Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 218
31
Не си подвела никого, просто обсъждаме каква може да е причината за различните резултати. Радвайте се на живота, всичко е наред вече.

32
В Токуда или която и да е друга болница няма как да манипулират резултата заради финансови облаги. Какво точно ще се облагодетелстват от високия ви резултат, че не мога да разбера :) ?

Когато няма вирус, спада и фиброзата. Възможно е да се намали драстично, въпросът е че както при всяко изследване с апарат, е важен човекът, който го управлява - една неправилна позиция на ръката и вместо Ф1 може да се измери Ф0. Ако трябва да се търси причина за голямата разлика при резултатите, това може да е тя. Затова е хубаво всяко изследване да се прави на едно и също място, за да може наистина да се проследи прогреса във времето.

Съветът ми е да се радвате на това че сте излекувани и черния дроб се възстановява, без да задълбавате в числа, очевидно всичко е наред.

33
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Октомври 28, 2022, 06:04:06 »
Над Ф2

34
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Октомври 20, 2022, 09:48:15 »
Здравей,

Ако в момента нямаш нужда от лечение, не го предприемаш само защото те е страх какво евентуално може да се случи в бъдещето. Ти се следиш изкъсо, така че при нужда винаги може да се започне НУК.
Страхотни резултати, дано ги задържиш така.

35
Здравейте,

Ако сред нас има пациент с хепатит В или С, който има желание да разкаже историята си и защо скринингът за хепатити е важен да се случва регулярно през личните лекари, моля да се свърже с мен.

36
Възможно е, но нали не очакваш да ти цитирам проценти и точни данни и да ти кажа колко точно го изчислявам този риск от реактивация ? :)

Това са неща, които трябва да се преценят от лекуващия лекар и да се обсъдят с него. При всички положения, ако ензимите тръгнат рязко нагоре, това ще е показател,че нещо става и с един ПСР ще се установи дали има реактивация и ще се даде светкавично зефикс.

37
Няма как да заразиш някого при тези резултати.

Реактивация настъпва в редки случаи при сериозен срив на имунната система, например онкологично заболяване.

38
Безкрайно много се радвам за теб. Това е чудо, наистина. С пожелание антителата да се множат и никога повече да не видиш HBsAg :)

39
През последните няколко дни получихме сигнали от пациенти, че срещат затруднения при изпълнението на протоколи за лечение с тенофовир майлан. В тази връзка се свързахме с фирмата - вносител, която ни увери, че при тях не съществува проблем с наличностите или доставките към аптечните складове, които захранват аптечната мрежа. При невъзможност да се изпълни даден протокол за лечение, съветваме пациентите да се насочат към друга, по-голяма аптека или да се свържат на посочените в листовката на медикамента телефони.

40
Диагностика / Re: Разчитане на резултати
« -: Октомври 13, 2022, 10:22:49 »
Аз мога да препоръчам д-р Акрабова в Пловдив. Препоръките и мнението ѝ досега винаги са се припокривали с проф. Антонов и от двамата съм много доволен.

Не съм я чувала, може ли повече инфо за нея - къде практикува и тн?

41
Диагностика / Re: Разчитане на резултати
« -: Октомври 12, 2022, 10:02:04 »
Не.
Препоръчвам посещение на такъв в софия, като лични и отлични впечатления имам от Токуда (д-р Цонев и д-р Балабанска) и Иван Рилски (проф. Антонов).

42
знаех си.. :) Само това ще кажа.

43
Диагностика / Re: Разчитане на резултати
« -: Октомври 10, 2022, 07:36:51 »
Означава, че си се срещала с вируса, но е изчистен. Пусни изследване за антитела (anti Hbs), за да видиш дали си образувала и ако има, означава че си защитена.

45
Защо да даваш пари за хеп. Д изследване и да взимаш протокол, ако ти нямаш Фиброскан, нямаш друг консулт и вътрешно не си сигурна в това, което правиш? Не казвам, че НЕ си за лечение, но вероятността е 50 на 50 и трябва да провериш, преди да се вържеш на доживотно лечение. Много е лесно да се изпише.

Отиди при д-р Балабанска в Токуда, последно беше 180 лв прегледа при нея с Фиброскан. Тя написа дисертация по темата, моята лекарка е и я препоръчвам на всеки с хепатит В. Ако се наложи, и тя може да ти пусне протокол със старата биопсия. Валидността му е  4 г. преди датата на кандидатстване, но щом в Софиямед могат да ги тълкуват правилата както си искат, така следва да може и в другите болници. Не се шашкай, не си позволявай паниката да те води, защото така се взимат прибързани решения, които понякога може и да са грешни. Ако и д-р Балабанска потвърди мнението от Софиямед, тогава поне ще знаеш, че не правиш грешка.

п.с. виремията не е висока, но това при хепатит В нищо не означава.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 218

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007