Автор Тема:  HBsAg нива - Наръчник за траен отговор при лечение с peginterferon алфа-2а  (Прочетена 5345 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *******
 • Публикации: 2373
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Интерферон
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит B
Нива на повърхностния антигет на вируса на хепатит В - HBsAg: Наръчник за траен отговор при лечение с peginterferon алфа-2а при HBeAg-отрицателен хроничен хепатит В

Дата: 04.2009г.
Списание Hepatology април 2009


"Измерване нивото на HBsAg при пациенти с HBeAg-отрицателен хроничен хепатит В, лекувани с peginterferon алфа-2а може да помогне за идентифициране на тези, които могат да бъдат излекувани с тази терапия и за стратегии за оптимизиране на лечението ...... HBsAg клирънсът представлява най-добрата възможност и близък до излекуване резултат на антивирусните терапии при пациенти с хроничен хепатит В, но тя е реалистична главно сред пациентите, приемащи интерферон-базирани режими, които се препоръчват като първа линия на терапевтичен подход. Количественото измерване по време на терапията на серумните нива на HBsAg може да бъде полезно да се идентифицират пациенти, които най-вероятно ще се повлияят от интерферон-базирано лечение и може да помогне за оптимизиране продължителността на лечението. Препоръчителни са допълнителни изследвания за определяне на оптималното време и схеми за измерване нивото на HbsAg."


Резюме

Ние изследвахме връзката между повърхностния антиген на вируса на хепатит B (HBsAg), спадането на серумното ниво и отговорът при пациенти с хепатит B след спиране на лечението при е-антиген (HBeAg)-отрицателен хроничен хепатит B, като използвахме данни от големите мултинационални проучвания на пациенти, лекувани с пегилиран интерферон алфа-2а (peginterferon алфа-2а ), със или без lamivudine, спрямо монотерапия с lamivudine.
Серумните нива на HBsAg са определени количествено с помощта на Architect анализ (Abbott Diagnostics) преди, в края на лечението (48 седмици), и 6 месеца след края на лечението (72 седмици) в серума на 386 от 537 пациенти, които са участвали в многонационалните проучвания (peginterferon алфа-2а, 127; peginterferon алфа-2а плюс lamivudine, 137; lamivudine монотерапия, 122).
Предварително изследваните HBsAg нива варират според генотипа, като най-високите нива до момента са измерени при пациенти, инфектирани с генотипове А (средно 4,11 log10 IU/mL) и D (средно 3,85 log10 IU/mL).
 
..........................................

Цялата статия може да прочетете тук - Наръчник за траен отговор при лечение с peginterferon алфа-2а при HBeAg-отрицателен хроничен хепатит В
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007