсна в един момент, когато с приятеля ми решим да работим по въпроса за детенце и  след раждането пак да го продължа ?Или трябва да изчакам края на лечението, но как при условие че може да се наложи лекарствата да се пият години наред? Преди няколко месеца бях на консултация при доц. Антонов и тогава решихме, че въпреки че съм с висока виремия(последен ПСР - почти 4 млрд. копия),но с фиброза А0 Ф1 и ензими в норма, е по-добре да си следвам естествения ход на нещата- първо да родя и след това да започвам лечение. Но тъй като в последните месеци ензимите ми започнаха да растат и АЛАТ вече е 100, започнах сериозно да се замислям дали не рискувам да увредя сериозно черния си дроб, отлагайки лечението. Сега ми предстои нов ПСР и след него сигурно пак ще се наложи консултация с Антонов, но ми се щеше да чуя и вашите мнения.Ако отложа лечението с 2-3 години,докато дай Боже забременея и родя,  дали високата виремия и високите ензими ще нанесат сериозни поражения?А ако започна лечение, колко ли години може да отнеме, а аз не искам да отлагам прекалено много раждането на детенце. Ще съм благодарна, ако някой вече е минал по този път и е имал същата дилема, да сподели.


Поздрви,
Мира

2
Здравейте!
Интересува ме дали някой е посещавал д-р Атанас Михайлов-хомеопат или поне дали има някакви отзиви за него?
Днес попаднах на книгата му "Въведение в природолечението", в която той твърди, че е напълно възможно да бъдат излекувани хепатит Б и С само с хомеопатични средства, в комбинация с билколечение и диета. Дори има поместени 2 случая, на излекувани от него пациенти - единият с хеп. Б, който е "успял да изчисти австралийския антиген само  за 1 месец с хомеопатия"(цитирам по памет) , а другият пациент е бил с хеп. С и на интерферон, но също е приемал хомеопатично лекарство(Phosphorus, ако не се лъжа), и също за съвсем кратко време е успял да се излекува. Изчела съм доста неща във форума  и знам колко е малък шанса да се изчисти австр. антиген дори и след лечение с интерферон, и съм малко скептична че е възможно само с хомеопатия и билки това да се постигне, и то за 1 месец. От друга страна знам, че д-р Михайлов има доста добра репутация и дългогодишен стаж, така че ще ми бъде интересно да прочета и други мнения за него.
Ако някой има интерес , утре мога да публикувам и цялата статия за хроничния хепатит от книгата,тъй като в нея дори има  поместен и режим на лечение с препоръчаните от лекаря хомеопатични лекарства  и билкови средства с примерен дневен прием.
Поздрави :bye2:

3
Моята история / А сега накъде?
« -: Ноември 09, 2009, 15:57:12 »
Здравейте!
С хроничен хепатит Б съм и днес си получих резулатите от биопсията, която ми направиха в Токуда и те най- общо са следните:
   фиброза - 1, mHAI=2, минимален хроничен Б-вирусен хепатит с погранична и лобуларна активност. Всички останали изследвания, които ми направиха са в норма, с изключение на билирубина, който е 31.8 при референтни стойности 3.4-21. АСАТ и АЛАТ са в норма и HBV-DNA - 10 800 000 IU/ml.
   И тук започват терзанията ми: Д-р Балабанска ми препоръчва лечение с Бараклуд, но ми каза и че тъй като съм с нормални трансаминази Здравната каса поне засега няма да ми отпусне лечение. Посъветва ме ако мога сама да си осигуря лечението, което обаче за мен е напълно непосилно при условие че тези лекарства трябва да се приемат най-малко 1-2 години. Другият ми вариант е да стоя и да  "дебна" АСАТ и АЛАТ за евентуално повишение и тогава да се надявам за лечение от касата. Като се има предвид обаче, че досега винаги са ми били в норма, незнам доколко мога да разчитам на това. Това което най-много ме притеснява е високото вирусно натоварване. Незнам при това ниво и при условие, че не се предприема никакво лечение, какво да очаквам от гадния хепатит? Всъщност точно това ме интересува - какви може да са последствията от този вирусен товар, ако не се лекувам? Има ли опасност чернодробното ми увреждане да се задълбочи и в какви срокове може да се случи това?
И още един въпрос - Д-р Балабанска ми спомена, че февруари се очакват някакви промени в изискванията на Здравната каса за лечение на хепатит. Знаете ли нещо за това и мислите ли, че мога да се надявам тогава да отпаднат изискванията за повишени трансаминази за да бъде отпуснато лечение?
Ще съм  благодарна за всеки ваш съвет или мнение, тъй като съм в пълна безизходица и нямам ни най-малка идея какво да предприема оттук нататък !

4
Здравейте! Интересува ме има ли публикувани някъде критериите, по които Здр. каса решава в кои случаи се отпуска лечение за хепатит Б или това се решава за всеки пациент персонално? Всъщност питам това, тъй като аз съм с хроничен хепатит Б и след направена биопсия лекарката ми каза,че тъй като съм с ниска степен на фиброза - Ф1 и тъй като трансаминазите ми винаги са били в норма, здр. каса няма да ме одобри за лечение,защото техните изисквания са фиброза поне втора степен и повишени АСАТ И АЛАТ 1.5- 2 пъти над нормалните нива.Проблемът е обаче, че вирусното ми натоварване е доста високо - над 10 млн. копия и сега се озовавам в ситуация, в която май ми остава варианта да си стоя и да чакам чернодробното ми увреждане да стане "по-сериозно",за да ми отпуснат лечение,защото другия вариант сама да си плащам лечението е непосилен за мен. Така че в момента съм в пълна безизходица и всеки ваш съвет или мнение ще ми бъде много полезен. :bye2:

5
Здравейте! С хроничен хепатит Б съм и вчера ми беше направена биопсия като резултатите от нея ще бъдат готови след около седмица. От разговорите ми с моята гастроентероложка досега  бях с настройката,че след биопсията ще започна лечение с интерферон. Д-р Балабанска, която ми направи биопсията (и която е страхотен човек и специалист) ме изненада обаче като ми каза, че най-вероятно ще трябва да се лекувам с нуклеотидни аналози - ентекавир или тенофовир, тъй като имам високо вирусно натоварване - 10 800 000 IU/ml. Доколкото аз разбрах, ровейки се из форума и други сайтове, лечение с тях се предприема при нива  над 20 млн. копия или при неуспешно лечение с интерферон.Така или иначе подробно ще коментираме вариантите за лечение с д-р Балабанска , след като излезнат резултатите от биопсията, но ми се ще да прочета и някое ваше мнение дали нуклеотидните аналози са наистина по-подходящи за мен.

6
Моята история / Нов член с хепатит Б
« -: Октомври 06, 2009, 17:28:46 »
Здравейте и от мен!
Аз съм поредният нов член на форума с хроничен хепатит Б. Преди близо 4 години, след като приятелят ми беше приет в болница с остър хепатит Б и след съответните изследвания, които направих(HbsAg - положителен и AntiHbe - положителен)  бях диагностицирана с хроничен хепатит Б. Последва доста дълъг период от време, в който единствено следях нивата си на АСАТ И АЛАТ, и тъй като те винаги бяха в нормални граници, други изследвания не ми бяха назначени. Едва преди 1 месец, след като отидох при д-р Пенкова ( гастроентеролог от Стара Загора) , тя ми пусна HBV-DNA и вчера получих и резултатите си,които май не са много обнадеждаващи - 10 800 000 lU/ml. Сега ми предстои чернодробна биопсия в болница "Токуда" и колкото и да не ми се ще да си го призная, доста ми е притеснено. Радвам се обаче, че благодарение на хората,които споделят опита си тук във форума, мога да намеря отговор на въпросите си относно хепатита и това което ми предстои. Ще бъда благодарна,ако някой преминал през биопсия в тази болница ми даде малко повече информация какво да очаквам.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007