Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Mira_Dimitrova

Страници: [1] 2
1
Здравей,Мишленка!Не бях влизала във форума отдавна,и незнам доколко полезно за теб ще е моето включване чак сега.Накратко моята история-установен хрон.хеп Б преди около 12 год.Започнах лечение с Виреад преди две години,бременна в трети триместър.Родих здраво и слава богу,ненаследило вируса момиченце.В момента съм бременна отново в 36 г.с. като не съм прекъсвала лечението и за ден.Никакви странични ефекти от лекарството нямам.На всеки 6 месеца имам контролен преглед и кръвен тест за следене на бъбречната функция.Доколкото знам Виреад се смята за най-безопасното лекарство  при бременност,така че просто и намери правилния специалист,с който да се кобсултираш и смело напред.Поздрави!

2
Здравей,Иззи!Незнам колко често навестяваш форума,дано да имам късмета скоро да минеш насам.Явно точно ти си човека,който търся отдавна.Та,с две думи:бременна съм в 36 г.с,лекувам се с Виреад и имам огромно желание да кърмя.Започнах да се лекувам преди 2 год,докато бях бременна с дъщеря си,но попадайки на противоречиви мнения така и не се реших да кърмя.Сега чакам второ момиченце,и нова информация по темата така и не намирам.Лекуващият ме лекар твърди,че е безопасно кърменето,но не е много убедителен .Би ли споделила твоя опит?Прави ли някакви допълнителни изследвания на бебчето,докато кърмеше?Благодаря предварително,Мира

3
Привет!
Най-после отчет и от мен. Бебе Алиса се роди на 21-и октомври, здрава и прекрасна. Веднага й поставиха първата доза ваксина, сега очакваме след няколко седмици и втората . Що се отнася до храненето, в крайна сметка се спрях на адаптирано мляко. Естествено, не беше лесно решение. Първо, мои близки се свързаха с д-р Балабанска от Токуда, чието мнение беше че кърменето по време на лечение с Виреад е безопасно. Английският лекар, който ме наблюдава също ми потвърди, че има лекуващи се пациентки, които кърмят и засега няма никакви негативни наблюдения. Но въпреки това се свърза и с компанията-производител на Виреад, които за съжаление ни отговориха,че има макар и малък риск, лекарството да се предаде чрез кърменето на беббето и да увреди бъбреците и костите. Така че в крайна сметка решението трябваше да си взема само и единствено аз. И прецених, че не си заслужава да рискувам здравето на детенце, така че от първият си ден тя е на адаптирано мляко. И засега й се отразява прекрасно, имайки предвид бързите темпове, с които расте. Сега искам да попитам кога и какви  са първите изследвания, които мога да направя  на бебка, за да разбера дали има антитела срещу вируса?
Благодаря и поздрави от нас!


4
За съжаление този специалист, с когото исках да се консултирам отсъства до следващата седмица. Успях да говоря със сестрата от кабинета му, тя ще предаде запитването ми.Но по-важното е, че ми предложи да се свърже директно с прозиводителите на лекарството и да разбере тяхното мнение,защото виреад е на пазара от няколко години вече, има достатъчно пациентки,лекуващи се  с него, забременели, родили, така че би трябвало да имат достатъчно наблюдения върху това  доколко е безопасно или не при кърмене. Така че очаквам обаждане следващата седмица и ще се включа с подробна информация

5
Ох, няма да е лесно решение, но благодаря на всички за мненията. И аз бях изненадана от идеята на доктора да спра временно виреад-а, защото бях чела достатъчно за негативния ефект, който това може да има върха вируса и въобще не предполагах, че ще ми го предложи като вариант. За съжаление май имах лошия късмет този последен преглед преди термина да не е при лекуващия ме гастроентеролог, а при съвсем друг лекар от отделението, който не ми вдъхна за жалост голямо доверие. Особено след като,за да ми отговори на въпроса за риска при кърмене по време на лечение, се наложи да провери в гугъл :fool3: Така че, този преглед при "специалист" вместо да ми даде решение, всъщност ме озадачи тотално. Факт е , че наистина и малък, риска от предаване на лекарството чрез кърмата съществува. И тъй като няма достатъчно изследвания на майки, кърмили и лекували се едновременно, все още не може да се каже категорично, че това е напълно безопасно за детето.Въпреки че срещнах такива мнения на лекари из нета, а и четох темата на едно момиче тук във форума, което се лекуваше в Германия по време на бремеността си . Доколкото си спомням , на нея лекарите също й бяха казали, че кърменето е напълно безвредно.Жалко, че не е писала отдавна, щеше ми се да разбера как са се развили нещата пр и нея. Ще се опитам да се консултирам с друг специалист, но за съжаление тук( живея в Англия) часовете за такива се дават за след месеци, а аз не разполагам с това време. Признавам си, че наистина съм доста разочарована от това, че може би ще трябва да се въздържа от кърменето, толкова се бях настроила на тази вълна. Но пък и не мога да си позволя да си играя с хепатита - всички знаем колко е коварен и непредвидим. Така че явно още доста умуване ще има по въпроса, ровене и четене, но везните все повече натежават в посока да продължа с лечението и да не рискувам със спирането на виреад-а. Благодаря отново за включването на всички, ще пиша как се развиват нещата!

6
Здравейте! След 5 години се връщам отново в темата си, вече бременна в началото на 9-ти месец. От началото на втория триместър съм на лечение с Виреад, което върви добре-виремията ми от 45 хил. е спаднала до 100 единици. Чувствам се добре. Това, което ме притеснява е въпроса с кърменето. Имам голямо желание, ако всичко е наред, да кърмя бебчето си. Проблемът е, че преди няколко дни обсъждахме това с доктора ми, и той след като направи справка , установи, че по информация на производителите има риск, макар и нищожен, част от съставките на лекарството да се предадат на бебето чрез кърмата. И тъй като няма все още достатъчно информация, за ефекта на Виреад, не смее категорично да ми препоръча кърменето за безопасно. Предложи ми като вариант да спра лекарствата временно след раждането, ако много държа да кърмя, и след около месец-два да ми направят тестове, за да разберат дали това спиране има негативен ефект върху хепатита.Макар че според него спирането е напълно безвредно и не би трябвало да има никакви странични ефекти за мен.Та ми се щеше да разбера далии има тук някой, който е имал такава дилема да кърми или не, да спира ли лекарствата...всъщност всеки споделен опит с кърмене и лечение, както и всеки съвет ще ми е полезен. Благодаря предварително!

7
Теди, виремията ми е твърде висока - последната е почти 4 млрд. копия, така че единственият вариант за лечение е нуклеотид. А за ензимите започнах да пия карсил, но сега ми предстои консултация с гастроентероложката ми и може да гис меня, ако тя прецени, че е по-удачно да пия нещо друго.Но си мисля,че карсилът е подходящ, нали?
Радо, много благодаря за изчерпателния отговор. Просто в него намерих отговор на всичките си въпроси и колебания.
И най-важното е , че доколкото разбрах едновременното лечение с нуклеотид и бременност не е невъзможно, така че в най-добрия вариант може и да не се наложи да избирам между двете.
Така или иначе преди да взема окончателно решение, ще се консултирам с доц. Антонов,но първо ще изчакам да видим какво ще покаже новия ПСР,а същевременно ще си пусна пак ензимите да видим как се движат.

