Автор Тема:  Имуноглобулин за новородено - начини за доставка  (Прочетена 98696 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен koalka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 13
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Имуноглобулин за новородено - начини за доставка
« Отговор #90 -: Август 20, 2012, 11:57:50 »
Здравейте,
тъй като току що говорих с представител на фирмата, която внася имуноглобулина, който трябва да се бие на новороденото, пиша за да споделя актуалната информация за доставка и цена, в случай че още някой има нужда от медикамента скоро.
Казаха ми, че имат нужда само от рецепта, което си е логично. За доставката - вече го поддържат в наличност и ако човек иска, може да си го вземе от офиса на фирмата в София ( ул. Индустриална 11, ет. 8, Фирма Антисел; Работно време от 9 до 18ч. ) Цената за опаковката от 2мл. е 99,23 лв. (явно и цената е паднала).
Някъде мернах, че Хепатект се поема от Здравната каса, но не намерих пълно потвърждение на тази информация. Дали някой знае нещо повече по въпроса.
Поздрави и хубав ден,
Ваня
От какво се прави ливада? Нима не знаеш?
Трева - и една пчела - и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #91 -: Август 21, 2012, 21:45:18 »
Здравей, Ваня,
Много благодаря за информацията!

Аз преди 4 месеца обнових нашата статия на сайта: Хепатит B и бременност, с актуална информация именно от вносителя Антисел: Хепатит B и бременност - Раждане.

Явно през това време обаче цената е паднала, така че вече обнових статията с тази по-актуална информация.
Благодаря още веднъж!

Относно това дали Хепатект се поема от Здравната каса, доколкото знам, това не е така. Винаги можеш да си свалиш от сайта на Министерството на здравеопазването актуалния позитивен списък, и да провериш дали Хепатект е там. Ако го няма в някой от 4-те списъка, със сигурност не се заплаща от НЗОК.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен A8hna

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Статус: Недиагностициран/а

Здравейте,

предстои ми раждане през м.август и в момента си набавям Хепатект.
Вълнуват ме следните два въпроса, за което моля майките, които са минали през това да напишат каквото знаят:
1. Колко ампули трябва да се поставят от Хепатект от 2 мл, след като в описанието на продукта пише, че дозировката за бебета е (0.6-2 ml)/kg. (Prevention of hepatitis B in the newborn, of a hepatitis B virus carrier-mother, at birth or as soon as possible after birth: 30-100 IU (0.6-2 ml)/kg. )

2. Как точно се поставя: в указанието пише "при скорост на инфузия от 2 мл на всеки 5 до 15 минути, също се понася добре". Като преди това е обяснено, че принципно се влива в продължение на от 5 до 15 минути. Вероятно се използва перфузор.
И понеже количеството от 2 мл е много малко, дали се разрешава да се разреди с физиологичен разтвор или нещо друго. В указанието пише, че не трябва да се смесва с други вещества.

Благодаря за всеки отговор!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Здравей,

хората, които ще те израждат и ще поставят и останалите ваксини на бебето би трябвало да знаят дозата и начина на поставяне на Хепатект-а.

Принципно 2 мг. е стандартната доза, но не съм лекар и не мога да ти кажа нищо по-конкретно, а и не е редно.

Обърни се към лекарите ти, ако те не са наясно, кажи, за да търсим други лекари, които да те консултират.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен A8hna

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Статус: Недиагностициран/а

Благодаря, права си Силвана, предстои ми среща с неонатолог...
просто ми се иска и аз да съм наясно предварително как се е случвало при другите майки

Неактивен vanessa12

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
« Отговор #95 -: Октомври 17, 2015, 19:58:30 »
Здравейте, може ли да се включат майки, които са поставяли Имуноглобулина по-точно Хепатект как е подействал на бебето и крие ли някакви рискове?

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007