Автор Тема:  Д-р Атанас Михайлов - хомеопат  (Прочетена 87278 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mira_Dimitrova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 22
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Д-р Атанас Михайлов - хомеопат
« -: Декември 19, 2009, 21:25:38 »
Здравейте!
Интересува ме дали някой е посещавал д-р Атанас Михайлов-хомеопат или поне дали има някакви отзиви за него?
Днес попаднах на книгата му "Въведение в природолечението", в която той твърди, че е напълно възможно да бъдат излекувани хепатит Б и С само с хомеопатични средства, в комбинация с билколечение и диета. Дори има поместени 2 случая, на излекувани от него пациенти - единият с хеп. Б, който е "успял да изчисти австралийския антиген само  за 1 месец с хомеопатия"(цитирам по памет) , а другият пациент е бил с хеп. С и на интерферон, но също е приемал хомеопатично лекарство(Phosphorus, ако не се лъжа), и също за съвсем кратко време е успял да се излекува. Изчела съм доста неща във форума  и знам колко е малък шанса да се изчисти австр. антиген дори и след лечение с интерферон, и съм малко скептична че е възможно само с хомеопатия и билки това да се постигне, и то за 1 месец. От друга страна знам, че д-р Михайлов има доста добра репутация и дългогодишен стаж, така че ще ми бъде интересно да прочета и други мнения за него.
Ако някой има интерес , утре мога да публикувам и цялата статия за хроничния хепатит от книгата,тъй като в нея дори има  поместен и режим на лечение с препоръчаните от лекаря хомеопатични лекарства  и билкови средства с примерен дневен прием.
Поздрави :bye2:

Неактивен Eli

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Д-р Атанас Михайлов - хомеопат
« Отговор #1 -: Декември 19, 2009, 21:34:26 »
Здравей Мира,

Аз лично не съм чувала за хора доказано излекувани от хепатит с алтернативен метод. Може би именно заради това съм много предубедена, когато някой го твърди категорично.
Не вярвам на подобни твърдения, но всеки има право на информиран избор. Именно заради това, съм сигурна, че ще е интересно, ако имаш възможност да публикуваш статията от книгата.  :good:

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен Mira_Dimitrova

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Декември 19, 2009, 21:46:36 »
Макар че принципно аз съм "за" природолечението, що се отнася до хроничния хепатит  също съм много скептична, че нещо друго освен интерферона може да помогне. Именно затова бях много изненадана, когато прочетох тази статия днес. Но все пак обещавам, че утре ще я поместя тук във форума :good:

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #3 -: Декември 20, 2009, 01:00:17 »
Здравей Мира,
На мен ще ми е интересно да прочета цялата статия. Следя всички теми, които са стартирани в този раздел и какъвто и метод или твърдение да се появи, не бих се изненадал, че и за него се твърди, че лекува хепатит.
Добре, нека да приемем, че д-р Михайлов е излекувал двама души от хепатит, това колко процента успеваемост на неговия метод дава. Защото поне при традиционното лечение имаш проценти на успеваемост, доказани при клинични изпитвания върху стотици хора, а всички алтернативни методи се осланят на градски легенди за 2-3 случая.
Освен това, как д-р Михайлов е проверил и е доказал, че е излекувал пациентите си, пускал ли им е ПСР. Пациентът с хепатит Б с хроничен хепатит Б ли е бил, или с остър? А пациентът с хепатит C е бил на лечение с интерферон, но същевременно е получавал и хомеопатично лекарство - това вече наистина е несериозно. Как д-р Михайлов в този случай може да докаже, че не интерферона е излекувал пациента, а хомеопатичното лекарство. И какво точно може да докаже един-единствен случай, той определя ли някаква тенденция, или просто показва изключение.
Изобщо, има толкова много въпроси, които повдигат такива твърдения, че е трудно да изброя всичко, което ми идва наум.
Готов съм да прочета метода на д-р Михайлов, когато го публикуваш и тогава пак ще пиша  :smile:

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #4 -: Декември 20, 2009, 11:51:40 »
Да и на мен ще ми е интересно да прочета тази статия, много ми се иска да е вярно.  Защото лечение дето лекува в 40—50% или в 10% от случаите за мен също не е „Лечението”, трябва да се намери нещо по-ефективно и природосъобразно – може да не е това на д-р Михайлов, но все се надявам от някъде  да се появи...