Мира

8
Здравейте!
С хроничен хепатит Б съм и обмислям лечение с тенофовир,но това което ме интересува е как стоят нещата с евентуална бременност. Знам, че при лечение с интерферон, трябва да мине период от около 6 месеца след края на лечението преди забременяване. Но не ми стана много ясно какво е положението при нуклеотидните аналози, въпреки че изчетох статията  в сайта за лечение на хепатит Б през бремеността. Интересува ме, ако започна лечение, ще мога ли да го прекъсна в един момент, когато с приятеля ми решим да работим по въпроса за детенце и  след раждането пак да го продължа ?Или трябва да изчакам края на лечението, но как при условие че може да се наложи лекарствата да се пият години наред? Преди няколко месеца бях на консултация при доц. Антонов и тогава решихме, че въпреки че съм с висока виремия(последен ПСР - почти 4 млрд. копия),но с фиброза А0 Ф1 и ензими в норма, е по-добре да си следвам естествения ход на нещата- първо да родя и след това да започвам лечение. Но тъй като в последните месеци ензимите ми започнаха да растат и АЛАТ вече е 100, започнах сериозно да се замислям дали не рискувам да увредя сериозно черния си дроб, отлагайки лечението. Сега ми предстои нов ПСР и след него сигурно пак ще се наложи консултация с Антонов, но ми се щеше да чуя и вашите мнения.Ако отложа лечението с 2-3 години,докато дай Боже забременея и родя,  дали високата виремия и високите ензими ще нанесат сериозни поражения?А ако започна лечение, колко ли години може да отнеме, а аз не искам да отлагам прекалено много раждането на детенце. Ще съм благодарна, ако някой вече е минал по този път и е имал същата дилема, да сподели.


Поздрви,
Мира

9
И аз много исках да се видим,но твърде късно видях, че срещата наистина ще се състои - прочетох съобщението на Ванчето чак днес по обяд :sad3:. Е, надявам се,че скоро пак ще има някое такова кафенце и че ще можем да се видим. Даже колкото по-скоро, толкова по-добре :girl_wink: Дотогава :bye2:

10
Да, какво стана наистина със срещата? Ще се състои ли и ако да - къде и кога?

11
За мен лично няма проблем да е на 13.02, мисля, че ще си уредя безпроблемно нещата с работата, така че бройте ни още двама. Ще чакам само уточнение къде ще е срещата :bye2:

12
Супер идея! Много ще се радвам да  се срещнем!Тъй като ще се наложи да помоля колежка да ме замести, за да мога да присъствам, твърдо ли датата ще е 13.02 ?

13
Здравейте отново!
Ето и обещаната статия:
„Хроничните хепатити
Билките и хомеопатията предоставят чудесни възможности и при това заболяване. Безразсъдно е да не се използват възможностите на природолечението като се има предвид зловещата прогноза. Тук ще отбележа най-важното от програмата за лечение:
-   Phosphorus 15 CH – в началото на лечението всеки ден по 5 гранули
-   Engystol – комбиниран хомеопатичен продукт с чудесен ефект при вирусни заболявания- 3 пъти по 1 таблетка
-   Витамин C – поне 2-3 г дневно
-   Ехинацея – предпочитам настойката , 3 пъти по 15-20 капки
-   Бирена мая – 3 пъти по 5 таблетки
-   Билкова комбинация – корен глухарче, корен цикория, корен кръвен здравец, стрък петопръстник по 50 г, стрък змийско мляко – 30 г, сладък корен – 30 г. 2 супени лъжици от сместа се варят 5 минути в ½ чаша вода, чаят се запарва още 15-20 минути и се пие по 1 винена чаша 3-4 пъти дневно на гладно или 30 мин преди хранене.
През април 2009 г. в кабинета дойде един военен летец. При профилактични прегледи се установило, че боледува от хроничен хепатит, тип В. Искаха да го спират от полети. При него приложихме само 2 неща – Phosphorus 15 CH (веднъж дневно по 5 гранули) и tinctura Chelidonii (настойка от змийско мляко – свежо растение) – 3 пъти по 15-20 капки. Австралийският антиген беше изчистен само за един месец и колегите инфекционисти във Военна болница се събрали да гледат резултатите и да се чудят как е възможно това.
   Миналата година имах случай на болен от хепатит С, включен в програма за интерфероново лечение. В.Б.М на 23 г. Посети ме на 24.04.2008 г. Диагнозата -  хепатит С , естествено правена е и биопсия. Още преди старта на интерферона започнахме лечение с билкова комбинация, алое – сух екстракт, пчелен прашец, хомеопатичен фосфор и настойка от прясно змийско мляко. Вирусът беше изчистен за един месец. Няма кой да каже каква е заслугата и на интерферона.
   Както се вижда, прилагам повече или по-малко унифицирана лечебна програма. Позволявам си да я предложа, защото се оказа ефикасна на практика при всички случаи на хроничен хепатит, а те са много повече от изложените тук. Очевидно е също, че изброените средства отдавна са минали всякакви научни проверки и действието им е доказано. Моята заслуга е в подбора и комбинирането им.”
   
