Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - kammy

Страници: [1]
1
Хайде и ние тук.Започнахме новото лечение :smile:.
Нуклеозиден аналог,наложителен при релапс на хепатита няколко месеца след уж успешно завършило лечение с Пегасис.Наложителен,защото си имаме напреднала фиброза и влошено общо състояние на организма :crying2: - ужасна постоянна умора,тежест в черния дроб и всички екстри,съпровождащи обострен хроничен хепатит.
В тази тема съм описала всичко,предхождащо настоящото лечение.

Днес мъжът ми взе първото хапче Тенофовир.
Първо искам да изкажа огромна благодарност на yty :flowers:.
Благодарение на добрата й воля да сподели във форума информацията,че Тенофовир се продава в Румъния на доста по-ниска цена,го взехме наистина изгодно.270 евро излезе опаковката,спрямо 500 в Германия и 450 евро в Гърция.
Стискайте палци всичко да върви добре,защото след релапса в следствие на Пегасиса сме настроени леко скептично към всичко :ashamed2:

При това лечение няма какво толкова да се пише,както при интерферона.Ще си прави изследвания всеки месец и ПСР всеки 3 месеца.Всичко трябва да си заплащаме,естествено,защото касата няма пътека за Тенофовир :angry3:.Така и не го приеха в новия позитивен списък за лечение на хепатит.
Лекарството не дава странични ефекти.Пие се по едно на ден всеки ден,като пропускането дори на 1 хапче може да е фатално и да доведе до нов релапс/това по думите на доцент Антонов/.

Започваме лечението с изходни изследвания:АЛАТ-214,АСАТ-95,ГГТ-69.HBV DNA-3 300 000 000 копия/мл.ПКК-всичко в норма.Глюкоза,креатинин,АФ,CRP-в норма.

Това е засега.Ще пиша за всяко ново нещо,което става покрай лечението :wink3:

2
Здравейте.
Със съпруга ми се спряхме на двама специалисти в Германия,които се занимават с хапатит.

Prof. Dr. Stephan Urban
Leiter der Forschungsgruppe Hepatitis B-Virus
Abteilung Molekulare Virologie des Universitatsklinikums Heidelberg
Tel. +49-6221-56-2910
E-Mail: Stephan.Urban@med.uni-heidelberg.de

Medizinische Hochschule Hannover
Carl-Neuberg-Str. 1
30625 Hannover
Prof. Dr. med. Michael Peter Manns
http://www99.mh-hannover.de/kliniken/gastro/gastro.htm

Някой да е чувал нещо за тях?
Въпроса ми е насочен основно към тези от вас,които живеят и се лекуват в Германия и към всеки,който знае нещо по въпроса.
Всякакви мнения ще са ми полезни :girl_angel:

3
Здравейте на всички отново :)
Не съм пислала от година във форума.Виждам,че се разрастнал много/което не е много добре/,има страшно много нова ценна информация :smile:Благорадя на всички,които се грижат да сме осведомени.

Съпругът ми е хроничен хепатит Б с положителен HbeAg.Започна лечението с Пегасис с активност 250 000 копия/мл -А 2,и увреждане на дроба Ф 2,5.С доста завишени ензими.

Завърши лечението си в края на октомври миналата година.Това е темата,която започнах за неговото лечение преди време.
Всичко беше много добре,резултатите бяха добри и след лечението.
ПСР на 5-я месец от започването на Пегасиса беше отрицателен.Ензимите бавно и трудно влязоха в норми,но все пак влязоха 2-3 месеца преди края на лечението.
След последната инжекция ПСР беше 220 копия/мл.

Антонов ни поздрави за резултатите.Каза,че лечението е завършило успешно.Според него не било нужно да пие никакви хепапротектори/преди пиеше Легалон/.Да си прави чернодробни ензими веднъж на 6 месеца :fool2:.Това ми беше много странно,за 6 месеца ензимите могат да варират доста.И то при положение,че си има сериозно увреждане на дроба.
Мъжът ми си прави все пак ензими преди Нова година.Добре бяха.

Онзи ден прави пак контролни.Мнооого лоши резултати.АЛАТ-220 :shocked1:.Направо бяхме в шок.
Явно вируса се връща с пълна сила.Толкова високи ензими не е имал никога досега.
Тази седмица ще се срещне с Антонов да видим какво следва.
Най-вероятно нов ПСР и евентуално някакво ново лечение.Знам ли  :crying3:

Направо се чувствам отчаяна.А и той е много притеснен какво следва :(

Няма преборване на тази проклета болест,значи.

4
Започна се и при нас :)
Мъжа ми тръгна за болницата.Ще му направят изследванията и до обяд трябва да му сложат първата инжекция.Много съм притеснена и не знам какво да очаквам.А той е толкова спокоен-сигурен,че това е най-доброто за него в момента,а и за семейството ни.Дано е така ::)
Дано да няма много странични ефекти и да понесе Пегасиса добре.

Сега отивам да избера шампоани и ампули против косопад.Спряла съм се на Фито засега.Някой има ли отзиви за тях?Ако не действат добре ще пробваме Рене Фуртерер и Керастас.Искам да започне от самото начало с грижите за косата си,за да не се стига до неприятни ситуации ;)

Като сложат инжекцията ще пиша пак :D
Ще ви осведомявам с подробности за всичко.Притесненията са много,но като ги споделям с вас,се чувствам по-добре :)

5
Малко информация от сайта на Roche конкретно за приложението на Пегасис при лечението на хроничен хепатит Б:

Само пациентите, които развиват хронична хепатит В-вирусна (НВV) инфекция изискват лечение. На сегашния етап са възможни няколко терапевтични възможности, но се водят проучвания за нови медикаменти при това често разпространено и значимо заболяване.
Първа задача на лечението е да се активира имунната система на организма да борба с НВV и така да се подтисне размножаването на вируса и да се нормализира чернодробната функция. Дългосрочна цел на лечението е да се предотврати, спре или редуцира чернодробното увреждане, прогресията на болестта до цироза или чернодробен рак.

Ефективността на лечението зависи от типа на вируса, с който пациента е инфектиран.  Известни са два основни типа хронична НВV инфекция: с позитивен и с негативен хепатит В вирусен антиген (HBeAg). НBeAg-негативният хроничен хепатит В се причинява от мутантен вирус, вариант на “дивия” тип на НВV. Мутантният тип вирус се селекционира в дългия ход на нелекуваната хронична инфекция.  Болните с негативен HBeAg имат по-неблагоприятен отговор на лечението и прогноза.
Досегашното лечение на хроничната НВV инфекция включва приложението на interferon alpha (IFN-алфа) и на нуклеозидни аналози. Тези медикаменти постигат субоптимални резултати (под 20% честота на НВе антиген сероконверсия). Когато се прилагат нуклеозидни/нуклеотидни аналози, спирането на терапията често се последва от релапс на хепатита. 

PEGASYS (Peginterferon алфа-2a (40KD)), е медикамент, който се използва за лечението на хепатит С и е в активно проучване на ефекта му при хроничен хепатит В. Клинично проучване показва, че PEGASYS е по-ефективен от конвенционалния interferon в лечението на HBeAg-позитивния хроничен хепатит В.
Друго клинично проучване изследва ефикасността на три режима на лечение: монотерапия с PEGASYS, монотерапия с lamivudine, или комбинацията от двата медикамента и коя е най-добрата терапевтична стратегия при пациентите с HBeAg-позитивен или HBeAg-негативен хроничен хепатит В. Проучването при пациентите с негативен negative HBeAg е наскоро приключило. PEGASYS е прилаган еднократно седмично в доза 180 мг, посредством готова за инжектиране спринцовка.

По-добра ефикасност, в сравнение с конвенционалния interferon
194 болни с НBeAg позитивен хепатит В са лекувани с конвенционален interferon трикратно в седмицата или с PEGASYS (в дози 90 мг, 180 мг или 270 мг) еднократно седмично за период от 24 седмици, след което са наблюдавани за още 24 седмици. Проучването тълкува резултатите за комбинирания отговор, който включва негативиране на НВе антигена, супресия на нивото на НBV DNA и нормализиране на чернодробната функция – мощни показатели за ефикасността на лечението.

Общо, 28% от болните на PEGASYS за 6 месеца в доза 180 мг постигат комбиниран отговор. В контраст, само 12% от пациентите на конвенционален interferon имат комбиниран отговор. Благоприятен ефект на PEGASYS се отбелязва и при пациентите с трудна за лечение чернодробна болест, като случаите с цироза, ниски нива на АЛАТ, висок изходен вирусен товар и генотип С на НВV. Бързото и трайно редуциране HBeAg и нивото на HBV DNA демонстрира, че PEGASYS има по-мощен ефект спрямо НВV, в сравнение с конвенционалния interferon alfa-2a.

6 месеца след лечението с PEGASYS се установява, че честотата на сероконверсия на НВеAg е 33%, спрямо 25% при пациентите на конвенционален interferon. Известно е, че сероконверсията се свързва с трайно подтискане на вирусната репликация и след спиране на лечението. Негативирането на  HBeAg и постигането на “е” сероконверсия (образуване на антитела спрямо вирусните антигени) е основната цел на терапията при хроничен хепатит В. При пациентите, постигнали сероконверсия сигнификантно се намалява риска от развитие на напреднала чернодробна болест и леталитет, свързан с нея.

