Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Автоимунен хепатит

(1/3) > >>

me11:
Здравейте,

моята история е малко дълга, но ще се опитам да събера в няколко изречения. През април тази година ми диагностицираха хашитоксикоза /автоимунно заболяване на щитовидната жлеза/. след обикаляне на няколко ендокринолога и четене в интернет по темата, по случайност стигнах до руснак, практикуващ тибетска медицина. междувремено попаднах по препоръка вместо на еднокринолог, на гинеколог и тя каза, след ехография на вътрешните ми органи, че черният ми дроб не изглежда никак добре. преди това и в общата ми кръвна картина АсАТ (GOT; ASAT )   37.75 U/l е леко извън норма /според референтните граници трябва да е под 31/ и днес на втория преглед при тибетскяи лекар /диганостицира по пулс/ каза че нещо по-генерално не ми е наред, но не е сигурен какво и каза че има съмнения за автоимунен хепатит и би било добре да си направя изследвания.
по принцип не ям месо и като цяло пържени храни и от 3 месеца не пия алкохол и като цяло храната, която ям не е от този тип дето да ти скапе черния дроб. имам и повечето от симптомите като болки в мускулите и ставите, умора и липса на апетит, но това са и симптоми и на хашитоксикозата.

моля за съвет къде мога да намеря специлист в тази област и къде да си направя изследвания.

благодаря ви предварително!

danihaleva:
Здравей !Не мисля,че си направил достатъчно изследвания.Най-добре се консултирай с гастроентеролог.

http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?board=12.0

Тук ще намериш информация относно специалистите и мнението на пациентите за тях,което ще те ориентира къде да отидеш.Общо взето добрите специалисти се броят на пръсти.Но независимо дали ще отидеш веднага на преглед изследванията за хепатит Б и Ц можеш да си ги направиш и сам,те така и така се заплащат и не е нужно направление.Точно какъв проблем имаш тепърва ще се установява.Дано тестовете ти бъдат отрицателни,желая ти го от сърце. :angel:

Радослав Русинов:
Здравей,
Доколкото разбрах, все още не си си правил изследвания за вирусни хепатити. Моят съвет е първо да си пуснеш изследвания за хепатит Б и C. Тези изследвания се правят в почти всяка една лаборатория.
А по отношение на автоимунния хепатит, можеш да прочетеш тази статия, мисля, че ще ти помогне да се ориентираш: Автоимунен хепатит.

Поздрави,
Радо

me11:
Благодаря за отговорите и за съвета първо да проверя за вирусни хепатити. ще го напря още утре сутринта.

Прочетох статията, преди да постна темата. Не съм си правила никакви изследвания все още. въпросът ми по-скоро беше дали някой може да ме насочи към добър специаист, както и лаборатория, в която да си направя изследвания.

Предполагам, че частта с тибетската медицина стои малко несериозно, но след консултация с няколко ендокринолога ми бе обяснено, че автоимунният тируидит не може да се излекува, а лекарствата само намаляват симптомите и за това успоредно с класическото лечение се обърнах към тибетска медицина, йога и пр., тъй като съм на 28 и идеята до края на живота си да пия хапчета не радва особено /т.е не е някаква сектантска лудост да пренебрегна европейската медицина, а съзнателно решение и както споделих в първия си пост опасенията ми не са базирани само на теориите на тибетския лекар, а и кръвни изследвания и ехография/. Пропицилът, който ми изписаха и е се води за най-доброто лекарство за хашитоксикоза, вреди на черния дроб, така че ми е относително спешно да намеря добър специалист за хепатит, който да ми каже какви изследвания да си направя и после да прецени дали наистина имам някакъв проблем или просто се вкарвам в излишни психози.

благодаря отново за вниманието.

Радослав Русинов:
Здравей,
За да си намериш добър лекар, специалист по чернодробни заболявания, прегледай раздела "Лекари-специалисти", както те е посъветвала Дани. Това е адреса: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?board=12.0
Друг източник, който можеш да използваш, е тази информация: Центровете за лечение.

Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия