Автор Тема:  Лечение с нуклеотиден аналог  (Прочетена 2309 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mira_Dimitrova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 22
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Лечение с нуклеотиден аналог
« -: Октомври 16, 2009, 22:08:57 »
Здравейте! С хроничен хепатит Б съм и вчера ми беше направена биопсия като резултатите от нея ще бъдат готови след около седмица. От разговорите ми с моята гастроентероложка досега  бях с настройката,че след биопсията ще започна лечение с интерферон. Д-р Балабанска, която ми направи биопсията (и която е страхотен човек и специалист) ме изненада обаче като ми каза, че най-вероятно ще трябва да се лекувам с нуклеотидни аналози - ентекавир или тенофовир, тъй като имам високо вирусно натоварване - 10 800 000 IU/ml. Доколкото аз разбрах, ровейки се из форума и други сайтове, лечение с тях се предприема при нива  над 20 млн. копия или при неуспешно лечение с интерферон.Така или иначе подробно ще коментираме вариантите за лечение с д-р Балабанска , след като излезнат резултатите от биопсията, но ми се ще да прочета и някое ваше мнение дали нуклеотидните аналози са наистина по-подходящи за мен.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Лечение с нуклеотиден аналог
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2009, 22:54:28 »
Здравей Мира,
Не мога да преценя дали това е най-подходящата опция за теб, това зависи от доста неща. Аз доколкото знам, при хепатит Б, 100 милиона е границата над която интерферона не действа и тогава само нуклеозиден аналог е вариант. Но при избора на нуклеозиден аналог лекаря може да се повлияе и от други фактори. Би могъл да се повлияе и от други неща, за които ние тук не знаем, защото нямаме такъв пълен поглед върху състоянието ти. Първо си поговори по-детайлно с д-р Балабанска за това какви са причините за нейните препоръки и след помисли как да постъпиш.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007