Неактивен Mira_Dimitrova

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Декември 20, 2009, 22:00:58 »
Здравейте отново!
Ето и обещаната статия:
„Хроничните хепатити
Билките и хомеопатията предоставят чудесни възможности и при това заболяване. Безразсъдно е да не се използват възможностите на природолечението като се има предвид зловещата прогноза. Тук ще отбележа най-важното от програмата за лечение:
-   Phosphorus 15 CH – в началото на лечението всеки ден по 5 гранули
-   Engystol – комбиниран хомеопатичен продукт с чудесен ефект при вирусни заболявания- 3 пъти по 1 таблетка
-   Витамин C – поне 2-3 г дневно
-   Ехинацея – предпочитам настойката , 3 пъти по 15-20 капки
-   Бирена мая – 3 пъти по 5 таблетки
-   Билкова комбинация – корен глухарче, корен цикория, корен кръвен здравец, стрък петопръстник по 50 г, стрък змийско мляко – 30 г, сладък корен – 30 г. 2 супени лъжици от сместа се варят 5 минути в ½ чаша вода, чаят се запарва още 15-20 минути и се пие по 1 винена чаша 3-4 пъти дневно на гладно или 30 мин преди хранене.
През април 2009 г. в кабинета дойде един военен летец. При профилактични прегледи се установило, че боледува от хроничен хепатит, тип В. Искаха да го спират от полети. При него приложихме само 2 неща – Phosphorus 15 CH (веднъж дневно по 5 гранули) и tinctura Chelidonii (настойка от змийско мляко – свежо растение) – 3 пъти по 15-20 капки. Австралийският антиген беше изчистен само за един месец и колегите инфекционисти във Военна болница се събрали да гледат резултатите и да се чудят как е възможно това.
   Миналата година имах случай на болен от хепатит С, включен в програма за интерфероново лечение. В.Б.М на 23 г. Посети ме на 24.04.2008 г. Диагнозата -  хепатит С , естествено правена е и биопсия. Още преди старта на интерферона започнахме лечение с билкова комбинация, алое – сух екстракт, пчелен прашец, хомеопатичен фосфор и настойка от прясно змийско мляко. Вирусът беше изчистен за един месец. Няма кой да каже каква е заслугата и на интерферона.
   Както се вижда, прилагам повече или по-малко унифицирана лечебна програма. Позволявам си да я предложа, защото се оказа ефикасна на практика при всички случаи на хроничен хепатит, а те са много повече от изложените тук. Очевидно е също, че изброените средства отдавна са минали всякакви научни проверки и действието им е доказано. Моята заслуга е в подбора и комбинирането им.”

В друга глава , наречена „ Лечение на нелечимото” са описани други 2 случая, на лекувани по методите на д-р Михайлов пациенти, но там няма никакви конкретни факти , а като цяло резултатът от лечението им, доколкото разбрах е само нормализиране на чернодробните ензими. Ще поместя и друг кратък откъс, относно препоръчваното от д-р Михайлов хранене при хроничен хепатит:

„ На първо място трябва да се освободи черния дроб от всякакви натоварвания.
Да се изключат синтетичните лекарства, мазните храни, да се ограничи максимално белтъчната храна. За сметка на това да се  консумират прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове. Те са безотпадна храна и са катализатори на метаболитните процеси в черния дроб. Особено важен е сокът от моркови. Може да се получи оранжево оцветяване на кожата, но то е временно и съвършено безобидно – дължи се на затрудненото излъчване на пигмента при черния дроб.
   Включва се също пчелен прашец – по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно. Важни са и диворастящите листни зеленчуци – глухарчето, тученицата, киселецът и др. Препоръчително е месото временно да се спре, а като белтъчна храна да се консумира извара – съдържа метионин, важен за черния дроб. Не е нужно ограничаване на лука и чесъна, особено полезен е печения лук.
   Сред многобройните билки, влияещи върху черния дроб особено важно е змийското мляко. Всекидневно се взема настойка от прясното растение. Приготвя се в съотношение 1 част от растението в 5 части спирт. Дозата за възрастни е 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно, а за деца 10-15 капки 3 пъти дневно.
   Хомеопатичните препарати, особено ефикасни при хепатит са бял фосфор, стрихнинова настойка, хомеопатичния разтвор на змийско мляко. При първите два препарата обаче любителското приготвяне е абсолютно недопустимо освен това  ефикасността на хомеопатичните препарати винаги зависи от индивидуалния подбор

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #6 -: Декември 20, 2009, 22:29:53 »
Прочетох статията много внимателно и веднага бих искала да коментирам няколко неща,които просто ми "избодоха" очите:

Цитат
През април 2009 г. в кабинета дойде един военен летец. При профилактични прегледи се установило, че боледува от хроничен хепатит, тип В. Искаха да го спират от полети. При него приложихме само 2 неща – Phosphorus 15 CH (веднъж дневно по 5 гранули) и tinctura Chelidonii (настойка от змийско мляко – свежо растение) – 3 пъти по 15-20 капки. Австралийският антиген беше изчистен само за един месец и колегите инфекционисти във Военна болница се събрали да гледат резултатите и да се чудят как е възможно това.

Така,така.. много е лесно да кажеш-дойде при мен един болен с хроничен хепатит, дадох му една отвара и О,чудо! след месец изчисти австралийският антиген. На този пациент правени ли са му други изследвания освен HbsAg?Без ПСР и биопсия как  може със сигурност да се твърди, че е бил хронично болен преди това? Знаем,че около 20 до 30% от острият хепатит минава без особени оплаквания и като нищо горкият летец да е бил с такъв.
И още нещо- като е такъв забележителен резултата, как до този момент колегите - инфекционисти не са се сетили да дават на пациентите настойки от змийско мляко,ами продължават с така омразният интерферон??

Цитат
Миналата година имах случай на болен от хепатит С, включен в програма за интерфероново лечение. В.Б.М на 23 г. Посети ме на 24.04.2008 г. Диагнозата -  хепатит С , естествено правена е и биопсия. Още преди старта на интерферона започнахме лечение с билкова комбинация, алое – сух екстракт, пчелен прашец, хомеопатичен фосфор и настойка от прясно змийско мляко. Вирусът беше изчистен за един месец. Няма кой да каже каква е заслугата и на интерферона.

Значи тук да разбираме,че месец след започване на лечението , момъкът прави ранен вирусологичен отговор. Как е доказан той? С ПСР? Коя болница прави ДНК анализ само след 4 инжекции? Или пациентът сам си го е платил, при положение ,че му се полага безплатен 2м. след това? Хм.... !

Цитат
Позволявам си да я предложа, защото се оказа ефикасна на практика при всички случаи на хроничен хепатит, а те са много повече от изложените тук. Очевидно е също, че изброените средства отдавна са минали всякакви научни проверки и действието им е доказано. Моята заслуга е в подбора и комбинирането им.”

Кои са тези научни проверки които са преминали неговите доказани средства? Би ми било интересно да ги прочета.

Цитат
...да се ограничи максимално белтъчната храна.........Особено важен е сокът от моркови. Може да се получи оранжево оцветяване на кожата, но то е временно и съвършено безобидно – дължи се на затрудненото излъчване на пигмента при черния дроб.

... цитираното по-горе е в пълен разрез с това, което препоръчва доц.Антонов, който все пак е хепатолог и може би е по-запознат с черният дроб и функциите му.  :mocking:

Цитат
Препоръчвам по-скоро белтъчната диета, тя в момента белтъчната диета е много актуална, и мисля, че е полезна, защото тя осигурява необходимите градивни елементи на организма. ............ Не препоръчвам прекаляването с моркови.......... Обратното, ако човек само пие моркови, яде само плодове, особено грейпфрут, ще стане по-зле.    http://www.hepactive.org/content/articles/interview/doc_antonov

Мисля, че няма какво повече да добавя, това е поредният хомеопат, който не успя да ме убеди с факти, че е в състояние да излекува ХРОНИЧЕН хепатит.
Единственото нещо с което съм съгласна е, че наистина змийското мляко подобрява функционирането на черният дроб, но дали лекува- НЕ!

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #7 -: Декември 20, 2009, 23:35:37 »
Д-р Михайлов пише в един форум,и аз му зададох някой от въпросите,който естествено си ги задава всеки прочел статията му.
Когато ми отговори ще споделя.

Бях си легнала,ама от поредния хомеопат твърдящ,че лекува хепатити, не мога да заспя.
Значи..Писна ми през даден интервал от време, някой си-билкарин,баячка,врачка,ходжа или хомеопат, да се затупа в гърдите,и да бие камбаната,че можел да лекува вируса.
Това е така,щото това общество продължава да е неуко и неинформирано относно хепатитите.Що аджеба някой от тея не изписка,че е излекувал болен от СПИН примерно,или от злокачествен рак.Баси,ми то тогава що хора ,като доц.Антонов се хабят толкова да научават,изселдват и т.н.
И в тази връзка ще кажа,че трябва сдружението да помисли за излизане в светлините на прожекторите.

Лека нощ
« Последна редакция: Декември 21, 2009, 00:13:49 от tedi »

Неактивен tedi

• Профил
« Отговор #8 -: Декември 21, 2009, 07:12:25 »
Ето какво получих като отговор.
Д-р Михайлов написа:
Tedi написа:
Добър вечер д-р Михайлов,
не съм чела книгата Ви ,нито имам по-обстойни наблюдения в хомеопатията,която практикувате.НО!Попаднах на цитати от вашата книга и описани случай на излекувани от хепатит Б и С.

Миналата година имах случай на болен от хепатит С, включен в програма за интерфероново лечение. В.Б.М на 23 г. Посети ме на 24.04.2008 г. Диагнозата - хепатит С , естествено правена е и биопсия. Още преди старта на интерферона започнахме лечение с билкова комбинация, алое – сух екстракт, пчелен прашец, хомеопатичен фосфор и настойка от прясно змийско мляко. Вирусът беше изчистен за един месец. Няма кой да каже каква е заслугата и на интерферона

Такаааа,бихте ли ми казали как ще докажете тези твърдения?Изследвания какви са правени?
Има ли правени изследвания за вирусния товар(ПСР)?Биопсия?
При летеца,който е имал хепатит Б,от къде се знае,че вируса не е бил в остра фаза,при която в 90% вируса се изчиства!
Също втотия случай,как е доказано,че след 1м. вируса не се засича в кръвтта?

...да се ограничи максимално белтъчната храна.........Особено важен е сокът от моркови. Може да се получи оранжево оцветяване на кожата, но то е временно и съвършено безобидно – дължи се на затрудненото излъчване на пигмента при черния дроб.

Това не е така!
Виден Софийски хепатолог,с многогодишна практика в лечението и изучаването на вируса на хепатитите,казва,че точно сока от морков ежедневно не се препоръчва.Прилагам и цитат от интервю на доц.Антонов
Морковите, ако човек си ги хапва по един на ден, няма страшно, но когато е с болен черен дроб и пие по една чаша морковен сок на ден, тогава това не е добре. Може да се стигне до хипервитаминоза А, която прави стеатофиброза, дори цироза на черния дроб. Така, че морковите трябва да се спрат. Прекаляването с моркови е масово допускана грешка, защото витамин А е антиоксидант и е необходим за растежа. Обаче, когато човек направи справка, ще види, че ако на ден се взимат повече от 2500 единици, той става токсичен

При летеца уважаема госпожо биопсия не е правена. При следващия цитиран случай обаче при който се предвиждаше интерфероново лечение изчистването се постигна за един месец. Естествено,че има чернодробна биопсия. И още един случай има от 2008 година цитиран, кандидатсващ за интрфероново лечение.
Доц. Антонов да постигне процент на ефективност каквито дават хомеопатията и природолечението като цяло. И да научи какв а е разликата м/у каротин и витамин А.
Вие явно сте от нечетящите, а от умничещите и няма да се занимавам с мотивирани отговори.
Но все пак...Морковите не съдържат витамин А, а провитамин А. Има съществена разлика.
И второ има още един кьорфишек,ако не знаете да ви кажа. Били опасни (или по-точно каротинът) в тях за пушачи. Но известен професор със серия от опити разби тази фалшива теза.
Освен маркираните 2 хепатит С и един хепатит Б, са описани серия от хепатити на финала на книгата, излекувани още 1994-96 година, но като сте от нечетящите какво да коментираме?
Безмерно е невежеството и съответно смесването на понятия

Събрах цялата си учтивост и пак му зададох конкретни въпроси,може и да не ме е разбрал!

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
« Отговор #9 -: Декември 21, 2009, 07:43:29 »
Теди,
пита ли го, дали знае, че много хора на интерфероново лечение изчистват вируса "ощи първия месец"?

Дани
Hang in there.

Неактивен tedi

• Профил
« Отговор #10 -: Декември 21, 2009, 07:47:38 »
Ей ша полудея!Нямам нерви повече да се занимавам ...!
На малко ми е да го запсувам!
Ето и какво ми пише пак
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=34493&p=1697314#p1697314
« Последна редакция: Декември 21, 2009, 07:56:34 от tedi »

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
« Отговор #11 -: Декември 21, 2009, 08:15:03 »
Току що го питах.
Ударих ти едно рамо също така.

Дани
Hang in there.

Неактивен tedi

• Профил
« Отговор #12 -: Декември 21, 2009, 08:17:39 »
хи-хи-хи,Дани познах те аз. :flowers:

Неактивен tedi

• Профил
« Отговор #13 -: Декември 21, 2009, 09:11:23 »
Дойдоха и от тежката ни артилерия-Силвето.
Да видим какво ще отговори сега,сигурно пак ще овърта и нищо конкретно няма да каже.

пп:Фен клуба на хомеопата се разбуди
« Последна редакция: Декември 21, 2009, 09:29:34 от tedi »

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #14 -: Декември 21, 2009, 13:33:57 »
Аз докато го четох ми станаха смешни./хомеопатите де/
Доктора да се държи като доктор а не да се заяжда и да търси провокатори и както казва Силванка да отговори с факти.
Никой не отрича хмеопатията ама има си болести и болести.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007