Проучвания в ход
Заложени са две проучвания, като едно от тях скоро е приключило. Тези проучвания целят изследване ефикасността на монотерапия с PEGASYS, lamivudine, и комбинация от двата медикамента и коя е най-добрата терапевтична стратегия при пациентите с HBeAg-позитивен и HBeAg-негативен хроничен хепатит В. 

Общо 1275 пациента ще получат PEGASYS(180mcg еднократно седмично), lamivudine (100mg дневно), или в комбинация за 48 седмици, последвано от 24 седмичен период на проследяване.
Roche очаква резултатите от тези проучвания да утвърдят ролята на PEGASYS  в терапията на хроничния хепатит В.

6
Попаднах на нова за мен информация.Бях чувала,че и хепатит Б има разни генотипове,но не знаех почти нищо повече.Беше ми доста интересно това,въпреки,че инфото е отпреди 2  години:Цитат
Генотиповете на хепатит Б влияят върху антивирусната терапия
14.03.2005
 
Хепатит Б има осем генотипа (от А до Н), които се основават на разлики в генома. Различните генотипове имат и различно географско разпространение, но два от тях са най-разпространени в света.

Антигенът на хепатит Б се експресира продължително и чернодробното заболяване, което причинява е много тежко и с големи последствия при генотип С на вируса, за разлика от срещащия се в Азия генотип В.

Резултатите от изследванията показват, че много по-добре се повлиява от интерферон и ламивудин хроничният хепатит Б на пациенти, които носят генотип В, за разлика от тези, които са с генотип С.

Терапивтичният ефект може да е различен в пациенти, които имат един и същ генотип на хепатит Б. Например, много по-слабо се поддава на лечение с ламивудин субтип Ва, които е получен рекомбинантно от генотип С, за разлика от субтип Bj, при който няма подобна рекомбинация.

Авторите пишат в заключение, “Влиянието на различните генотипове върху терапията на хепатит Б трябва да се изследват допълнително, особено на генотипове A или D”.

Изследването е извършено в болница Тораномон, Токио, Япония.

 

Reference

N Akuta and H Kumada. Influence of hepatitis B virus genotypes on the response to antiviral therapies. Journal of Antimicrobial Chemotherapy.  Dec 23, 2004

А тук дали някой определя генотипа на хепатит Б?Някой знае ли,защото на нас никой не ни е споменавал такова нещо.Бях срещала някъде,че генотипа не играел роля при определяне на лечението,но дали е така ???

7
Моята история / Здравейте и от мен
« -: Юли 19, 2007, 15:41:42 »
Чета ви от самото създаване на форума постоянно,но чак сега успях да се регистрирам :D

Специални поздрави и благодарности към модераторите на форума.Толкова полезна и изчерпателна информация на български за хепатитите не може да се намери на друго място :)

В нашето семейство си имаме цяла одисея с хепатит Б.Съпругът ми е носител от много години може би,никой не знае от колко,но се съмняват,че е заразен при операция от херния на 8 годишна възраст.В момента е на 32,хепатита е вече хроничен,активен и доста бързо разрушава черния му дроб :-[
В началото не знаехме,аз се разболях,изкарах го много леко и се възстанових напълно,слава богу.Оттогава започна ходенето по мъките-невежи доктори и десетки смешни твърдения и стновища >:(.Разбрах,че в България много малко лекари са запознати с тази сериозна болест :(А времето си минаваше,без да се предприема нищо.

При него,обаче,нещата са вече доста сериозни.Има висока степен на фиброза-Ф 2,5 и активност 250 000-А2.От 10 месеца е с постоянно завишени ензими.АЛАТ-а стига до 120 :-[

Минахме вече през всички процедури-проследяване на ензими,биопсия,ДНК тест,протоколи и т.н.Одобриха го в РЗОК-Варна/там му е пост.адрес/,сега чакаме отговор от нац.каса.Надявам се да не се забавят много,защото вируса при него действа много бързо.Пред 5 години нямаше никаква фиброза,а сега отива към Ф3 :-[

Много сме благодарни на лекарите от Свети Иван Рилски.Много бързи реакции и адекватно поведение.Съпругът ми се лекува при д-р Антонов и при д-д Желев.Втория успя да му изготви протокола за 1 ден,защото заминавахме за Варна,а той излизаше в отпуска.И за да не го кара да чака още 2 месеца,се зае и свърши всичко за 1 ден :)От клиниката казаха,че почти сигурно до края на август ще започне лечение,но нищо не се знае.За хепатит Б било по-лесно.
Стискайте палци всичко да мине добре ;)

Поздрави на всички :D


Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007