Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Нов член във форума

(1/2) > >>

ivan1984:
Здравейте.Преди 4-5 дни  се чувстах много зле и постапих в интензивно отделение тук в Щатите.Симптомите ми бяха повращане,температура и пожълтяване на очите.Направиха ми кръвни изследвания за хепатит и стоиностите бяха доста високи според лекарите(BILIRUBIN TOTAL-7.3H,BILIRUBIN DIRECT-3.0H,AST 1744H,ALT 3371H,LDH 785H)Сащата вечер категорично ми казаха че имам някои от видовете хепатит ,но трябва да изчакам 2-3 дни за да остановят точно кой. Изписаха ме на сащата вечер и днес получих резултатите.Те показват че нямам антитела  на хепатит А, Б или Ц .Вапреки това доктора  ми каза че категорично имам някакъв вид хепатит ,но няма от какво да се притеснявам или да вземам някакви медикаменти.Направи ми пак кръвен тест  но само за да провери дали са ми високи още стойностите(който ще готов след 2 дни) и ми каза че ще ми направи още един след 6 седмици на който ще проверяват за антитела за някои от видовете хепатит.Малко сам объркан може би и защото и англииският ми не е перфектен за това моля за вашето компетентно мнение.Възможно ли е да не сам болен изобщо от хепатит, а да е нешто друго и не може ли да се останови по бързо?             Благодаря ви предварително.                                   

Мери_:
Здравей и добре дошъл във форума!

Мисля, че трябва да се успокоиш и да изчакаш! Прочети тази тема - http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1522.msg16576#msg16576

Най-вероятно си във фазата, в която още не се откриват антитела срещу вируса и затова не се засичат от тестовете.

При всички случаи е сигурно, че си болен от хепатит (възпаление на черния дроб) и то в остър стадий - за това говорят високите стойности на ензимите.
Въпроса е да се установи каква е причината, но това не винаги може да стане бързо!

Поздрави и бързо възстановяване!
Мери

ivan1984:
мерси за бързият отговор.ще изчакам утрешните изследвания и ще видим.за сега ще почивам.и без това в последната 1 година не сам почивал повече от 2 дни.така че ще се опитам да погледна от добрата страна на това.:)

ivan1984:
Здравейте отново.Днес излязоха новите ми резултати,които са доста по ниски от тези преди 4 дни(Bilirubin total -2.8 , Bilirubin Direct -1.01. AST 149,ALT 842)Доктора ми каза че с тези резултати мога да се варна на работа(като се има предвид че работата ми е с сварзана с доста тежък физически труд).Мислите ли че трябва да изчакам още малко?Приятеклата ми също си направи тест който е отрицателен за хепатит А,Б и Ц и всички показатели са и нормални.Трябва ли тя да се ваксинира ?

Мери_:
Здравей!

С тези резултати не би трябвало да се връщаш на работа. AST 149, ALT 842 са си ензими за диета и никакво физическо натоварване.
Каква диагноза ти поставиха?
Уточниха ли вида на хепатита?
Направо не мога да повярвам, че някой лекар може да ти каже, че с тези трицифрени ензими можеш да работиш тежък физически труд. :shocked1:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия