Ето какво получих като отговор.
Д-р Михайлов написа:
Tedi написа:
Добър вечер д-р Михайлов,
не съм чела книгата Ви ,нито имам по-обстойни наблюдения в хомеопатията,която практикувате.НО!Попаднах на цитати от вашата книга и описани случай на излекувани от хепатит Б и С.
През април 2009 г. в кабинета дойде един военен летец. При профилактични прегледи се установило, че боледува от хроничен хепатит, тип В. Искаха да го спират от полети. При него приложихме само 2 неща – Phosphorus 15 CH (веднъж дневно по 5 гранули) и tinctura Chelidonii (настойка от змийско мляко – свежо растение) – 3 пъти по 15-20 капки. Австралийският антиген беше изчистен само за един месец и колегите инфекционисти във Военна болница се събрали да гледат резултатите и да се чудят как е възможно това.
Миналата година имах случай на болен от хепатит С, включен в програма за интерфероново лечение. В.Б.М на 23 г. Посети ме на 24.04.2008 г. Диагнозата - хепатит С , естествено правена е и биопсия. Още преди старта на интерферона започнахме лечение с билкова комбинация, алое – сух екстракт, пчелен прашец, хомеопатичен фосфор и настойка от прясно змийско мляко. Вирусът беше изчистен за един месец. Няма кой да каже каква е заслугата и на интерферона
Такаааа,бихте ли ми казали как ще докажете тези твърдения?Изследвания какви са правени?
Има ли правени изследвания за вирусния товар(ПСР)?Биопсия?
При летеца,който е имал хепатит Б,от къде се знае,че вируса не е бил в остра фаза,при която в 90% вируса се изчиства!
Също втотия случай,как е доказано,че след 1м. вируса не се засича в кръвтта?
...да се ограничи максимално белтъчната храна.........Особено важен е сокът от моркови. Може да се получи оранжево оцветяване на кожата, но то е временно и съвършено безобидно – дължи се на затрудненото излъчване на пигмента при черния дроб.
Това не е така!
Виден Софийски хепатолог,с многогодишна практика в лечението и изучаването на вируса на хепатитите,казва,че точно сока от морков ежедневно не се препоръчва.Прилагам и цитат от интервю на доц.Антонов
Морковите, ако човек си ги хапва по един на ден, няма страшно, но когато е с болен черен дроб и пие по една чаша морковен сок на ден, тогава това не е добре. Може да се стигне до хипервитаминоза А, която прави стеатофиброза, дори цироза на черния дроб. Така, че морковите трябва да се спрат. Прекаляването с моркови е масово допускана грешка, защото витамин А е антиоксидант и е необходим за растежа. Обаче, когато човек направи справка, ще види, че ако на ден се взимат повече от 2500 единици, той става токсичен
При летеца уважаема госпожо биопсия не е правена. При следващия цитиран случай обаче при който се предвиждаше интерфероново лечение изчистването се постигна за един месец. Естествено,че има чернодробна биопсия. И още един случай има от 2008 година цитиран, кандидатсващ за интрфероново лечение.
Доц. Антонов да постигне процент на ефективност каквито дават хомеопатията и природолечението като цяло. И да научи какв а е разликата м/у каротин и витамин А.
Вие явно сте от нечетящите, а от умничещите и няма да се занимавам с мотивирани отговори.
Но все пак...Морковите не съдържат витамин А, а провитамин А. Има съществена разлика.
И второ има още един кьорфишек,ако не знаете да ви кажа. Били опасни (или по-точно каротинът) в тях за пушачи. Но известен професор със серия от опити разби тази фалшива теза.
Освен маркираните 2 хепатит С и един хепатит Б, са описани серия от хепатити на финала на книгата, излекувани още 1994-96 година, но като сте от нечетящите какво да коментираме?
Безмерно е невежеството и съответно смесването на понятия
Събрах цялата си учтивост и пак му зададох конкретни въпроси,може и да не ме е разбрал!