Автор Тема:  Д-р Атанас Михайлов - хомеопат  (Прочетена 87639 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Д-р Атанас Михайлов - хомеопат
« Отговор #30 -: Декември 22, 2009, 10:26:58 »
Боже,Боже,някой ме е защитил  там в зверилника :dance:
Направо ме сърбят ръчичките да отговоря на тая с най-промития мозък,но ще бъда твърде брутална,затова за сега ще замълча.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #31 -: Декември 22, 2009, 11:15:47 »
Теди ще трябва да те разочаровам, това в "зверилника" съм аз :)) и мен ме изнервиха , защото подобно сляпо стадно доверие лишено от мисъл, проверка и съмнение,  и заравяне на главата в пясъка никога не ми е допадало.  По една случайност съвсем наскоро във форума на бгмама  и аз се оказах в ролята на подлагаща на съмнение техен "авторитет", и реакциите бяха сходни с тези, при положение че аз там не съм ползвала дори нападателен тон, а само хладни логични разсъждения, лишени от всякаква емоция. Даже там "авторитетът" не ми скочи,  защото и на него самият му беше пределно ясно, че ги баламосва, но пък фенките :))) .... От друга страна да оставим хората да си живеят в измисления свят, който им харесва, щом така се чувстват щастливи. По-добре не им отговаряй. 

Неактивен tedi

• Профил
« Отговор #32 -: Декември 22, 2009, 11:23:38 »
Ха,Бубе,не ме разочароваш ти бре.Ама бегай,че като гледам те погнаха яко тия откачалки :laugh:
Всъщност регистрацията ми в онзи форум бе провокирана пак от един спор,който се водеше там,и тяхни малоумни изказвания.
А БеГеМама отдавна ги отсвирих.
« Последна редакция: Декември 22, 2009, 11:50:10 от tedi »

Неактивен Eli

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #33 -: Декември 22, 2009, 12:17:12 »
Хайде да докладвам и аз - еее, ама аман от такива доктори!!  :angry3: Не се стърпях и се регистрирах да пиша. Не бяха хомеопати, гадатели, ясновидци - всички хепатит лекуват и като ги попиташ как ще го докажат мека казано започват да дават заден ход!! Ама няма да им се мълчи, я!! :witch: Този д-р Михайлов вместо да отговори на поставените въпроси пише "обичкам ви" и разни други лиготии.  :shocked1: Ама какво да отговори, като трябва документално и фактически да се обоснове, а той няма с какво!!!  :angry1:
Мисля, че взимането на интервю от подобен човек е напълно безмислено. Преди време с Ради взехме интервю от една "лечителка" и искам да ви кажа, че аз на по-грозен фарс и на по-голяма невежество в областта на хепатита, от човек твърдящ, че лекува хепатит, не бях присъствала. Подобна среща би била интересна, ако от другата страна стои човек, който знае за какво става дума, има факти и е отговрен за диалог. Самозвани "лечители" на хепатит не мисля, че трябва да се ширят в пространството. Жалко, че всичко е много комерсиално и хората всичко продават за пари, дори лъжите си. Приемам, че д-р Михайлов не казва истината относно лечението на хроничен хепатит Б и С с хомеопатични медикаменти,  докато с факти не ме убеди в противното!!
Теди, не се ядосвай, мила  :girl_in_love:

Поздрави, :girl_in_love:
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #34 -: Декември 22, 2009, 12:31:16 »
Аз при такъв доктор дето се скри зад фустите на фенките си няма да си направя труда да ида.
След като е написал книгата си да си направи труда и да я защити.
Що не я представи на колегите си ами се изявява само сред невежи.
Коментара е излишен. Айде да запазя добрия тон, че Коледа идва все пак.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #35 -: Декември 22, 2009, 15:06:28 »
От вчера следя каква сага се е развихрила и тук, и във форума на мамите на сайта на бТВ.  :smile:
Искам да призова всички да бъдат малко по-толерантни към д-р Михайлов. Това, че за момента не приемаме, че той може да лекува хроничен хепатит чрез хомеопатия, не значи, че трябва да му даваме определяния. Нека да му дадем шанс да защити позицията си и да чуем какво мисли. Да не забравяме, че това е човек, който явно е помогнал на много други хора и трябва да му отдадем дължимото за това.
Надявам се Силви е успяла да се свърже вече с него и се надявам той да се съгласи на интервю, за да можем да чуем неговата гледна точка.
Четейки това, което е написал той в книгата си за тези два случая, не мога да не отбележа няколко неща, които ми правят впечатление. При нито един от двата случая не е описан критерия, по който се приема, че дадения пациент се е излекувал. И в двата случая се споменава, че това е станало само за един месец, но е много важно да попитаме - излекуването е било установено в края на едномесечното лечение ли, или на по-късен етап? Всички, които се интересуват от темата хроничен вирусен хепатит, знаят, че такова нещо като мигновено изчистване няма, а има период на наблюдение и проследяване на пациента и на вирусологичния му статус (без значение за какъв период пациента е постигнал отрицателен ПСР). За да може един лекар да твърди, че пациента му е излекуван от хроничния хепатит, той трябва да продължи да го наблюдава периодично поне за още 6 месеца и накрая на този период изследванията да потвърдят отново, че има изчистване на вируса.
При хроничния хепатит Б, за да можем да говорим за изчистване на вируса, първо трябва да имаме отрицателен ПСР, но дори и това не означава излекуване. За излекуване може да говорим, ако имаме HBsAg сероконверсия (HBsAg става отрицателен, а anti-HBs положителен) и тази сероконверсия и отрицателния ПСР се запазят за достатъчно дълго време. Другия вариант е пациента да има само отрицателен (или много нисък ПСР), плюс ниски чернодробни ензими, което да го направи неактивен носител и съответно да му гарантира, че увреждането на черния дроб почти е спряно. В този случай обаче не можем да говорим за пълно излекуване на пациента, а за спиране на увреждането, но той трябва да продължи да бъде наблюдаван за реактивация на вируса след даден период от време.
В случай на хроничен хепатит C, пациента трябва да постигне отрицателен ПСР, който да остане отрицателен поне 6 месеца след спиране на лечението (каквото и да е то).
Изключваме критерия сваляне на чернодробните ензими в нормата, тъй като това не е никакъв критерий за излекуване и може да се постигне с почти всеки един хепатопротектор. Но предполагам, че д-р Михайлов не използва този критерий.
Темата за хроничните вирусни хепатити има много специфики, постоянно се откриват нови неща в тази област и се променят много схващания, които преди 2-3 години никой не си е мислил, че може да бъдат оборени. Затова, когато даден човек, включително и лекар, говори на тази тема, той трябва наистина да има доста практика, или най-малкото постоянно да следи публикациите и откритията в тази област. Мисля, че всеки, който следи публикациите на сайта и обсъжданията във форума вижда колко обширна и тежка е тази тема и е ясно, че човек трябва да постоянно да се интересува от тази област, за да може да каже нещо, което да не "виси" във въздуха.

Тук съм извадил някои от най-важните неща, които е казал д-р Михайлов във форума на бТВ, и които имат връзка с лечението и излекуването на такива пациенти, като част от спора му с Теди и Силви:

Цитат
Re: Книгата на д-р. Михайлов?
...
При летеца уважаема госпожо биопсия не е правена. При следващия цитиран случай обаче при който се предвиждаше интерфероново лечение изчистването се постигна за един месец. Естествено,че има чернодробна биопсия. И още един случай има от 2008 година цитиран, кандидатсващ за интрфероново лечение.
Доц. Антонов да постигне процент на ефективност каквито дават хомеопатията и природолечението като цяло.
...

Цитат
...
Освен маркираните 2 хепатит С и един хепатит Б, са описани серия от хепатити на финала на книгата, излекувани още 1994-96 година, но като сте от нечетящите какво да коментираме?
...
Цитат
...
Че книгата е пълна със случаи при които във водещите клиники не бяха постигнато резултати. При летеца няма биопсия, но при другите два случая с хепатит С от 2009 и 2008 година естествено, че има чернодробна биопсия.
И какво като има, колко са излекуваните с чернодробни биопсии?
Не знаете ли,че има достатъчно надеждни лабораторни тестове (които никак не са евтини, примерно 200 лева за тест) за наличие на вирус, репликация на вируса и т.н. И биопсията не е всичко
...

Цитат
...
П.С. Аз съм прагматично устроен. Напролет, когато има прясно змийско мляко, ще го покажа тук, ще обяня къде може да се намери. Заедно със спирта за настойката и хомеопатичните препарати срещу 15-20 лева (не са 40 000 лева) за един лечебен курс оставащите към 114 800 (или част от тях) диспансеризирани с хроничен хепатит С (толкова трябва да са и с хепатит В) може да опитат какво ще се случи. От препоръчваните средства за разлика от конвенционалните - само полза.
...

Цитат
Tedi_T написа:
Цитат
Д-р Михайлов,пак не отговаряте конкретно на въпроса ми!
А именно как ще докажете излекуването на хепатитите с хомеопатията.
Колко ПСР-а имат направени тези пациенти?Имат ли направен теста, преди да започнете да ги лекувате и след това?
Откъде знаете летеца дали е бил с ХРОНИЧЕН хепатит?

Значи хепатолозите във ВВМА не разбират. Там е диагностициран като такъв.

Цитат
И какъв успех говорите на постигане с хомеопатия при доц.Антонов-Той е хепатолог,при
това един от най-добрите в България!

Доц.Антонов няма нищо общо освен да наблюдава успешно решаване на случаи с билки и хомеопатия. Но какво да обсъждаме като не четете. Ако става дума за ланския хепатит С - диагностициран е при проф.Чернев, младата жена с хепатит С от тази година - контингент на "Токуда". Не знам какво ви е влязъл в главата доц. Антонов? Освен да се прави на любознателна дама самият той, за да ме провокира... Никъде не съм цитирал името му.
Случаите са само мои. В никоя клиника не е приклагано хомеопатично лечение.

Цитат
...
Какъв ви е проблемът? Някаква вреда да направите курс с 2-3 опаковки Phosphorus 15 CH - по 5 зрънца дневно. 3 лева е опаковката и ще ви стигне за 16 дни. Има и други препарати - Vipera и др. към които не се наложи да прибягваме.
А на младата жена само за месец интефероново лечение започна усилен косопад.Коментар?
Наскоро се яви пациент след едногодишен курс Интерферон и Рибавитрин - импотентност, смачкни тонус, работоспособност и пр. - нулева ефективност за една година
...

Цитат
...
Цитираните в книгата случаи с хроничен хепатит обещаха да си разкажат историята тук. На мястото на госпожите от сдружение ХепАктив бих се срещнал с тези хора. Срещал съм се например с пациенти на Лидия Ковачева излекувани от ревматоиден артрит, хронична бъбречна недостатъчност. Но да правят каквото си желаят. Аз съм си постигнал целта. Ако колегите не желаят да размислят за други подходи, мнозина от потърпевшите с хроничен хепатит (трябва да са над 200 000 в България) ще размислят.
...

Хубаво е, че д-р Михайлов говори за ПСР (теста за репликация на вируса) и явно е наясно с това, че той е нужен за диагностиката. Надявам се, че това ще значи, че пациентите му имат резултати от ПСР освен преди лечението, след него, както и няколко месеца след спиране на лечението.
Все още не става ясно какъв е процента успеваемост постигнат от д-р Михайлов, доколкото разбирам от неговите думи, той смята, че лечението му може да постигне по-голям процент успеваемост от интерферона.
Аз лично с удоволствие ще се срещна и с пациентите, които са излекувани, както той е споменал в последния си пост. Ако те имат изследвания, бих се радвал да ги разгледам и да чуя тяхната гледна точка. Много е важно да разберем доколко тези хора наистина са наясно с темата хроничен вирусен хепатит, с това как той се диагностицира, и как точно се установява излекуване при този тип хепатити. Само така ще можем да разберем те наистина ли са наясно със състоянието си. Важно е и да разберем дали те продължават да следя тсъстоянието си периодично.
Но също така искам да чуя и гледната точка на д-р Михайлов за това как той диагностицира и проследява пациентите си след края на лечението, защото спецификата на хроничните вирусни хепатити е такава, че изисква дълъг период на наблюдение, който не включва само пускане на изследвания за чернодробни ензими.
Нека да бъдем отворени и да приемем, че може да е възможно човек да постигне изчистване на вируса и по този начин и да оставим д-р Михайлов и излекуваните пациенти да ни убедят. Може все пак да се окаже, че и такова нещо е възможно. Все пак, да не забравяме, че при неактивен хроничен хепатит Б имаме вече 2 или 3 случая на отрицателен ПСР (случая с фунготерапията), както и на HBsAg сероконверсия (при използван котешки нокът). Да не забравяме и изследването на китайската билка, което беше изнесено на EASL конференцията през април 2009 година, и която беше намалила репликацията на пациенти с хроничен хепатит Б. Възможно е да има някаква възможност в природата, която да се окаже много ефективна в битката с тези вируси. Да не забравяме и благородните и близки до природата принципи на хомеопатията, както и това, че все пак се касае за това да бъде намерен начин как на нашата имунна система да бъде показано (как тя да бъде подритната), така че да може да се пребори с вируса напълно, и това би трябвало да е най-вероятно способ, който да дойде от природата. Много по-малко вероятно е да открием някакъв природен метод, който да може директно да убие вирусите, така че да постигне абсолютното им и пълно изчистване от тялото. Преди време трудно някой можеше да ме убеди, че някой алтернативен метод може да помогне, но тези случаи, които се появиха във форума, ни намекват, че знаем прекалено малко и че трябва да сме отворени към всички тези методи. В същото време обаче, знанията които имаме за вируса и как действа той, не може да не ни карат да искаме истински и реални доказателства с конкретни изследвания, за това как дадения метод успява да лекува.
Затова, нека да дадем шанс на д-р Михайлов да представи метода си и да защити тезата си, без да бъдем предубедени.

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Декември 22, 2009, 15:16:26 от Радослав Русинов »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3192
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #36 -: Декември 22, 2009, 15:26:55 »
Ради,

както може би вече си прочел аз никъде не отхвърлям тезата , че хомеопатията може би лекува хепатит, НО при неколкократните ми молби да бъдат предоставени тези изследвания, доктора вместо да ги постне ме ( ни) обвини за злобарки, което за мен е първо обидно, и второ несериозно.И въпроса приключи до там.Може би не е имал достатъчно  време да напише един по-обширен пост, но можеше да отговори на моите въпроси- изискват се десетина мин. Измислил ли си метод при който лекуваш дадено заболяване, то ти бил искал да го обясниш най-малкото и да дадеш в подкрепа на думите си изследвания като доказателства.
 Да, аз не забравям няколкото случая които ти спомена, но там имахме изследвания преди/след които бяха достатъчно убедителни. Така както при интерфероново лечение се налага да се следят показатели през определен период, така и при хомеопатичното според мен следва да се процедира по същият начин. Аз най-учтиво поисках да бъдат постнати,но резултат никакъв. В крайна сметка той не е длъжен да го прави, но и аз не съм длъжна да му вярвам  :whistle:
В момента в който пожелае да се срещне с мен, да ми предостави поне на 2-ма пациенти резултатите , аз ще призная, че хомеопатията спомага за изчистването на хепатитният вирус.
Да, може би в мен има прекалено голямо недоверие по отношение на хомеопатията и способностите й да елиминира хепатитни вируси, може и това да е продиктувано от факта, че в момента съм на Тенофовирова вълна и кой знае след колко време аз самата ще се завърна към хомеопатичните препарати, но дори и тогава  аз ще искам да съм запозната на максимум. 
Това е моята позиция; а Тедката я извинете-душата е на Интерферон  :girl_in_love:

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #37 -: Декември 22, 2009, 15:30:57 »
Съгласен съм с всичко, което казваш  :smile:
Затова нека да видим дали ще се съгласи на едно интервю. Аз ще използвам направо да питам тук, ти писа ли му на лични съобщения с покана за интервю. Нека да вземем интервю от него и да го изслушаме, за да видим какво ще каже по отношение на изследванията. Ако не си, мога аз да се пробвам да му пиша, или да издиря някакъв телефон.

Поздрави,
Ради

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #38 -: Декември 22, 2009, 17:29:08 »
Вече писа пациентка с хроничен хепатит, която се лекува при д-р Михайлов: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=34493&start=200#p1699965
Тя все още е в началото на лечението, затова не можем да я попитаме какви са резултатите от него, но като гледам е доста войнствено настроена и надали ще отговори на наши въпроси.

Поздрави,
Радо

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #39 -: Декември 22, 2009, 17:34:06 »
Можем все пак да я поканим при нас, за да ни разкаже какъв й е хроничният хепатит, къде е диагностицирана и така нататък
Hang in there.

Неактивен pamche

• Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #40 -: Декември 22, 2009, 18:09:09 »
Малеее , сега погледнах темата там , голяма лумпенизация

това не е ли форума на едно предаване по бтв ???  ако е така нека там застене тоя майстор

има страшно много тарикати и шарлатани коит живеят на хорското нещастие !!!! нямам нищо против някой да изрази мнение за здравословен живот , но да се гавриш с доверието на сериозно  болни хора трябва да е подсъдимо .

и аз преди да разбера за хепатитите ,си мисллих ,че с миене на рацете,  няма заразяване от  хепатит и освен временно спиране на алкохола до друго не би довели заразяването с хепатит , но уви нещата се оказват много по сериозни  , мога да му предложа : да го заразя с хепатит ,щомтолкова лесно се лекува , а после приемам заедно дасе лекуваме по неговия метод за моя сметка  , ако нестане после по мояметод за негова сметка ..... пууу как се нерва  :fight2:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен tedi

• Профил
« Отговор #41 -: Декември 22, 2009, 19:09:12 »
Ради,
шанс му се даде многократен да отговори на  няколко простички въпроса,и ако г-нХомеопат имаше някакви доказателства,щеше да вметне поне нещичко,а не да ми търси под вола теле.Да се занимава със странични работи,чак и да си позволява да обижда.
Залагам си кутрето,че нищо няма да стане от тая работа,а ако греша съм готова най-тържествено да му се извиня.
За това аз спрях да пиша там,чакам да видя дали му е угоден вашият тон,и въопще как той ще отговори,или ще продължи да се крие и да ми прилага цитати от книжки свързани с невежеството.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #42 -: Декември 22, 2009, 19:12:03 »
На мен онзи форум все повече започва да ми изглежда като някакъв театър на абсурда или секта, в която доктора е провъзгласен за Господ и съмнението в него е грях заслужаващ изгаряне на клада :)) - може и аз да нещо не съм у ред, но някой определено не е ... На мен нито тази дама, нито доктора ми изглеждат склонни на нормална комуникация, но ако някой има тъпение да преговаря с тях – желая му успех! Все ще е интересно. Ще се опитам да не пиша повече там за да не  влошавам „атмосферата”. Все пак разправията има положителен ефект, че я накара да пише, дано да си спази „заканата” и накрая да публикува резултатите от хомеопатичното си лечение, а  като за начало поне да беше казала от какъв хепатит е болна....  Като цяло имам усещането, че не си заслужава да се губи повече време в този форум, ако докторът  е открил чудотворното лекарство то рано или късно ще се чуе, и хич не трябва да подценява нас болните или сдружението  – та ние бихме го направили много богат човек ако случайно се окаже прав, а това струва ми се е важно за него  :)))

Памче много ме разсмя с последното изкаване, искам тук да ти честитя и за твоя  последен ПСР защото не го направих  в твоята тема, а това е грандиозно събитие, благородно ти завиждам ....

Неактивен pamche

• Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #43 -: Декември 22, 2009, 19:38:42 »
Бубе мерси много за подкрепата и държа да ти кажа ,че когато разисквахме твоите проблеми на 3-тия месец от лечението ти , бях в доста емоционално състояние и наистина доста се разстроих тогава и наистина много искренно вярвам ,че  рано или късно ще отговориш на лечението ( много ми се ще всички болни да се излекуват ,който е бил на лечение знае през какво се минава ).

Какво стана с последния ти ПСР   ?  стискам палци да е (-) или максимално нисък . :doubleup:

Жерлая ти успех
Известен с това , че не е известен !

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #44 -: Декември 22, 2009, 21:30:10 »
Памче помня, че наистина се разстрои тогава, ти си емоционална  душа, а и всеки тук по някакъв начин проектира чуждите успехи и неуспехи върху себе си. Последният ми ПСР вероятно е готов, но не съм звъняла в болницата да питам, нито те са ми се обаждали, някак си не съм се разбързала да го научавам покрай празниците – имам още 3 инжекци и си действам по план :) Мерси за пожеланията, дай Боже всеки му, представям си какъв товар ти сваля от плещите един отрицателен ПСР.

А в другия форум ще спра да хвърлям око защото поставя на сериозно изпитание цялото ми търпение, толерантност и любов към ближните :).

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007