Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 [2] 3 4 ... 218
16
1. Първата опаковка се започва една седмица след като се вземе от аптека. Така имате 7 дни аванс до взимането на втората, защото ако прекъснете лечението, то се обезсмисля.
2. Проблем с наличности няма. Заявява се с оригиналния протокол в голяма аптека и би трябвало до 24 часа да се достави
3. Масово се връщат протоколи заради липса на 6 м. проследяване, изключения се правят за цирози, макар че и там какво сме виждали... В общи линии НЗОК го играе бащиния и си прави каквото си ще.
4. В случай на отлагане, се подава всичко наново. Отказ не съществува.
5. Имаме адвокат  с богат опит с дела срещу НЗОК по отношение на хепатита :)

17
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« -: Януари 17, 2023, 18:41:41 »
Не, имунната система не бива да се активира, така че не приемайте нищо на своя глава.
Успех1ю

18
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« -: Януари 17, 2023, 16:02:23 »
Вирусния товар е висок, 4 млрд.. в комбинация с високите ензими това е белег, че лечение трябва да се започне. Действайте за това.

19
Следвайте препоръките на лекаря.

20
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« -: Януари 09, 2023, 11:05:49 »
Карзил може да подобри функцията на черния дроб, но всеки пациент с хепатит В трябва да премине задълбочен преглед, за да се прецени дали има нужда от лечение или не.
Това може да стане във всяка една от 14 клиники в страната, обаждате се в тази, която ви е най - близка и запазете час за преглед при гастроентеролог или направо час за хоспитализация - зависи какво ви кажат от клиниката.
Контакти на клиниките има на сайта ни HepActive.Org

21
В линка, който съм посочила, но не си отворила, има телефон за връзка.
Както казах, фирмите са уведомили аптеките. Ако една аптека иска доплащане, помолете аптеката да се свърже с фирмата дистрибутор; ако не стане, се пробва във втора аптека или просто ми се обаждате на мен в работни дни и часове.

22
Цената е валидна навсякъде. Положението е временно, докато се изравнят всички на 122.04 лв.

Фирмите поемат разликата (уведомили са аптеките с писмо), но не всички са наясно и искат доплащането от пациента. За това съм написала да се свързвате с нас в случай на нужда. Не ги плащате тези 36 лв!!! .

23
Поради включването на нов генеричен тенофовир (Tenofovir disoproxil Accordpharma) цената, на която се реимбурсират всички видове тенофовир спада до 122.04 лв.

При Tenofovir disoproxil Mylan, Tenofovir Polpharma и Tenofovir disoproxil Zentiva може да се яви временно доплащане от 36 лв, докато техните цени бъдат регулирани до максимално разрешеното ниво от 122.04 лв.

https://www.hepactive.org/news/vzmozhno-e-vremenno-doplaschane-pri-poluchavaneto-na-tenofovir-maylanzentivapolfarma

24
Моята история / Re: Здравейте на всички!
« -: Декември 08, 2022, 08:20:34 »
Здравей,

За да се прецени дали даден пациент има нужда от лечение или наблюдение, се взимат и под внимание :
1. Данни за фиброза - ехографът не дава такива. Трябва Фиброскан.
2. Вирусен товар (ПСР изследване)

Съветът ми е да си насрочиш ден за хоспитализация в Токуда при доц. Цонев или др. Балабанска, защото там ще ти пуснат двете изслесвания, плюс още други, които не си направил, освен това ще бъдеш прегледан от топ хепатолози. Нужно ти е направление по ЗК, както и има доплащане от 130 лв, но срещу това ще получиш много повече.

25
Можеш да си извадиш и в Токуда направление срещу 10 лв. Първо ти трябва запазен ден.

26
Здравей,

нито си прокажена, нито нищо, просто имаш нормално хронично заболяване, което изисква да се запознаеш с него и менажираш. Ако от сега не промениш този начин на мислене, сама ще си пречиш. За мен хепатит В е както диабета например.

Вирусният товар ти е висок - 280 млн, с леко завишени чернодробни ензими - това може да е сигнал, че ще имаш нужда от лечение. Съветът ми е да си запазиш един ден за прием в Токуда по клинична пътека, да ти направят всички нужни изследвания и да се прецени дали ще се следиш или лекуваш. Във Токуда ще ти направят и еластография, която ще види дали и какво увреждане имаш на черния дроб, както и възможна стеатоза (омазняване).
С хепатит В се живее както с всяко друго заболяване, просто трябва да прочетеш всичко, което касае диагностика, лечение и да направиш промени в начина на живот, ако се налага. Лек спорт, корекция на храна и кг, каквото и е нужно в твоя случай.
Ако не си чела нашата брошура за хепатит В, горещо ти я препоръчвам.

https://www.hepactive.org/sites/default/files/2021-04/hepactive_hbv_brochure_2021_web.pdf

27
Диагностика / Re: Разчитане на резултати
« -: Ноември 28, 2022, 11:17:51 »
Според някои лекари ваксинацията е препоръчителна в такива случаи, други лекари считат, че тъй като имаме клетъчна памет, в случай на досег с вируса ще се изработят скоростно антитела и няма да се инфектираш. Изборът е твой.

28
Хората сме единна система от тяло и душа. Ако ще се чувстваш емоционално добре да танцуваш, не мислиш ли че това ще е от голяма полза за общото ти физическо състояние? Ние нямаме само черен дроб, а толкова много други органи и системи, които забравяме, фокусирайки са само в дроба. Плувай, тичай, танцувай, прави йога, прави каквото душата ти иска и останалата част от тялото се нуждае. Презастраховането и мисленето в повече не са добра идея при хронично заболяване. Имай хобита и живей пълноценен живот.

29
Диагностика / Re: Разчитане на резултати
« -: Ноември 22, 2022, 22:26:21 »
Веднъж в годината ехограф, защото дори и при прекаран и изчистен вирус, една част от него остава завинаги интегрирана в черния дроб и в много редки случаи може да предизвика рак на черния дроб.

30
Общи теми / Re: Информация
« -: Ноември 11, 2022, 11:13:27 »
Здравейте! Поздравления за дейността, която вършите. Имам няколко въпроса, които искам да задам. Никой не е застрахован да се зарази с някой от вирусите на хепатит, затова малко повече информация за това, което не знам ще ми е от полза.
1. След риск от заразяване с хепатит В или С след колко време мога да се изследвам? - ако правиш ПСР, който струва 150 лв - след седмица. Ако правиш изследване за антитела, което прави всяка лаборатория - най-рано след 30 дни.
2. Къде в София се правят бързите тестове за хепатит В и С от пръста, които стават за около 10 мин.? Всеки личен лекар вече може да назначава на лица над 40 г. Иначе в Рамус правят безплатен за хепатит С, за В нямат.
3. Опасно ли е ходенето на маникюр, процедура, която почти всяка жена днешно време прави? Както всяка една манипулация, да, но няма кой да ти каже колко точно.
4. Вярно ли е, че след риск от заразяване с хепатит В, ако се направи ваксината, може да не се стигне до инфекция и до какъв период от време е добре да се направи? Максимум след няколко дни.
5. Как се казва ваксината за хепатит В, има ли избор между различни производители на ваксини, ако да, кои са по- добри? Енжерикс за В, или Туинрикс за А и В. Взимай, каквато успееш да намериш, има голям недостиг по аптеките. Слага се от ОПЛ.
Това е за сега от мен. Благодаря предваритрлно за отговорите. :)

Страници: 1 [2] 3 4 ... 218

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007