Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Ненормално завишено ГГТ 1986U/l. Дайте мнение

(1/2) > >>

millag:
Здравейте. Преди 4 дни си направих съвсем случайно изследвания, във връзка с медицинско за започване на работа. След ехографски преглед ми установиха, че черният ми дроб е увеличен и "омазнен", също така ми казаха, че жлъчката ми е "прегъната" на няколко места. Пуснаха ми биохимия и резултатите бяха потресаващи: АсАТ 227, АлАТ 119, АФ 339 и ГГТ 1359U/l. Днес 1.08.09 си пуснах отново ГГТ и е още по-високо 1986. Пуснах си и гликиран хемоглобин, който е в нормата (5). Чакам си иследванията за хепатити А,B и C, които ше са готови след ден- два. До сега не съм имала никакви оплаквания. Дайте съвети!!!!!!!!!!!!!!!

kitaeca1970:
Здравей ,ГГТП е ензим,който се повишава при чернодробно увреждане и при увреждане на жлъчните пътища,при теб и останалите чернодробни ензими са завишени ,така ,че според мен сигурно нещо се случва с черния дроб.ГГТП се повишава и при прием на алкохол.Изчакай резултатите от вирусните маркери и тогава ще е по-ясно.

Asy:
Най важното е, че сте открили проблема. Има хора, които карат така с години и идея си нямат, че нещо не е наред!

Vancheto:
Здравей,millag  :smile:

Прегънатата жлъчка е често срещана физиологична особеност, която не оказва такова влияние върху чернодробните ензими.

Остава ти да изчакаш резултатите за вирусен хепатит.Желая ти отрицателни резултати и причината за завишените ензими да е друга.
Късмет!

Поздрави,
Ваня

millag:
Благодаря за мненията! Резултатите и за трите вида хепатит са отрицателни!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия