Автор Тема:  Д-р Атанас Михайлов - хомеопат  (Прочетена 88116 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Д-р Атанас Михайлов - хомеопат
« Отговор #45 -: Декември 22, 2009, 22:21:10 »
Така,
Последни новини:
дамата с хепатит С, която е решила преди интерферона да опита хомеопатия, е решила да ни пише, но точно днес й е спрял нетът.
Може би утре ще ни пише.
Вероятно не е необходимо да напомням, че ние сме добронамерени хора в беда и се държим дружелюбно с новодошлите, които също са в беда. Но го правя все пак, защото доста отрицателна енергия се натрупа, а е важно тази енергия да не избие в посока, която ще ни доведе единствено да размяна на квалификации като "злобарка", "догматичка" и т.н.

Буля ви
Hang in there.

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #46 -: Декември 23, 2009, 09:12:31 »
Ето какво мисля и аз:
Мисля,че нищо съществено няма да ни каже г-н Хомеопата,мисля,че ще продължи да се прави на ощипана мома и да се крие под фустите на фенките си,мисля,че е безмисленно да го караме да се обоснове.Ами той започва да бие отбой,сега пък видишли твърди,че може наред със стандартното лечение да се проведело паралелно и препоръчаното от него!
Така в тоя ред на мисли имам две предложения:
1-во,ако се съгласи на интервю пратетеме аз да му го взема
2-ро,помислете за изява в предаването,,Денят е прекрасен'',просто трябва да се излезне и да се говори,щото тоя сее заблуди сред обществото-така не става!

Както вече ви казах,регистрацията ми в онзи форум бе пак по случай на спор на който попаднах съвсем случайно.Тези майки там твърдяха абсурдни неща относно тема за наркотиците,и тъй аз като съм наясно затова се включих тогава.Постовете ми бяха забелязани от редактора на предаването,и на ЛС ми изпрати покана и тел. за връзка с молба да взема участие в предаването,защото подготвяха и предаване по темата.За съжаление късно видях поканата и не участвах,а и тогава бях в напреднала бременност.Разказвам тази история,защото съм сигурна че ще се даде нужното ефирно време за темата хепатит,хомеопатия и т.н.
« Последна редакция: Декември 23, 2009, 09:49:56 от tedi »

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
Hang in there.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #48 -: Декември 23, 2009, 12:11:57 »
Прегледах сканираните изследвания, наистина HBsAg е станал отрицателен.
Обаче липсват изследвания, които да покажат HBsAg сероконверсия, би трябвало да пациента да си пусне и anti-HBs изследване, за да може се види какво е то. Липсва и ПСР за репликацията, да приемем все пак, че той е много скъп и може би той не е могъл да си го пусне.
Аз специално ще се убедя, че хомеопатията може да помогне, ако сега пациента си направи всички необходими изследвания - това е 6 месеца след прекратяване на лечението.
Нека да си пусне HBsAg, anti-HBs, и ако е възможно и ПСР.
Лиспва обаче пуснат ПСР преди началото на лечението, който да покаже дали пациента случайно не е бил неактивен хроничен носител на вируса. Освен това липсват изследвания за чернодробни ензими, които също биха били индикатор за това в коя фаза се е намирал.
Пациента е бил с отрицателен "е" антиген преди започването на лечението (съдя по положителното anti-HBe) изследване от 16 април 2009. Възможно е пациента да е бил в трета фаза на хронично носителство:
Цитат
Хепатит B
...
Трета фаза: имунната система на заразения се справя с инфектираните хепатоцити и вируса на хепатит В. Вирусната репликация не се появява отново и може да се открие anti-HВeAg (антитяло срещу ядреният антиген). Нивата на вирусната ДНК са по-ниски до липсващи, а аминотрансферазите (АсАТ и АлАТ) са в нормални граници. В този стадий настъпва включване на ДНК на вируса в ДНК на чернодробната клетка на гостоприемника. HBsAg все още се съдържа в серума. Има 3 възможности за изход от фазата на неактивно HBV носителство. Повечето носители (70-80%) остават за неопределено време във фазата на неактивно носителство. 10-20% от болните могат да имат веднъж или повече пъти връщане към HBeAg – положителния стадий, обикновено съпроводено със завишаване стойностите на АлАТ, което води до активиране на чернодробното възпаление. Неопределена част от другите развиват anti-HBe – положителен хепатит, за който са характерни завишени нива на аминотрансферазите, HBV DNA – по-малко от 105 copies/mL. (или 20 000 IU/ml) и активно чернодробно заболяване. Тези хора с хроничен anti-HBe – положителен хепатит могат да имат последователно влошаване и подобряване в болестното си състояние и симптоми, които да доведат до цироза.
...
Ако това е било така, аз вече споменах че такива успехи са постигани и при други неактивни носители на вируса с други методи: котешки нокът и фунготерапия. Тогава бихме могли да включим и хомеопатията като един от методите постигнал такъв успех. Въпроса е дали този подход може да помогне при фаза на активно хронично носителство, защото именно тогава имаме увреждане на черния дроб и опасност от развиване на цироза.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Мери_

• Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #49 -: Декември 23, 2009, 12:40:39 »
Чета от два дена писанията в тази тема и вече няма май да се стърпя да не се намеся. Второто изследване с отрицателния резултат ми се струва като написано на хартия - няма подпис, няма бланка, няма печат, нещо много ме съмнява тази работа! В мойта пълна папка с изследвания няма ни едно такова. Да не говорим за здравната каса - тя не би го признала изобщо!!! :girl_wink:

Освен това както казва Ради при хора с хроничен хепатит В, доказан само с положителен резултат от HBsAg изследване и положително изследване за антитела - anti-HBe, без да е направен тест за размножаване на вируса изобщо не говорим за активен хроничен хепатит В. Хората си живеят цял живот без проблеми, ако хепатита не премине във фазата на реактивация! И освен това, когато човек се намира във фазата на неактивно носителство той може да направи спонтанна сероконверсия и да изчисти HBsAg антигена дори и без хомеопатия, фунголечение и разни други имуностимулиращи добавки! Има доказани такива случаи и те се цитират в научните трудове. Хомеопатичното лечение може наистина да е спомогнало за изчистване на антигена, но тук не става въпрос за активен хепатит, а само за носителство на вируса.

Всеки има правото да се лекува с каквото предпочита - който иска  - с интерферон, който иска с хомеопатия, гъби, билки, прахчета, магьосничества и т. н.

:flowers: Весела Коледа и много усмивки през празниците! :flowers:

Мери
« Последна редакция: Декември 23, 2009, 12:49:54 от Мариана Стефанова »

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #50 -: Декември 23, 2009, 18:14:26 »
Нещата взеха да придобиват малко по-нормален и приемлив вид, вече писа и жената с хроничен хепатит C, лекувана от д-р Михайлов:
Цитат
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=34493&start=200#p1701502

Здравейте,

Аз съм В.Б.М., цитираният случай за излекуван от хепатит "Ц" и тъй като виждам, че това е много гореща тема през последните няколко дни, реших да се включа и да ви разкажа мойта история.
През Януари 2009 г. ми беше открит хепатит "Ц" при случайни изследвания. Веднага подадох документи в здравната каса за започване на интерфероново лечение (от там държа да подчертая, че все още нямам отговор). По невероятно щастливо стечение на обстоятелствата се оказа, че има свободно място да участвам в експериментална програма за изпитването на нов вид интерферон, по която се лекувам и до днес. За да мога да се включа в нея ми бяха направени всички необходими изследвания, също трябваше и да почакам. През това време мой познат ме насочи към доктор Михайлов. Той също се лекува при него както и цялото му семейство от години. Знам, че са доста доволни и са се справили с помоща на Д-р. Михайлов с доста сериозни заболявания. Аз си записах час и след това започнах да спазвам предписанията на Д-р. Михайлов. Два месеца по-късно започна и моето интерфероново лечение на 26.06. На 20.08 при направени изследвания излезе отрицателен резултат за наличие на вируса на хепатит "Ц" в кръвта ми. Този резултат е запазен и до сега, последните ми изследвания са от 04.12.. Това не означава, че съм излекувана, тъй като понякога вируса се появява отново, дано да не се случва  :shocked1: . За да може да бъда призната за излекувана трябва да завърша лечението си от което остават още шест месеца и след това в рамките на още 6 месеца трябва да ми бъдат направени още две изследвания за наличие на вирус в кръвта и те да са отрицателни.
Аз мисля, че хепатит "Ц" е достатъчно сериозна болест и хомеопатията и традиционната медицина трябва да си помагат и да работят заедно за да се постигне възможно най-ефикасен метод за лечение. Интерфероновото лечение е напълно задължително, но то е доста тежко и точно тук е и ролята на хомеопатията да подсилва организма и да тушира не леките странични ефекти.
Пожелавам на всички весели празници и повече доброта, усмивки и любов!

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #51 -: Декември 23, 2009, 23:18:33 »
 :bye2:
Hang in there.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #52 -: Декември 24, 2009, 09:52:48 »
Силви вече е успяла да се свърже с д-р Михайлов и има принципно съгласие за интервю от него. Ще пуснем тема за задаване на въпроси в секцията "Интервюта", веднага щом уточним конкретната дата. Най-вероятно това ще бъде след Нова година.

Поздрави,
Радо

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #53 -: Март 15, 2010, 14:27:45 »
След като взехме и публикувахме интервюто, забравихме да пуснем и в тази тема линк към него, затова сега поправям този пропуск: Интервю с д-р Атанас Михайлов.

Допълнително, пускам и линк към подфорума на д-р Михайлов в нашия форум, в който той отговаря на пациентски въпроси, свързани с лечението на хронични вирусни хепатити: д-р Атанас Михайлов отговаря на пациенти.

Поздрави,
Радо

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007