В друга глава , наречена „ Лечение на нелечимото” са описани други 2 случая, на лекувани по методите на д-р Михайлов пациенти, но там няма никакви конкретни факти , а като цяло резултатът от лечението им, доколкото разбрах е само нормализиране на чернодробните ензими. Ще поместя и друг кратък откъс, относно препоръчваното от д-р Михайлов хранене при хроничен хепатит:

„ На първо място трябва да се освободи черния дроб от всякакви натоварвания.
Да се изключат синтетичните лекарства, мазните храни, да се ограничи максимално белтъчната храна. За сметка на това да се  консумират прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове. Те са безотпадна храна и са катализатори на метаболитните процеси в черния дроб. Особено важен е сокът от моркови. Може да се получи оранжево оцветяване на кожата, но то е временно и съвършено безобидно – дължи се на затрудненото излъчване на пигмента при черния дроб.
   Включва се също пчелен прашец – по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно. Важни са и диворастящите листни зеленчуци – глухарчето, тученицата, киселецът и др. Препоръчително е месото временно да се спре, а като белтъчна храна да се консумира извара – съдържа метионин, важен за черния дроб. Не е нужно ограничаване на лука и чесъна, особено полезен е печения лук.
   Сред многобройните билки, влияещи върху черния дроб особено важно е змийското мляко. Всекидневно се взема настойка от прясното растение. Приготвя се в съотношение 1 част от растението в 5 части спирт. Дозата за възрастни е 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно, а за деца 10-15 капки 3 пъти дневно.
   Хомеопатичните препарати, особено ефикасни при хепатит са бял фосфор, стрихнинова настойка, хомеопатичния разтвор на змийско мляко. При първите два препарата обаче любителското приготвяне е абсолютно недопустимо освен това  ефикасността на хомеопатичните препарати винаги зависи от индивидуалния подбор


14
Макар че принципно аз съм "за" природолечението, що се отнася до хроничния хепатит  също съм много скептична, че нещо друго освен интерферона може да помогне. Именно затова бях много изненадана, когато прочетох тази статия днес. Но все пак обещавам, че утре ще я поместя тук във форума :good:

15
Здравейте!
Интересува ме дали някой е посещавал д-р Атанас Михайлов-хомеопат или поне дали има някакви отзиви за него?
Днес попаднах на книгата му "Въведение в природолечението", в която той твърди, че е напълно възможно да бъдат излекувани хепатит Б и С само с хомеопатични средства, в комбинация с билколечение и диета. Дори има поместени 2 случая, на излекувани от него пациенти - единият с хеп. Б, който е "успял да изчисти австралийския антиген само  за 1 месец с хомеопатия"(цитирам по памет) , а другият пациент е бил с хеп. С и на интерферон, но също е приемал хомеопатично лекарство(Phosphorus, ако не се лъжа), и също за съвсем кратко време е успял да се излекува. Изчела съм доста неща във форума  и знам колко е малък шанса да се изчисти австр. антиген дори и след лечение с интерферон, и съм малко скептична че е възможно само с хомеопатия и билки това да се постигне, и то за 1 месец. От друга страна знам, че д-р Михайлов има доста добра репутация и дългогодишен стаж, така че ще ми бъде интересно да прочета и други мнения за него.
Ако някой има интерес , утре мога да публикувам и цялата статия за хроничния хепатит от книгата,тъй като в нея дори има  поместен и режим на лечение с препоръчаните от лекаря хомеопатични лекарства  и билкови средства с примерен дневен прием.
Поздрави :bye2:

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007