Поддръжка и администрация на форума > Предложения и отзиви

 Колко въпроса могат да бъдат зададени от един човек в "Специалистите отговарят"

(1/2) > >>

Радослав Русинов:
Здравейте,
От известно си мисля дали да стартирам една такава тема, но днес вече реших, че не може да я отлагам повече.
Основната причина, за да повдигна тази дискусия е заради странната интерпретация и използване на подфорума "доц. Антонов отговаря на пациентски въпроси" от един потребител - ScienceMax.
От началото на тази рубрика, на 23 декември 2009 година, към доц. Антонов са зададени общо 32 въпроса от пациенти, като от тези 32 въпроса, 15 са на ScienceMax, а общо постовете му в подфорума са 18.
Не мисля, че това беше, и е идеята на този подфорум. Целта не е да се задават въпроси в научен стил на доцента с цел да се изяснят различни теории на един човек, а всички да получават възможност да зададат своите въпроси, свързани със състоянието си, като същевременно не ангажираме прекалено много времето на доц. Антонов.
Ето например, последния въпрос, зададен към доц. Антонов:

--- Цитат на: Sciencemax в Март 12, 2010, 17:56:53 ---Графика на зависимостта на кръвни показатели от фиброзата:
http://sites.google.com/site/sincemax/vsicki-fajlove/graichnizavisimosti.jpg?attredirects=0

От тези на графиката Вие кои бихте избрал за контрол на състоянието на пациентите през годините и на какъв период? Измерването на всяка една струва някъде около 20-30лева bodimed на Позитано.

Това го взех от тази статия от Корея!
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://ukpmc.ac.uk/articlerender.cgi%3Ftool%3Dpubmed%26pubmedid%3D20052350

--- Край на цитат ---
Не мога да разбера, за въпрос от пациент ли се касае, или за научна конференция по обновяване на таблицата на ScienceMax с колекцията му формули за неинвазивни изследвания на черния дроб.

Все пак, това дали на мен ми харесва или не, си е мой проблем. Но искам да разбера какво е мнението на всички останали. Ако вие смятате, че нещо трябва да се промени, ще го променим. Ако прецените, че това не е проблем, аз нямам против да оставим нещата така.

Смятате ли, че един вариант, при който да сложим максимален брой за зададените въпроси от един потребител за някакъв период от време (например, за 3 месеца), е добър вариант. Изобщо, каквото и да мислите, споделете го и тогава ще вземем решение.


Поздрави,
Радо

ralka:
Според мен идеята за подфорума беше страхотна, за което браво, но в последно време май доста се поизкриви. Получи се в един момент лавина от въпроси от един потребител, който или се е вкарал във филма с научните разсъждения или пък работи по дипломна или курсова задача. Но това няма значение, идеята е пациенти да задават въпроси, а не някой да събира информация по този начин, отнемайки от времето на доц. Антонов.

Приветствам идеята да се въведе ограничение на брой зададение въпроси от потребител за определен период от време.

tedi:
Такааааа,крайно време беше Ради да избеснее :clap3:,чудех се кога ли ще стане.
Аз също приветствам идеята да има лимит на въпросите за определен период,3месеца е добре.
Научният човек,няма лошо да си толкова наперено-начетен,НО! доста пъти е казвано и повтаряно,че Доцента е много зает човек,който въпреки всичко се е съгласил да ни отделя от времето си за онлайн консутацийка,а ти мамууу го играеш много егоистично!

cvetna:
Аз съм напълно съгласна с предложението за определен брой въпроси за период от време  :congrats:

Бих добавила и още нещо, ако ви се струва удачно - въпросите да бъдат конкретни , примерно:
На мен/мой близък/ се случва това, какво препоръчвате вие?
Резултатите ми са такива, какво да правя?
Имам еди какъв си проблем, каква е вашата препоръка?
Какво означават тези резултати?

Не знам дали съм достатъчно ясна, но според мен е редно въпросите да са ЛИЧНИ, конкретни и ясни, а не въпроси по принцип. Това все пак е форум на болни от хепатит, не научен форум

tetibulka:
Явно Сайънсмакс изпитва потребност да задава въпросите си.
Не виждам причина форумът да ограничава тази негова потребност.
Същевременно, доцент Антонов е свободен да прецени дали точно форумът е мястото да отговори на един или друг въпрос.
В ежедневието си отговарям на въпроси непрекъснато поне по осем часа дневно - спектърът е от "Може ли да ида до тоалетната?" до "Защо страдателният залог трябва да има и глаголно време?". Спектърът на отговорите е от "Да, но ръцете ти да миришат на сапун, когато се върнеш" през "Без коментар" до "Питай крал Артур и рицарите от кръглата маса".
Тоест, когато задедаденият въпрос не е за форума, той може да остане без коментар, но пък ползата ще е че евентуално може да провокира някого да попрочете нещо и да си изясни нещо за себе си.

Дани

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия