Автор Тема:  Искам да се оплача от възмутителното отношение на лекарите след раждането ми  (Прочетена 43786 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен smiley

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте на всички  :smile:

Бих искала да помоля за вашата помощ в разчитането на резултатите на вече 5 годишната ми дъщеря. След раждането има направена ваксина, но не й сложиха имуноглобулина, освен това я кърмих.
Когато стана на годинка пуснахме изследвания и имаше следните резултати: HBsAg (-), Anti Hbs (+) 250 mIU/ml;
Когато беше на 3 години пак пускахме HBsAg, което беше маркирано като отрицателно (-), но с посочена стойност 0.27, при референтни граници от 0 до 1; Anti Hbs > 1000mIU/ml
Тази година, тъй като навърши 5год и искахме проверим как се движат антителата пуснахме отново Anti Hbs > 500mIU/ml, но за всеки случай пуснахме и anti HBc total, което се оказа положително (+)...
И такаааа след шока започвам да се опитвам да разбера какво следва от тук нататък... Освен, че със сигурност е имала среща с вируса и то не в резултат от ваксината, това, че Anti Hbs се запазва високо означава ли, че все пак има изграден имунитет? Или е минала в хроничните случаи? Или пък може да е окултен Хепатит Б?
Не е имала остри прояви на инфекция, пускаме чернодробните ензими по 2 пъти в годината и са в норма, ако това може да помогне...

Благодаря предварително!  :girl_wink:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Здравей,

два въпроса- досега пуснали ли сте anti HBc total или това е първият път, и в добра лаборатория ли го направихте? Би могло да има грешка в резултата.

За съжаление вариантите ( според мен) са три:

1. фалшив резултат за anti HBc total (+)
2. прекарана и самоизлекувана инфекция
3. окултен хепатит. При него могат да съществуват едновременно положителни anti HBc total и Anti Hbs, като от това, което съм чела, няма значение нивото на Anti Hbs.

Ако можете, пуснете още веднъж anti HBc total, ако пак излезе положително- консулт с лекар и ПСР. Това е моят съвет.

Надявам се да излезе фалшива тревога Смайли.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен smiley

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
Привет и благодаря за отговора  :smile:
До този момент пускахме само антителата и HbsAg като първото винаги е било положително,  а второто отрицателно. Единствено числата 0,27 при HbsAg, че усъмни,  но според педиатрите в Токуда си е отрицателен резултат. Със сигурност ще повторим anti Hbc total, това го пуснахме в клиничната лаборатория на Св.Иван Рилски,  но ще пробваме и в някоя друга лаборатория.
Другата седмица съм записала час при проф.Антонов и въпреки,  че не е педиатър ще го помоля да я прегледа.
Междувременно ще търся и информация къде мога да намеря детски хепатолог, защото детските гастроентеоролози, които са я преглеждали до този момент не са били достатъчно наясно с хепатита. Ако може някой да удари едно рамо ще съм  безкрайно благодарна!!! :pardon:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007